Iluminatul arhitectural, un subiect abandonat de administrația câmpineană?

Actualitate (Categoria articolului)

Prin vara anului trecut, consilierul Dragomir Enache a venit în plenul CL Câmpina cu o propunere privind iluminatul unor clădiri monumentale din zona centrală a localității, inițiativă care a fost bine primită de primarul Horia Tiseanu și de ceilalți reprezentanți ai administrației locale.

"Mă bucur că dl. Enache are o astfel de inițiativă pentru un oraș european și o rog pe doamna Staicu de la ADPP să facă o listă împreună cu operatorul care se ocupă de service-ul pentru instalațiile electrice și să vedem ce clădiri putem ilumina monumental. Știți că sediul Primăriei și Castelul Hasdeu sunt luminate monumental și chiar și la Casa Tineretului, bustul lui Vlaicu și sonda alăturată, există un astfel de iluminat, dar putem extinde acet tip de iluminat și la alte clădiri. Vă mulțumesc pentru inițiativă", a afirmat primarul Horia Tiseanu la ședința din august 2018. De atunci, însă, nu s-a mai întâmplat nimic, poate cu excepția faptul că, din octombrie 2018, bustul lui Nicolae Grigorescu, de la intersecția Bulevardului Carol I cu Calea Doftanei, nu mai stă noaptea în beznă, fiind frumos iluminat. Acum, la ședința Consiliului Local de la finalul lunii ianuarie, consilierul Dragomir Enache a revenit asupra subiectului: “Am vorbit despre iluminatul architectural. Nu știu unde este doamna Didona (n.n. - Didona Căliman, arhitectul șef al localității), nu am auzit de dumneaei, dar voi auzi când o voi întreba singur, pentru că până acum trebuia să știți dumneavoastră”, a spus Enache arătând spre Executiv. Cum nu a primit niciun răspuns din partea nimănui, probabil că propunerea a fost uitată imediat după ședința de anul trecut...

3120 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • calin 14.02.2019 21:31 Orasul arde si consilierul se vorbeste,sa ilumineze Parcul de la Soldat,Parcul Industrial propus de domnul din imagine,sper ca nu suntem ironici,dar sunt multi care bat campii si nu mai traiesc in prezent,ce sa mai zicem de viitorul orasului,speranta ramane tot in mediul privat.

Actualitate

1854 vizualizari
12 aug. 2020 19:15

Valea Doftanei a primit din Fondul de Intervenție al Guvernului peste 21 milioane lei pentru combaterea alunecărilor de teren

21.393.000 lei este suma pe care comuna Valea Doftanei a primit-o de la Guvernul României, din Fondul de Intervenție, pentru combaterea efectelor calamităților naturale, o sumă uriașă pentru comunitatea de aici, cu mult peste orice alte fonduri obținute pe acest segment de la nivel guvernamental în toată istoria localității, o sumă care este de trei ori mai mare decât bugetul total al comunei Valea Doftanei din acest an.

4187 vizualizari
11 aug. 2020 19:55

La Valea Doftanei, camparea cu corturi și rulote este strict interzisă

1 comentarii

Valea Doftanei este una dintre puținele zone ale județului care reușește să păstreze un cadru natural de o frumusețe rară, numărul turiștilor fiind destul de limitat, ceea ce contribuie la mai multă liniște, un aer mai curat, un mediu mai sănătos. Mai mult, administrația locală din Valea Doftanei a decis interzicerea campării (corturi, rulote) pe teritoriul comunei, iar primarul Lucian Vileford Costea ne explică de ce s-a luat această măsură.

Alte stiri recente

949 vizualizari
12 aug. 2020 20:43

ProRomânia Câmpina, ieri dizolvată, astăzi reînființată

CâmpinaTV.ro v-a obișnuit cu știri corecte, prompte, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu câteva ore când anunțam dizolvarea Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia și prezentam declarația președintelui Marian Alexandru de susținere a candidatului independent la funcția de primar al municipiului, Alin Moldoveanu. (vezi aici)

2084 vizualizari
12 aug. 2020 17:30

Membrii Organizației ProRomânia Câmpina susțin candidatura independentului Alin Moldoveanu la funcția de primar

1 comentarii

De-abia ce s-a anunțat semnarea protocolului care a stat la baza înființării Alianței pentru Prahova, între PSD, ProRomânia și PPU (S-L), că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru stânga politică din Câmpina. Astfel, președintele Organizației Câmpina a Partidului ProRomânia, Marian Alexandru, a anunțat dizolvarea organizației și susținerea la alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Câmpina a independentului Alin Moldoveanu.