Lucrările de canalizare de la Câmpina - trei luni de la semnarea contractului cu noul constructor și niciun metru săpat

Actualitate (Categoria articolului)

Sunt exact trei luni de când HidroPrahova a semnat contractul de execuție cu asocierea de firme care a câștigat licitația în vederea continuării lucrărilor de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte. Trei luni de vară, trei luni în care se putea lucra, dar, din păcate, nu s-a săpat un metru. Pe 27 mai 2019 a fost semnat contractul, pe 6 iunie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor și am ajuns la finalul lunii august fără ca aceste lucrări să demareze efectiv.

Vă reamintim, deși știm că nu mai este nevoie, că lucrările de canalizare de la Câmpina, executate cu fonduri europene accesate de HidroPrahova, au fost sistate în toamna anului 2015. Deci în urmă cu patru ani, când societatea executantă, Cast Bănești, a reziliat contractul cu operatorul de apă și canal din cauza unor facturi neachitate. La momentul respectiv, lucrările de canalizare erau realizate în proporție de 45% la Câmpina, 85% la Bănești și 93% la Vălenii de Munte. Ce au însemnat acești patru ani pentru Câmpina, știm prea bine: o infrastructură distrusă.
HidroPrahova a organizat o nouă licitație pentru un nou constructor care să continue lucrările de canalizare, licitație care s-a finalizat pe 23 mai 2019, iar contractul de execuție a fost semnat pe 27 mai. Tot în luna mai, Consiliul Județean Prahova a emis autorizația de construire a rețelelor de canalizare, iar pe 6 iunie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Licitația a fost câștigată de asocierea formată din firmele Kato Service SRL Ploiești și Instal Service Technology SRL Măgurele – Ilfov. Valoarea totală a contractului - 35.623.125,88 lei, fără TVA, din care aproximativ 21.000.000 lei pentru sectorul Câmpina. Termenul de execuție - 630 zile calendaristice de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor (mai exact, 25 februarie 2021).
Am întrebat conducerea HidroPrahova când vor începe lucrările, unde se va interveni mai întâi și care este programul de execuție până la finalul acestui an, iar răspunsul primit îl redăm integral în continuare.

“Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat de HidroPrahova în data de 6 iunie 2019, antreprenorul având obligația să realizeze programul de execuție de referință a lucrărilor, prezentarea acestuia beneficiarului și obținerea aprobării din partea supervizorului (inginerului). Aprobarea programului prezentat de antreprenor a fost obținută în data de 19 iulie 2019, iar programul de execuție a devenit valid și se aplică în această formă, în funcție de de volumul și cadența de lucru, de priorități, dar și de vreme. 
Conform programului de execuție asumat, antreprenorul a început lucrările în șantier pe 26 iulie 2019, cu lucrări pregătitoare și recepția conductei de canalizare reabilitată pe Bulevardul Carol I, în lungime de 260 metri. În aceeași dată s-au predat amplasamentele și pentru lucrările de reabilitare la rețeaua de canalizare menajeră de pe Strada Mihail Kogălniceanu și de pe Strada Dealului, pentru finalizarea extinderii rețelei de canalizare menajeră de pe această din urmă stradă, în conformitate cu prioritățile anunțate de Primăria Câmpina. Apoi, în calendarul asumat de antreprenor, lucrările urmează să se desfășoare pe străzile Mihai Eminescu, Republicii și Constantin Istrati, urmând să fie finalizate lucrările pe Bulevardul Carol I (sens giratoriu Fibec – intersecția cu Strada Frații Golești, n.r.) și să se treacă la reabilitarea rețelei de canalizare de pe Calea Doftanei. Termenul de finalizare a acestor lucrări menționate este sfârșitul lunii octombrie 2019”, este răspunsul primit de la HidroPrahova, semnat de directorul general Adrian Semcu și managerul Unității de Implementare a Proiectului, Valentin Stoichici. 

Informațiile transmise de conducerea HidroPrahova sunt diferite de cele prezentate de primarul Horia Tiseanu la ședința de luna trecută a Consiliului Local, chiar în prezența președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader. Primarul spunea atunci că se va începe cu tronsonsul de pe Bulevardul Carol I, dintre sensul giratoriu de la Fibec și intersecția cu Golești, simultan cu un tronson care cuprinde Strada Republicii și apoi Calea Doftanei și cu un alt tronson pe Strada Dealului, pentru realizarea ultimelor branșamente de aici și pentru ca administrația locală să poată ulterior asfalta acest segment al străzii. Lucrările efective încă nu au început pe nicio stradă, pe niciun tronson și tare ne temem că și 2019 va fi un an pierdut pentru Câmpina, în privința acestui proiect legat de canalizare...

2791 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gicu 27.08.2019 08:37 Care este soluția de trafic pentru Eminescu și Republicii? Ambele au sens unic. Se sparge iar strada Bobâlna, prospăt / parțial asfaltată?

Actualitate

1222 vizualizari
19 sept. 2019 12:49

Restricții de circulație pe Bulevardul Carol I și unele străzi adiacente în perioada Festivalului "Serbările Toamnei" Câmpina 2019

Primăria Câmpina anunță că de vineri, 20 septembrie, ora 17.30 și până luni, 23 septembrie, ora 7.00, vor fi instituite unele restricții în privința traficului rutier, cu ocazia desfășurării celei de-a XII-a ediții a Festivalului "Serbările Toamnei", eveniment care se va desfășura pe Bulevardul Carol I, în zona Parcului Trandafirilor (notariate).

1502 vizualizari
19 sept. 2019 12:27

O listă lungă de nereguli la modernizarea Parcului de la Soldat. Termenul de remediere - 23 octombrie 2019

Miercuri, 18 septembrie 2019, era programată recepția lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat, adică a Parcului Regele Mihai I, denumirea oficială. Numai că, în lipsa dirigintelui de șantier, Sorin Alupoaie, care a anunțat că este bolnav, recepția s-a transformat într-o simplă inspecție la care au participat viceprimarul Adrian Pițigoi și mai mulți reprezentanți ai ADPP, precum și reprezentantul firmei constructoare – Construct Edil SRL Câmpineanca, județul Vrancea. Ce a rezultat în urma inspecției? O lista lungă de neconformități pe care constructorul va trebui să le remedieze până la 23 octombrie 2019.

Alte stiri recente

594 vizualizari
19 sept. 2019 18:47

Mai mult de jumătate dintre unitățile de învățământ din Prahova nu au paza asigurată

În județul Prahova există 630 unități de învățământ public: 62 licee, 260 școli gimnaziale și 308 grădinițe. Doar 48,4% din acestea au paza asigurată fie cu paznici angajați individual, fie cu societăți de protecție și pază. Dintre unitățile de învățământ la care există pază, 58,4% sunt în mediul urban, iar 31,6% sunt în mediul rural. Aceste informații au fost prezentate astăzi, la ședința Colegiului Prefectural al Județului Prahova, de către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție.

2080 vizualizari
19 sept. 2019 16:31

Locuitorii din Melicești – Telega, permanent în alertă din cauza urșilor care le intră în gospodării și le ucid animalele

Locuitorii din satul Melicești, comuna Telega, sunt în stare de alertă maximă, după ce urșii le-au intrat în gospodării și le-au mâncat oile. Oamenii sunt speriați, mai ales că mulți dintre ei au copii care pleacă și vin de la școală, existând riscul ca urșii să le apară oricând în față.