Președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, propune o nouă organigramă: 315 posturi din administrația județeană vor fi desființate

Actualitate (Categoria articolului)

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, o reducere substanțială a numărului de posturi din administrația județeană. Este vorba atât de reducerea numărului de posturi din aparatul propriu al Consiliului Județean, cât și de desființarea unor direcții subordonate acestei instituții.

„După evaluarea aparatului propriu și a direcțiilor Consiliului Județean Prahova, am decis să propun aleșilor județeni o nouă organigramă, construită pe principiile eficienței, meritocrației și responsabilității. Propunerea pe care o înaintez aleșilor județeni constă în reducerea unui număr total de 315 posturi, care va aduce o economie la bugetul județean de aproape 1.000 de miliarde de lei vechi în patru ani. Am găsit, la Consiliul Județean Prahova, o structură plafonată, cu mulți oameni fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor, plină de pile de partid. Prahovenii trebuie să știe că, în administrația pe care o conduc, banii lor sunt cheltuiți cu chibzuință și transparență, pe priorități”, a declarat Iulian Dumitrescu.
Noua organigramă propusă de acesta prevede o reducere cu 101 a numărului de posturi în aparatul propriu al Consiliului Județean (de la 247 la 146) și cu 15 a numărului de funcții de conducere din aceeași structură (de la 27 la 12). Economia estimată la bugetul CJ Prahova prin restructurarea aparatului administrativ este de aproximativ 120 de miliarde de lei vechi anual. În același timp, ar urma să se desființeze două direcții ale Consiliului Județean Prahova: Direcția Județeană de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene Prahova, care are în prezent 55 de posturi, și Direcția Județeană de Pază Prahova, care are 159 de posturi. Economia estimată la bugetul CJ Prahova prin desființarea celor două direcții și externalizarea serviciilor este de aproximativ 120 miliarde de lei vechi anual.

3577 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1784 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1775 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

597 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

121 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.