Lucrările de canalizare de la Câmpina - trei luni de la semnarea contractului cu noul constructor și niciun metru săpat

Actualitate (Categoria articolului)

Sunt exact trei luni de când HidroPrahova a semnat contractul de execuție cu asocierea de firme care a câștigat licitația în vederea continuării lucrărilor de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte. Trei luni de vară, trei luni în care se putea lucra, dar, din păcate, nu s-a săpat un metru. Pe 27 mai 2019 a fost semnat contractul, pe 6 iunie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor și am ajuns la finalul lunii august fără ca aceste lucrări să demareze efectiv.

Vă reamintim, deși știm că nu mai este nevoie, că lucrările de canalizare de la Câmpina, executate cu fonduri europene accesate de HidroPrahova, au fost sistate în toamna anului 2015. Deci în urmă cu patru ani, când societatea executantă, Cast Bănești, a reziliat contractul cu operatorul de apă și canal din cauza unor facturi neachitate. La momentul respectiv, lucrările de canalizare erau realizate în proporție de 45% la Câmpina, 85% la Bănești și 93% la Vălenii de Munte. Ce au însemnat acești patru ani pentru Câmpina, știm prea bine: o infrastructură distrusă.
HidroPrahova a organizat o nouă licitație pentru un nou constructor care să continue lucrările de canalizare, licitație care s-a finalizat pe 23 mai 2019, iar contractul de execuție a fost semnat pe 27 mai. Tot în luna mai, Consiliul Județean Prahova a emis autorizația de construire a rețelelor de canalizare, iar pe 6 iunie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Licitația a fost câștigată de asocierea formată din firmele Kato Service SRL Ploiești și Instal Service Technology SRL Măgurele – Ilfov. Valoarea totală a contractului - 35.623.125,88 lei, fără TVA, din care aproximativ 21.000.000 lei pentru sectorul Câmpina. Termenul de execuție - 630 zile calendaristice de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor (mai exact, 25 februarie 2021).
Am întrebat conducerea HidroPrahova când vor începe lucrările, unde se va interveni mai întâi și care este programul de execuție până la finalul acestui an, iar răspunsul primit îl redăm integral în continuare.

“Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat de HidroPrahova în data de 6 iunie 2019, antreprenorul având obligația să realizeze programul de execuție de referință a lucrărilor, prezentarea acestuia beneficiarului și obținerea aprobării din partea supervizorului (inginerului). Aprobarea programului prezentat de antreprenor a fost obținută în data de 19 iulie 2019, iar programul de execuție a devenit valid și se aplică în această formă, în funcție de de volumul și cadența de lucru, de priorități, dar și de vreme. 
Conform programului de execuție asumat, antreprenorul a început lucrările în șantier pe 26 iulie 2019, cu lucrări pregătitoare și recepția conductei de canalizare reabilitată pe Bulevardul Carol I, în lungime de 260 metri. În aceeași dată s-au predat amplasamentele și pentru lucrările de reabilitare la rețeaua de canalizare menajeră de pe Strada Mihail Kogălniceanu și de pe Strada Dealului, pentru finalizarea extinderii rețelei de canalizare menajeră de pe această din urmă stradă, în conformitate cu prioritățile anunțate de Primăria Câmpina. Apoi, în calendarul asumat de antreprenor, lucrările urmează să se desfășoare pe străzile Mihai Eminescu, Republicii și Constantin Istrati, urmând să fie finalizate lucrările pe Bulevardul Carol I (sens giratoriu Fibec – intersecția cu Strada Frații Golești, n.r.) și să se treacă la reabilitarea rețelei de canalizare de pe Calea Doftanei. Termenul de finalizare a acestor lucrări menționate este sfârșitul lunii octombrie 2019”, este răspunsul primit de la HidroPrahova, semnat de directorul general Adrian Semcu și managerul Unității de Implementare a Proiectului, Valentin Stoichici. 

Informațiile transmise de conducerea HidroPrahova sunt diferite de cele prezentate de primarul Horia Tiseanu la ședința de luna trecută a Consiliului Local, chiar în prezența președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader. Primarul spunea atunci că se va începe cu tronsonsul de pe Bulevardul Carol I, dintre sensul giratoriu de la Fibec și intersecția cu Golești, simultan cu un tronson care cuprinde Strada Republicii și apoi Calea Doftanei și cu un alt tronson pe Strada Dealului, pentru realizarea ultimelor branșamente de aici și pentru ca administrația locală să poată ulterior asfalta acest segment al străzii. Lucrările efective încă nu au început pe nicio stradă, pe niciun tronson și tare ne temem că și 2019 va fi un an pierdut pentru Câmpina, în privința acestui proiect legat de canalizare...

3272 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gicu 27.08.2019 08:37 Care este soluția de trafic pentru Eminescu și Republicii? Ambele au sens unic. Se sparge iar strada Bobâlna, prospăt / parțial asfaltată?

Actualitate

286 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția. 

571 vizualizari
20 feb. 2020 09:26

Transportul public local, tot pe mâna Eliro. Primăria Câmpina va prelungi prin act adițional contractul care expiră în această primăvară

Transportul public local este un subiect de care s-a tot scris și vorbit în Câmpina în ultimii ani, mai ales după ce a apărut oportunitatea ca administrația locală să acceseze fonduri europene pentru un serviciu de transport public modern, european, ecologic, cu autobază proprie, cu multe facilități legate de infrastructură, inclusiv fonduri de modernizarea unor străzi incluse pe traseele locale de transport public. Despre această șansă a modernizării transportului public noi am scris de nenumărate ori, încă de la lansarea axei de finanțare europeană, în septembrie 2017, dar, din păcate, Primăria Câmpina a reacționat mult prea târziu și a ratat primul... tren. S-a trezit în vara lui 2019, când UE a prelungit termenul pentru depunerea cererilor de finanțare pe axa respectivă și s-a apucat de treabă.

Alte stiri recente

1121 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2388 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.