CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cine și de ce face defrișarea terenului din zona căii ferate care trece prin Câmpina

- Actualitate -

Cine și de ce face defrișarea terenului din zona căii ferate care trece prin Câmpina

Mai mulți câmpineni ni s-au adresat arătându-se revoltați de defrișările masive care au început în zona căii ferate care făcea legătura cu Gara Câmpinița. Mai exact, de la intersecția căii ferate cu Strada Plevnei, prin spatele terenurilor de tenis și a Lacului Curiacul, de unde a început această acțiune de defrișare.

Suntem în măsură să vă informăm că acțiunea se derulează cu acte în regulă. Proprietarul căii ferate și al terenului pe care se află aceasta (CFR SA), inclusiv a zonei de siguranță, a angajat o societate comercială care a obținut toate avizele necesare pentru a elibera zona de vegetație. De altfel, este o readucere a terenului la starea inițială, pentru că atunci când trenurile circulau pe această cale ferate, în primul rând pentru a deservi Rafinăria, nu exista niciun fel de vegetație nici pe calea ferată propriu-zisă, nici în zona de siguranță a acesteia.
De asemenea, din informațiile noastre, defrișările vor continua, într-o primă fază, cel puțin până la traversarea Bulevardului Carol I de către această cale ferată.


14 Jun 2023 12:12 3392 vizualizari


Comentarii






  • 17.06.2023 22:34 Pițigoi @ Eduard, am fost la Telega inainte de a fost luata de consiliul local si stiu cum arata. Am vorbit cu proprietara/administatoarea Virginica Cacarumbas si incerca sa il remodeleze dar problemele erau prea grave din cauza degradarii avansate care afectau siguranta populatiei. Acum cred ca este si mai rau, Pilonii de lemn care tinea podeaua si cabinele sunt distrusi, malul s-a dus in apa iar o parte de apa se scurge din lac, nivelul apei este scazut. Tot lemnul este putrezit din cauza salinitatii. Totul trebuie reconstruit, nu se poate repara. Inchisoarea Doftana la exterior arata destul de bine, se pare a fi ingrijita. In momentul in care intri inauntru, este aproape total distrusa. Numai cateva camere sunt accesibile acolo unde au avut expozitia cu viata din inchisoare, tencuiala data jos de pe pereti, gramezi de caramizi cazute pe jos iar peste tot sunt grafiti si mizerie. Daca te urci la etaj unde au fost carcelele trebuie sa fii foarte atent. Renovarea ar costa vreo 10 milioane de euro. Mohammad Murad a cumparat 9 hectare in Valea Doftanei, poate ca este interesat si de inchisoarea asta. Astea doua puncte turistice sunt tot ce avem noi in zona noastra si au valoare turistica si pot sa fie profitabile. Problema este ca au nevoie sa fie reparate si reconstruite. Niste fonduri Europene are fi bune....dar cine stie ce vor ei sa faca cu ele.
  • 17.06.2023 19:51 Eduard Domnule Pițigoi, facem într-o zi o plimbare pe așa-zisă cale ferată (inexistentă pe o distanță considerabilă) și apoi la ”muzeul” Doftana și băile Telega, să vedeți realitatea? Sau vă pot trimite niște fotografii actuale!
  • 16.06.2023 22:09 Pițigoi @Edward, Baile balneare/sarate de la Telega sunt singurul punct de atractie al nostru cu toate ca sunt darapanate si neintretinute in prezent ele sunt luate de consiliul local. Muzeul Doftana este in stare jalnica dar a fost concesionat pe 49 de ani de omului de afaceri Mohammad Murad, în vederea transformării acesteia într-un hotel. Calea ferata stiu ca nu ajunge pana acolo, dar daca vor sa transforme regiunea intr-o zona turistica pot sa puna la dispozitie calatorilor autobuze sau taxiuri de la statia de tren pana la destinatie.
  • 16.06.2023 10:38 sek pentru ce, daca nu o sa mai treaca vreun tren pe acolo? plus ca podul o sa fie daramat...
  • 16.06.2023 08:11 Eduard D-le Pițigoi, d-voastră în ce an sunteți? Care muzeu și care băi? Și cum ar ajunge calea ferată la Telega băi?
  • 15.06.2023 12:45 Pițigoi Ar fi bine sa o renoveze si sa o deschida din nou pentru a duce turisti la Muzeul Doftana si la bai la Telega. Poate asa mai revitalizeaza si turismul orasului si a zonelor limitrofe
  • 15.06.2023 08:02 Nemo CFR infra este administrator, nu proprietar. Terenul inca este in proprietatea statului. Azi la Bucuresti se judeca HG ilegala prin care Guvernul avea de gand sa schimbe proprietarul.
  • 15.06.2023 06:03 Ion campineanu Poate se trezește cineva și face o pista de biciclet pe traseul fostei cai ferate
Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1847 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2021 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2022 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
2456 vizualizari 30 Apr 2024 18:08 Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Societatea care asigură transportul public local de persoane în municipiul Câmpina ne-a transmis programul curselor locale în ziua de 1 Mai, precum și în prima și a doua zi de Paște, respectiv, 5 și 6 mai 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV