Iluminatul arhitectural, un subiect abandonat de administrația câmpineană?

Actualitate (Categoria articolului)

Prin vara anului trecut, consilierul Dragomir Enache a venit în plenul CL Câmpina cu o propunere privind iluminatul unor clădiri monumentale din zona centrală a localității, inițiativă care a fost bine primită de primarul Horia Tiseanu și de ceilalți reprezentanți ai administrației locale.

"Mă bucur că dl. Enache are o astfel de inițiativă pentru un oraș european și o rog pe doamna Staicu de la ADPP să facă o listă împreună cu operatorul care se ocupă de service-ul pentru instalațiile electrice și să vedem ce clădiri putem ilumina monumental. Știți că sediul Primăriei și Castelul Hasdeu sunt luminate monumental și chiar și la Casa Tineretului, bustul lui Vlaicu și sonda alăturată, există un astfel de iluminat, dar putem extinde acet tip de iluminat și la alte clădiri. Vă mulțumesc pentru inițiativă", a afirmat primarul Horia Tiseanu la ședința din august 2018. De atunci, însă, nu s-a mai întâmplat nimic, poate cu excepția faptul că, din octombrie 2018, bustul lui Nicolae Grigorescu, de la intersecția Bulevardului Carol I cu Calea Doftanei, nu mai stă noaptea în beznă, fiind frumos iluminat. Acum, la ședința Consiliului Local de la finalul lunii ianuarie, consilierul Dragomir Enache a revenit asupra subiectului: “Am vorbit despre iluminatul architectural. Nu știu unde este doamna Didona (n.n. - Didona Căliman, arhitectul șef al localității), nu am auzit de dumneaei, dar voi auzi când o voi întreba singur, pentru că până acum trebuia să știți dumneavoastră”, a spus Enache arătând spre Executiv. Cum nu a primit niciun răspuns din partea nimănui, probabil că propunerea a fost uitată imediat după ședința de anul trecut...

2841 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • calin 14.02.2019 21:31 Orasul arde si consilierul se vorbeste,sa ilumineze Parcul de la Soldat,Parcul Industrial propus de domnul din imagine,sper ca nu suntem ironici,dar sunt multi care bat campii si nu mai traiesc in prezent,ce sa mai zicem de viitorul orasului,speranta ramane tot in mediul privat.

Actualitate

1933 vizualizari
22 mai. 2019 13:23

Primul proiect european, un mare succes pentru Școala Centrală din Câmpina

Timp de doi ani, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina s-a derulat un proiect deosebit, în cadrul programului european Erasmus+. Intitulat WATCH, acest proiect extrem de complex, coordonat de profesoara de limba și literatura română - Laura Arman, a avut la bază o idee generoasă - o inovație științifică privind includerea în metologia de lucru a discuțiilor libere cu elevii. Ei bine, la capătul celor doi ani de lucru intens, marți, 21 mai, la Școala Centrală a avut loc activitatea finală din cadrul acestui proiect - concluziile. La eveniment au participat, pe lângă cadrele didactice de la Școala Centrală și conducerea instituției, invitați de la alte unități de învățământ, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Prahova, dar și reprezentanți ai școlii din Italia sub coordonarea căreia s-a desfășurat acest proiect. Trebuie precizat faptul că, în luna iulie, la Oxford, este programată o conferință internațională pentru prezentarea și discutarea concluziilor din cadrul tuturor proiectelor Erasmus+, inclusiv din cadrul proiectului derulat de Școala Centrală Câmpina.

2135 vizualizari
22 mai. 2019 10:35

Primăria Câmpina reamintește locuitorilor că în cinci zone din municipiu se efectuează gratuit lucrări de cadastru. Iată actele necesare

La Câmpina au demarat, la începutul acestui an, lucrările de cadastru sistematic în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Scopul acestui program este acela de înregistrare gratuită a imobilelor (case și terenuri) în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Primăria Câmpina face apel la cetățenii din cele cinci sectoare unde se efectuează, într-o primă etapă, lucrările de cadastru, să permită accesul pe proprietate reprezentanților firmei care face măsurătorile, să prezinte actele doveditoare ale dreptului de proprietate, să identifice limitele imobilelor împreună cu echipa care realizează lucrările și să verifice informațiile privitoare la imobile în etapa de publicare a documentelor tehnice cadastrale.

Alte stiri recente

568 vizualizari
22 mai. 2019 21:47

S-a încheiat prima ediție a proiectului "Meseria de părinte se învață în fiecare zi", derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi" este un proiect educațional deosebit, derulat la Grădinița "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina. Un proiect complex, care a inclus multe activități, una mai frumoasă ca alta și în care au fost implicați copiii și părinții, cu sprijinul cadrelor didactice, bineînțeles. Astăzi, proiectul a ajuns la final, dar conducerea Grădiniței "Iulia Hasdeu" ar dori să-l transforme în tradiție, iar partea de concurs (fotografii și desene) să se organizeze an de an, să se dezvolte și, poate, la un moment dat, să devină un concurs județean și apoi național, așa cum este "Umbrela Verde" de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu".

1261 vizualizari
22 mai. 2019 20:37

Liceenii câmpineni au plantat flori la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna

La inițiativa Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" din Câmpina, în cursul anului 2018 s-au alocat fonduri de la bugetul local pentru rescrierea crucilor din Cimitirul Eroilor situat pe Strada Bobâlna. Astăzi, a doua zi după marea sărbătoarea creștinească a Sfinților Împărați Constantin și Elena, la propunerea aceleiași asociații, elevi de la liceele câmpinene, sub îndrumarea angajaților de la Serele Municipale ale Primăriei Câmpina, au plantat flori la mormintele eroilor din Cimitirul de pe Bobâlna.