CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Scrisoarea emoționantă a unui câmpinean care s-a vindecat de COVID-19 la Spitalul Municipal. “Am stat 23 de zile în ATI. E o luptă cumplită acolo!”

- Social -

Scrisoarea emoționantă a unui câmpinean care s-a vindecat de COVID-19 la Spitalul Municipal. “Am stat 23 de zile în ATI. E o luptă cumplită acolo!”

De la începutul lunii septembrie a acestui an, Spitalul Municipal Câmpina a redevenit unitate medicală destinată exclusiv pacienților cu COVID-19. Poate că unii dintre noi nu știm sau nu înțelegem ce se întâmplă dincolo de zidurile spitalului. Alții suntem revoltați, și pe bună dreptate, poate, că pacienții non-COVID din zona Câmpinei nu pot beneficia de serviciile medicale ale spitalului. Alții nu acceptă, în continuare, că acest SARS-CoV-2 există și poate ucide. Pentru David, un tânăr câmpinean extrem de optimist și pus întotdeauna pe glume, sănătos tun, COVID-19 era ceva departe de el, ceva care nu îl atingea în niciun fel. Dar l-a atins în mod brutal, iar lupta lui și a cadrelor medicale de la Spitalul Municipal Câmpina a fost grea. Au învins!

Pe David îl cunoaștem de ceva vreme. Știam că este bolnav, că are COVID-19, am avut temeri pentru viața lui având în vedere perioada lungă în care a fost internat și veștile nu prea bune pe care le primeam despre el. La câteva zile după ce a ieșit din spital, David ne-a transmis o scrisoare, cu rugămintea să o publicăm. Vrea să-și păstreze anonimatul pentru că “sunt doar un pacient care s-a vindecat de COVID-19 la Spitalul Municipal Câmpina și vreau să le spun tuturor prin ce am trecut". Iată scrisoarea tânărului câmpinean care dorește, prin intermediul nostru, să le mulțumească medicilor și asistentelor de la Spitalul Municipal. 

”Am fost internat la Spitalul Municipal Câmpina în condiții cu totul și cu totul speciale. Părinții mei erau infectați cu SARS-CoV-2. Eu eram contact direct al lor, am fost testat, am ieșit pozitiv și m-am izolat la domiciliu. Tatăl meu s-a simțit rău, am chemat ambulanța și a fost transportat la Ploiești. Mama a fost și ea internată la Ploiești, a făcut al treilea infarct și am pierdut-o... În ziua aceea am fost internat și eu. Stresul era îngrozitor, eram speriat, eram îngrijorat pentru părinții mei. Fizic, nu pot să spun că mă simțeam rău, doar că saturația de oxigen scădea continuu. Am fost internat la Spitalul Municipal Câmpina 26 de zile, dintre care 23 de zile am stat în ATI. Nu pot să spun că eram un om care credeam sau nu în acest virus și nici nu mă pot declara un vaccinist sau antivaccinist convins. Oricum, nu eram vaccinat. Și consider că fiecare este liber să creadă ce vrea și să acționeze cum vrea. Oricum, pentru mine a fost o experiență îngrozitoare, o luptă grea. Da, 23 de zile am stat în ATI... Prima săptămână nu am prea știut de mine, apoi am început să conștientizez totul. Este cumplit, dar simt că trebuie să spun lumii întregi ce am văzut acolo. Un devotament ieșit din comun al cadrelor medicale! Le vedeam ochii prin vizierele de la costumul lor ca de cosmonaut. Ochii lor arătau multă compasiune, oamenii aceia pe care acum nici nu i-aș recunoaște pe stradă decât, probabil, dacă m-aș uita în ochii lor, găseau mereu o vorbă bună, o încurajare. Uneori erau terminați de oboseală, alteori erau foarte afectați de pierderea unui pacient. Am văzut plângând unele asistente... Este cumplit și numai cine a trecut prin așa ceva poate înțelege exact situația. Oamenii aceia care intră zi de zi în ATI, unde efectiv se luptă cu moartea, oamenii aceia sunt adevărați îngeri pentru mine. Știu că angajații din sistemul sanitar nu au mereu cea mai bună imagine publică. Dar pentru mine, oamenii aceia sunt adevărați îngeri! Chiar dacă sunt la sfârșitul unei zile chinuitoare, chiar dacă nu au mâncat nimic toată ziua sau nu au băut apă ca să nu fie nevoie să meargă la toaletă, să dea costumul acela jos, chiar dacă poate au și ei probleme acasă, ca orice om, acolo, în ATI, sunt extraordinari. Pe mine m-au salvat. Mi-au spus la finalul perioadei că am avut două momente în care... puteam să nu mai fiu. M-au salvat! Nu știu dacă au cele mai bune echipamente sau dotări, dar știu cât luptă pentru pacienți, cât suferă pentru fiecare viață pierdută și cât se bucură pentru fiecare pacient salvat! Dumnezeu să-i binecuvânteze! Nu voi uita niciodată acest an 2021, această experiență grea prin care am trecut eu și familia mea, așa cum nu voi uita că viața mi-a fost salvată la Spitalul Municipal Câmpina!”


04 Nov 2021 09:33 5931 vizualizari



Comentarii






  • 04.11.2021 19:01 EmanoilRadu Bunul meu prieten B ,nu vreau sa- i dezvălui identitatea ,a beneficiat de competență și profesionalismul personalului medical de la Spitalul municipal Câmpina .Și eu am beneficiat de același personal medical minunat care mi-au acordat asistenta de înalt profesionalism .Am fost operat pentru o fractura ,de domnul doctor Lucaci și de doamna doctor Goagă .Vreau sa le mulțumesc din suflet ,pe aceasta cale pentru grija deosebita pe care mi-au acordat-o ! Mulțumesc totodată și doamnei asistente Ioana (cer scuze că nu știu numele de familie) pentru tot ceea ce a făcut pentru mine ! Cu asemenea cadre medicale putem sa mai avem speranțe pentru mai bine ! .
602 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1639 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
873 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2938 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV