Modificări importante aduse proiectului privind pasajul subteran care se intenționează a fi realizat în centrul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Profitând de prezența mai multor reprezentanți ai societății civile la ședința Comisiei pentru Siguranța Circulației pe Drumurile Publice din Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a inclus pe ordinea de zi a acestei ședințe și discutarea modificărilor aduse proiectului privind pasajul subteran care urmează a fi realizat în zona centrală a municipiului.

Plecând de la informația că ”doar două cereri au venit din partea publicului pe parcursul perioadei în care proiectul a fost în dezbatere publică”, primarul Alin Moldoveanu a vorbit pe larg despre acest proiect, ”care vizează inclusiv siguranța circulației, pietoni și șoferi, deopotrivă”.
Nu vom insista asupra proiectului propriu-zis. Îl puteți găsi în detaliu pe pagina de Facebook special creată - camp10. Vom menționa, în schimb, o serie de noutăți, prezentate în ședința din 18 aprilie 2022 de arhitectul șef al municipiului Câmpina, Roxana Pandele:
- Viitorul pasaj subteran va avea patru intrări: Bulevardul Carol I, zona Forestier - 7ABC; Bulevardul Carol I, între intersecțiile cu Strada Sg. Mj. Erou Grigore Nicolae și Calea Doftanei; Calea Doftanei, zona Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” și Bulevardul Culturii, imediat după intersecția cu Strada Griviței;
- Două sensuri giratorii noi pentru a fluidiza circulația: un sens giratoriu la intersecția Bulevardului Nicolae Bălcescu cu Strada Orizontului și un alt sens giratoriu la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918 (zona Notariatelor);
- Sens unic pe Strada Griviței spre Strada Schelelor, pentru a se asigura un inel de ocolire a pasajului;
- Strada Erupției va avea ieșire direct în sensul giratoriu de la intersecția Bălcescu - Orizontului. Este vorba de segmentul de stradă dinspre Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” spre Bulevardul Nicolae Bălcescu, ieșirea fiind blocată în momentul de față;
- Strada Republicii va fi redesenată, în sensul că, de la actuala intrare în Parcarea Centrală se va crea un nou aliniament care va ieși pe unde este acum ieșirea din parcare și va continua pe formatul actual al Străzii Republicii, urmând a fi o linie dreaptă până la intersecția cu Calea Doftanei;
- Parcarea Centrală va fi și ea reamenajată, urmând a se construi un etaj pentru ceea ce va mai rămâne din parcarea actuală, în dreapta viitorului drum care va traversa actuala parcare. În aceste condiții, aproape sigur nu va mai fi amenajată parcarea de pe Strada Caragiale, pe locul fostului bazar.
Sigur, mai sunt și alte modificări de mai mică importanță sau mai detaliate, reamintindu-vă că puteți vedea integral proiectul și chiar vă puteți spune părerea pe pagina de Facebook special creată - camp10.
De asemenea, primarul Alin Moldoveanu a anunțat că este aproape finalizată procedura de achiziție pentru realizarea proiectului și documentației aferente, în aceste zile urmând a fi anunuțat câștigătorul achiziției, odată cu încheierea perioadei de contestații.

6395 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 20.04.2022 11:25 O căruță de bani cheltuiți, balamuc total în zona lucrărilor care vor dura...cine știe căt iar rezultatul cred că va fi asemănător cu cel al pasarelelor de prin Comarnic, Azuga...Adică acest mare pasaj subteran va fi aproape inutil.Nu ar fi mai ușor și simplu, mult mai ieftin, ca semafoarele să funcționeze iar polițiștii să fie prezenți la datorie?
  • Costel Dascalescu 21.04.2022 23:06 Perfect pe cant termenul de execuție ?
  • Catalin 23.04.2022 11:39 Am văzut doua ”mici”: 1.Giratoriul de la str Orizontului va f între o stradă cu trafic mult la ridicat decât celelalte două. Va fi atipic; adică va semăna cu cel de la Slobozia. Acest lucru va genera risc in trafic pentru șoferi. 2. Parcarea din piata centrala va fi secționată de o stradă, cara va continua să fie și ea parcate așa cum este și acum pe zona existenta. Sa nu uitam că oamenii doresc să ajungă cu mașina în zona centrală pentru că acolo locuiesc. Sa fac cumpărături voluminoase care necesita transport auto. Cred că realizarea unui sistem de transport în comun care sa traverseze orașul pe două axe NS și Est până în zona centrală, eventual gratuit ar micșora problema.

Actualitate

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

563 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

667 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.