Iluminatul arhitectural, un subiect abandonat de administrația câmpineană?

Actualitate (Categoria articolului)

Prin vara anului trecut, consilierul Dragomir Enache a venit în plenul CL Câmpina cu o propunere privind iluminatul unor clădiri monumentale din zona centrală a localității, inițiativă care a fost bine primită de primarul Horia Tiseanu și de ceilalți reprezentanți ai administrației locale.

"Mă bucur că dl. Enache are o astfel de inițiativă pentru un oraș european și o rog pe doamna Staicu de la ADPP să facă o listă împreună cu operatorul care se ocupă de service-ul pentru instalațiile electrice și să vedem ce clădiri putem ilumina monumental. Știți că sediul Primăriei și Castelul Hasdeu sunt luminate monumental și chiar și la Casa Tineretului, bustul lui Vlaicu și sonda alăturată, există un astfel de iluminat, dar putem extinde acet tip de iluminat și la alte clădiri. Vă mulțumesc pentru inițiativă", a afirmat primarul Horia Tiseanu la ședința din august 2018. De atunci, însă, nu s-a mai întâmplat nimic, poate cu excepția faptul că, din octombrie 2018, bustul lui Nicolae Grigorescu, de la intersecția Bulevardului Carol I cu Calea Doftanei, nu mai stă noaptea în beznă, fiind frumos iluminat. Acum, la ședința Consiliului Local de la finalul lunii ianuarie, consilierul Dragomir Enache a revenit asupra subiectului: “Am vorbit despre iluminatul architectural. Nu știu unde este doamna Didona (n.n. - Didona Căliman, arhitectul șef al localității), nu am auzit de dumneaei, dar voi auzi când o voi întreba singur, pentru că până acum trebuia să știți dumneavoastră”, a spus Enache arătând spre Executiv. Cum nu a primit niciun răspuns din partea nimănui, probabil că propunerea a fost uitată imediat după ședința de anul trecut...

2749 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • calin 14.02.2019 21:31 Orasul arde si consilierul se vorbeste,sa ilumineze Parcul de la Soldat,Parcul Industrial propus de domnul din imagine,sper ca nu suntem ironici,dar sunt multi care bat campii si nu mai traiesc in prezent,ce sa mai zicem de viitorul orasului,speranta ramane tot in mediul privat.

Actualitate

469 vizualizari
22 mar. 2019 13:38

Lucrări pentru introducerea unui canal de colectare a apelor pluviale la intersecția străzilor I.H. Rădulescu și Drumul Taberei din Câmpina

La intersecția străzilor Ion Heliade Rădulescu, Drumul Taberei și Muscelului din municipiul Câmpina este în curs de execuție o lucrare de colectare a apelor pluviale și de dirijare a acestora spre pârâul Câmpinița. Este o investiție despre care se vorbește de mai mulți ani, dar abia în 2018 a fost aprobată de Consiliul Local, iar licitația în vederea executării lucrărilor a fost finalizată în ianuarie 2019.

1894 vizualizari
21 mar. 2019 11:40

Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Școala Centrală Câmpina

La intrarea în incinta Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina atrage imediat atenția o expoziție deosebită. Desene, picturi, machete, mânuțe cu mesaje scrise în limba franceză, steagul României alături de cel al Franței. Copiii au sărbătorit ieri, 20 martie 2019, Ziua Internațională a Francofoniei, iar întreaga săptămână este dedicată limbii franceze.

Alte stiri recente

581 vizualizari
22 mar. 2019 12:40

Pericol real pentru copii - o gaură în asfalt, la ieșirea din incinta Școlii "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Mai mulți părinți ai căror copii învață la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina ne-au semnalat existența unei gropi apărute chiar în zona pe unde elevii intră și ies în/din instituția de învățământ. Este vorba despre zona adiacentă porților laterale, cele dinspre sediul Distrigaz. Părinții sunt îngrijorați ca nu cumva această gaură din asfalt să devină o capcană pentru copii lor. La rândul nostru, semnalăm această problemă autorităților locale, cu speranță că vor lua măsurile necesare.

1806 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor: