Candidatul PMP la prezidențiale, Theodor Paleologu: ”Trebuie să reinstaurăm meritocrația în țara noastră. Nu putem continua cu incompetenți la toate nivelurile!”

Politică (Categoria articolului)

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, candidat al Partidului Mișcarea Populară la alegerile prezidențiale, s-a aflat astăzi la Ploiești, unde s-a întâlnit cu membrii și simpatizanții PMP. Alături de Theodor Paleologu s-au aflat președintele PMP - Eugen Tomac, purtătorul de cuvânt - Mihail Neamțu, președintele PMP Prahova - deputatul Cătălina Bozianu, secretarul executiv al partidului și președinte al PMP Câmpina - Adrian Pițigoi.

Theodor Paleologu și-a început deplasările în teritoriu pentru întâlnirile cu membrii partidului pe care îl reprezintă la scurt timp după desemnarea sa ca și candidat al PMP, iar Ploieștiul a fost una dintre primele destinații. "Îmi propun să fac din această campanie electorală ceva cu totul nou, anume un imens exercițiu pedagogic la scara întregii națiuni. Vor fi cursuri pro-bono la scară națională și convingerea mea este că totul începe și se termină cu educația. În prezent, România este țara lui Papură Vodă, țara în care am ajuns să avem incompetenți la toate nivelurile, de la primul ministru până la operatorul de la 112. Este un lucru grav și este foarte important să restaurăm meritocrația în această țară. O țară nu poate continua la nesfârșit cu incompetenți puși în tot felul de funcții pe pile. Și mai este important un lucru, ca statul să devină previzibil. Acum ne lovim de abuzurile statului, de imprevizibilitatea legislativă, de faptul că se schimbă mereu regulile, este o bătaie de joc la adresa cetățenilor. Constituția spune că președintele reprezintă statul, iar acesta este unul dintre angajamentele mele cele mai importante. Consider că educația este cea care creează o bază solidă a unui stat și educația va fi una dintre marile mele teme de campanie", a afirmat Theodor Paleologu la întâlnirea de la Palatul Culturii din Ploiești.

Theodor Paleologu a fost desemnat candidat la alegerile prezidențiale în cadrul Consiliului Național al PMP desfășurat duminică, 25 august. "Cred că, pentru electorat, Theodor Paleologu este candidatul surpriză, complet diferit de ceea ce oferă celelalte partide. Este un intelectual adevărat, cu un bagaj educațional de necontestat, cu o carieră importantă în diplomație, dar, în același timp, un om modest, pe care fiecare din noi îl putem percepe ca pe un apropiat, un prieten. Iată că PMP vine în fața electoratului cu un candidat inteligent și cu o pregătire profesională de excepție și, lucru foarte important, un candidat fără nici cea mai mică pată în cariera sa", a declarat președintele PMP Câmpina, Adrian Pițigoi, secretar executiv al partidului la nivel național.

4970 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Politică

1310 vizualizari
24 mar. 2024 09:49

Daniel Ioniță: ”Este rușinos pentru un consilier local ca într-un mandat de patru ani să nu depui niciun proiect!”

2 comentarii

Invitat în cadrul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro, unde a mărturisit ”Am un gust amar la finalul acestui mandat”, Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune, a făcut și o serie de alte comentarii legate de activitatea aleșilor locali din Câmpina.

1217 vizualizari
22 mar. 2024 08:57

Instanța a acceptat Alianța Dreapta Unită, care va fi pe buletinul de vot la alegerile locale din 9 iunie

1 comentarii

Biroul Electoral Central refuzase recunoașterea Alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei. Decizia BEC a fost contestată, iar instanța Înaltei Curți de Casație șiJustiție a admis-o, astfel că Alianța Dreapta Unită se va afla pe buletinul de vot la alegerile din 9 iunie.

Alte stiri recente

142 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

322 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.