CONTACT

Comunicat de presă. Demararea proiectului „Digitalizarea sistemului de transport public urban la nivelul Municipiului Câmpina”

- Anunțuri -

Comunicat de presă. Demararea proiectului „Digitalizarea sistemului de transport public urban la nivelul Municipiului Câmpina”

UAT Municipiul Câmpina demarează proiectul cu titlul „Digitalizarea sistemului de transport public urban la nivelul Municipiului Câmpina”, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Numele beneficiarului: UAT Municipiul Câmpina, Bd. Culturii, nr. 18, CIF 2843272.
Titlu proiect: „Digitalizarea sistemului de transport public urban la nivelul Municipiului Câmpina”
Program: Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C10: FONDUL LOCAL, Investiția I.1.2 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local), titlu apel: PNRR/2022/C10/I1.2, Runda 1.
Obiectivul proiectului: „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă prin digitalizarea sistemului de transport public urban la nivelul Municipiului Câmpina”:
Obiectivul general al proiectului: Asigurarea accesului cetățenilor la un serviciu de transport public de călători eficient și îmbunătățirea condițiilor de utilizare a modurilor de transport nemotorizate, reducând astfel numărul total de deplasări cu transportul individual (privat) cât și reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transportul de la nivel local.
Obiective specifice:
- Creșterea nivelului de siguranță rutieră la nivel local, vizând soluții digitale și ecologice de transport.
- Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate la nivelul orașului de către transport;
- Dezvoltarea unui serviciu de transport public urban și achiziția de vehicule de transport public care îndeplinesc standarde ecologice.
Impactul proiectului: Proiectul vine în întâmpinarea obiectivului PNRR, Pilonul IV Coeziune socială și teritorială, Componenta 10 Fondul Local, prin implementarea unor măsuri strategice, bazate pe datele din Planul de Moblitate Urbană Durabilă a Municipiului Câmpina 2021-2027 (aflat în redactare în prezent), ce vor conduce la promovarea mobilității urbane durabile și la reducerea emisiilor de CO2, ca urmare a îmbunătățirii eficienței transportului public de călători, a frecvenței și a timpilor săi de deplasare, accesibilității, transferului către acesta de la transportul privat cu autoturisme, precum și a transferului către modurile nemotorizate de transport, creșterea atractivității utilizării mijloacelor de transport public și a modurilor nemotorizate în detrimentul transportului cu autoturismele personale.
Componentele vizate ale infrastructurii pentru transportul verde, respectiv achiziționarea și instalarea de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems/sisteme de transport inteligente) facilitează transportul în comun și încurajează persoanele să utilizeze mijloace alternative de transport prin sporirea atractivității și utilității acestuia, creșterea fluidității traficului pe principalele artere ale municipiului, reducerea poluarii mediului, precum și a poluării fonice la nivelul întregului oraș.
Valoarea totală a proiectului: 2.929.006,50 lei inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă din PNRR 2.461.350,00 lei și 467.656,50 lei valoare TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR, suportată de la bugetul de stat.
Data începerii și finalizării proiectului: 22.12.2022 – 22.11.2025
Codul proiectului: C10-I1.2-534
Date de contact: UAT Municipiul Câmpina, Bd. Culturii, nr. 18, CIF 2843272, județ Prahova.

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!


19 Aug 2023 08:48 1749 vizualizari


Comentarii






797 vizualizari 29 Apr 2024 08:44 Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

S.C. TEK FOOD PRODUCTION S.R.L. anunță publicul asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul:CONSTRUIRE HALE DE PRODUCȚIE ȘI DEPOZITARE, CORP SOCIO-ADMINISTRATIV, SPAȚII TEHNICE, SPAȚII PARCARE, ALEI CAROSABILE ȘI PIETONALE, ÎMPREJMUIRE, UTILITĂȚI ȘI ORGANIZARE DE ȘANTIER”, propus a fi amplasat în  Com/sat. Filipeștii de Târg, str. Victoriei, nr. 53, NC20291, JUD. PRAHOVA.

citeste mai mult
1597 vizualizari 26 Apr 2024 17:52 HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 26 aprilie 2024

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 26 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

citeste mai mult
714 vizualizari 26 Apr 2024 16:26 Anunț - emitere Autorizație de Construire SC Voipan SIL SRL

Anunț - emitere Autorizație de Construire SC Voipan SIL SRL

Ca urmare a cererii adresate de SC VOIPAN SIL SRL, prin Voicilă Gabriela Mihaela, se autorizează executarea unor lucrări de construire, în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991.

citeste mai mult
187 vizualizari 25 Apr 2024 15:33 UAT Câmpina - Anunț prealabil privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului

UAT Câmpina - Anunț prealabil privind afișarea publică a documentelor tehnice ale cadastrului

OCPI PRAHOVA anunță publicarea documentelor tehnice ale cadastrului pentru sectorul/sectoarele cadastral(e) nr. 13 si 14, pe o perioadă de 60 de zile calendaristice, conform art. 14 alin. (1) și (2) din Legea cadastrului și a publicității Imobiliare nr. 7/1996, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV