Consilierul câmpinean Marius Anghelescu, despre modificările aduse regulamentului privind finanțarea unor proiecte în baza Legii 350

Actualitate (Categoria articolului)

La precedenta ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi s-a aflat și un proiect de modificare a regulamentului privind finanțarea ONG-urilor în baza Legii 350, proiect inițiat de consilierul local PMP Marius Anghelescu.

Prin intermediul unui comunicat, consilierul local Marius Anghelescu a transmis următoarele precizări pe marginea modificărilor aduse:
”Municipiul Câmpina acordă finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local, pentru ONG-urile din municipiul Câmpina, în baza reglementărilor Legii nr. 350/2005.
Finanțările se acordă în urme unei selecții de proiecte, anunțată în mod public. Cecerile de finanțare depuse trebuie să respecte condițile din regulamentul aprobat de Consiliul Local al municipiului Câmpina, regulament aprobat prin Hotărârea nr. 30 din 27 februarie 2020, care a modificat și completat Hotărârea nr. 47 din 23 aprilie 2019.
Legea nr. 350/2005 prevede ca orice persoană fizică su persoană juridică fără scop patrimonial, care desfășoară activități nonprofit menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public general, regional sau local, are dreptul de a participa, în condițiile acestei legi, la procedura pentru atribuirea contractului de finanțare nerambursabilă fără a numi activitățile nonprofit pentru care se acordă din bugetul local finanțările nerambursabile, lăsând la latitudinea Consiliului Local să stabilească aceste activități.
Până în anul 2021, domeniile pentru care se acorda finanțarea erau:
a) activități sportive de utilitate publică (sportul pentru toți);
b) activități culturale și de tineret.
În calitate de consilier al municipiului Câmpina, am inițiat un proiect de hotărâre, aprobat de Consiliul Local cu majoritate de voturi, care dă posibilitatea finanțării nermbursabile, așa cum prevede Legea nr. 350/2005, a încă două domenii de activitate și anume:
a) activități de educație civică și de mediu;
b) activități în domeniul social.
Activitățile eligibile sunt cuprinse în anexele nr. 13 și nr. 14 ale Hotărârii Consiliului Local Câmpina din 3 mai 2022.
Începând cu sesiunea de depunere a proiectelor pentru anul 2022 se vor finanța și cele două domenii de activitate nou incluse”, se mai arată în comunicatul transmis de consilierul local Marius Anghelescu.

2428 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1394 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2376 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.