La Câmpina, anul de dezbateri a început la ”Grigorescu” și Energetic cu o temă incitantă - închiderea restaurantelor McDonald's!

Actualitate (Categoria articolului)

La Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina funcționează de mai mulți ani un club de debate, adică un club de dezbateri, la care de ceva vreme s-au alăturat și elevi de la Liceul Tehnologic Energetic, din localitate. În mod tradițional, la puțin timp după începerea fiecărui an școlar începe și anul de dezbateri, primul ”meci” având mai degrabă rol demonstrativ, marcând începutul noului an, dar și arătând ”bobocilor” din clasele a IX-a cum decurge un astfel de ”meci”, încercând să-i determine să se alăture acestui club, cu toate avantajele care decurg de aici.

Moțiunea dezbătută de echipa ”Guvernului” și echipa ”Opoziției” a fost una extrem de incitantă - interzicerea restaurantelor McDonald's. Cele două echipe, formate din câte trei elevi, au expus în fața elevilor din clasele a IX-a, dar și a câtorva profesori, printre care și coordonatorul clubului de dezbateri, Geta Sârbu, și directorul Colegiului, Roxana Stan, argumente interesante, unele chiar inedite, fiecare echipă încercând să încline balanța în favoarea sa.
Meciul a fost antrenant, spectaculos, chiar intersant și un exercițiu din care ar avea de învățat și adulții, mai ales oamenii politici, implicați prin natura activității lor în dezbateri.
La final, spre deosebire de un meci disputat în condiții normale, arbitrajul a fost asigurat de public, decizia fiind unanimă în respingerea moțiunii privind interzicerea restaurantelor McDonald's. Spre bucuria tuturor, care au înghițit în sec de mai multe ori de-a lungul dezbaterii la gândul unor produse specifice acestui lanț de fast-food.
Primul meci s-a desfășurat la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, pentru ca imediat după terminarea acestuia să aibă loc un meci demonstrativ similar și la Liceul Tehnologic Energetic.

1730 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1439 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

2181 vizualizari
29 sept. 2022 15:14

Târgul de Toamnă de la Breaza va avea loc în perioada 13-16 octombrie

Consiliul Local Breaza a stabilit ca Târgul de Toamnă de la Breaza să aibă loc în acest an în perioada 13-16 octombrie, în același loc ca și la precedentele ediții - Strada Ocinei și străduțele adiacente, Parcul Brâncoveanu, Strada Republicii (zona intersecției cu Strada Ocinei).

Alte stiri recente

423 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările:

1679 vizualizari
28 sept. 2022 20:11

Două handbaliste de la CS Câmpina, în vederile lotului național de cadete

În perioada 19-28 septembrie, Federația Română de Handbal a organizat, în cadrul "Programului Plan Talent", acțiuni de selecție pentru sportive născute 2008-2009, în vederea formării lotului național de cadete, acțiuni desfășurate în opt centre din țară.