Scrisoarea emoționantă a unui câmpinean care s-a vindecat de COVID-19 la Spitalul Municipal. “Am stat 23 de zile în ATI. E o luptă cumplită acolo!”

Social (Categoria articolului)

De la începutul lunii septembrie a acestui an, Spitalul Municipal Câmpina a redevenit unitate medicală destinată exclusiv pacienților cu COVID-19. Poate că unii dintre noi nu știm sau nu înțelegem ce se întâmplă dincolo de zidurile spitalului. Alții suntem revoltați, și pe bună dreptate, poate, că pacienții non-COVID din zona Câmpinei nu pot beneficia de serviciile medicale ale spitalului. Alții nu acceptă, în continuare, că acest SARS-CoV-2 există și poate ucide. Pentru David, un tânăr câmpinean extrem de optimist și pus întotdeauna pe glume, sănătos tun, COVID-19 era ceva departe de el, ceva care nu îl atingea în niciun fel. Dar l-a atins în mod brutal, iar lupta lui și a cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Câmpina a fost grea. Au învins!

Pe David îl cunoaștem de ceva vreme. Știam că este bolnav, că are COVID-19, am avut temeri pentru viața lui având în vedere perioada lungă în care a fost internat și veștile nu prea bune pe care le primeam despre el. La câteva zile după ce a ieșit din spital, David ne-a transmis o scrisoare, cu rugămintea să o publicăm. Vrea să-și păstreze anonimatul pentru că “sunt doar un pacient care s-a vindecat de COVID-19 la Spitalul Municipal Câmpina și vreau să le spun tuturor prin ce am trecut". Iată scrisoarea tânărului câmpinean care dorește, prin intermediul nostru, să le mulțumească medicilor și asistentelor de la Spitalul Municipal. 

”Am fost internat la Spitalul Municipal Câmpina în condiții cu totul și cu totul speciale. Părinții mei erau infectați cu SARS-CoV-2. Eu eram contact direct al lor, am fost testat, am ieșit pozitiv și m-am izolat la domiciliu. Tatăl meu s-a simțit rău, am chemat ambulanța și a fost transportat la Ploiești. Mama a fost și ea internată la Ploiești, a făcut al treilea infarct și am pierdut-o... În ziua aceea am fost internat și eu. Stresul era îngrozitor, eram speriat, eram îngrijorat pentru părinții mei. Fizic, nu pot să spun că mă simțeam rău, doar că saturația de oxigen scădea continuu. Am fost internat la Spitalul Municipal Câmpina 26 de zile, dintre care 23 de zile am stat în ATI. Nu pot să spun că eram un om care credeam sau nu în acest virus și nici nu mă pot declara un vaccinist sau antivaccinist convins. Oricum, nu eram vaccinat. Și consider că fiecare este liber să creadă ce vrea și să acționeze cum vrea. Oricum, pentru mine a fost o experiență îngrozitoare, o luptă grea. Da, 23 de zile am stat în ATI... Prima săptămână nu am prea știut de mine, apoi am început să conștientizez totul. Este cumplit, dar simt că trebuie să spun lumii întregi ce am văzut acolo. Un devotament ieșit din comun al cadrelor medicale! Le vedeam ochii prin vizierele de la costumul lor ca de cosmonaut. Ochii lor arătau multă compasiune, oamenii aceia pe care acum nici nu i-aș recunoaște pe stradă decât, probabil, dacă m-aș uita în ochii lor, găseau mereu o vorbă bună, o încurajare. Uneori erau terminați de oboseală, alteori erau foarte afectați de pierderea unui pacient. Am văzut plângând unele asistente... Este cumplit și numai cine a trecut prin așa ceva poate înțelege exact situația. Oamenii aceia care intră zi de zi în ATI, unde efectiv se luptă cu moartea, oamenii aceia sunt adevărați îngeri pentru mine. Știu că angajații din sistemul sanitar nu au mereu cea mai bună imagine publică. Dar pentru mine, oamenii aceia sunt adevărați îngeri! Chiar dacă sunt la sfârșitul unei zile chinuitoare, chiar dacă nu au mâncat nimic toată ziua sau nu au băut apă ca să nu fie nevoie să meargă la toaletă, să dea costumul acela jos, chiar dacă poate au și ei probleme acasă, ca orice om, acolo, în ATI, sunt extraordinari. Pe mine m-au salvat. Mi-au spus la finalul perioadei că am avut două momente în care... puteam să nu mai fiu. M-au salvat! Nu știu dacă au cele mai bune echipamente sau dotări, dar știu cât luptă pentru pacienți, cât suferă pentru fiecare viață pierdută și cât se bucură pentru fiecare pacient salvat! Dumnezeu să-i binecuvânteze! Nu voi uita niciodată acest an 2021, această experiență grea prin care am trecut eu și familia mea, așa cum nu voi uita că viața mi-a fost salvată la Spitalul Municipal Câmpina!”

5534 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • EmanoilRadu 04.11.2021 19:01 Bunul meu prieten B ,nu vreau sa- i dezvălui identitatea ,a beneficiat de competență și profesionalismul personalului medical de la Spitalul municipal Câmpina .Și eu am beneficiat de același personal medical minunat care mi-au acordat asistenta de înalt profesionalism .Am fost operat pentru o fractura ,de domnul doctor Lucaci și de doamna doctor Goagă .Vreau sa le mulțumesc din suflet ,pe aceasta cale pentru grija deosebita pe care mi-au acordat-o ! Mulțumesc totodată și doamnei asistente Ioana (cer scuze că nu știu numele de familie) pentru tot ceea ce a făcut pentru mine ! Cu asemenea cadre medicale putem sa mai avem speranțe pentru mai bine ! .

Social

2392 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3128 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

45 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorerscu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

211 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.