La Câmpina, anul de dezbateri a început la ”Grigorescu” și Energetic cu o temă incitantă - închiderea restaurantelor McDonald's!

Actualitate (Categoria articolului)

La Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina funcționează de mai mulți ani un club de debate, adică un club de dezbateri, la care de ceva vreme s-au alăturat și elevi de la Liceul Tehnologic Energetic, din localitate. În mod tradițional, la puțin timp după începerea fiecărui an școlar începe și anul de dezbateri, primul ”meci” având mai degrabă rol demonstrativ, marcând începutul noului an, dar și arătând ”bobocilor” din clasele a IX-a cum decurge un astfel de ”meci”, încercând să-i determine să se alăture acestui club, cu toate avantajele care decurg de aici.

Moțiunea dezbătută de echipa ”Guvernului” și echipa ”Opoziției” a fost una extrem de incitantă - interzicerea restaurantelor McDonald's. Cele două echipe, formate din câte trei elevi, au expus în fața elevilor din clasele a IX-a, dar și a câtorva profesori, printre care și coordonatorul clubului de dezbateri, Geta Sârbu, și directorul Colegiului, Roxana Stan, argumente interesante, unele chiar inedite, fiecare echipă încercând să încline balanța în favoarea sa.
Meciul a fost antrenant, spectaculos, chiar intersant și un exercițiu din care ar avea de învățat și adulții, mai ales oamenii politici, implicați prin natura activității lor în dezbateri.
La final, spre deosebire de un meci disputat în condiții normale, arbitrajul a fost asigurat de public, decizia fiind unanimă în respingerea moțiunii privind interzicerea restaurantelor McDonald's. Spre bucuria tuturor, care au înghițit în sec de mai multe ori de-a lungul dezbaterii la gândul unor produse specifice acestui lanț de fast-food.
Primul meci s-a desfășurat la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, pentru ca imediat după terminarea acestuia să aibă loc un meci demonstrativ similar și la Liceul Tehnologic Energetic.

2157 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

979 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

1 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

1758 vizualizari
29 sept. 2023 22:21

Două ședințe de Consiliu în mai puțin de 24 de ore pentru schimbarea destinației fostei grădinițe din cartierul Câmpinița

2 comentarii

UPDATE - Ulterior apariției articolului, consilierul local Adina Gârbăcică ne-a precizat că s-a referit la o altă sumă, de 476.000 lei, solicitată de partenerul administrației în GAL pentru aducerea clădirii la stadiul necesar autorizării.
Pe masa Consiliului Local Câmpina, la ședința ordinară din 27 septembrie, a apărut un proiect suplimentar - cel privind schimbarea destinației fostei grădinițe din Cartierul Câmpinița și înființarea aici a unui Centru Comunitar Integrat, proiect care va fi derulat de municipalitate cu fonduri europene, prin GAL.

Alte stiri recente

499 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

482 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.