Consilierul câmpinean Marius Anghelescu, despre modificările aduse regulamentului privind finanțarea unor proiecte în baza Legii 350

Actualitate (Categoria articolului)

La precedenta ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi s-a aflat și un proiect de modificare a regulamentului privind finanțarea ONG-urilor în baza Legii 350, proiect inițiat de consilierul local PMP Marius Anghelescu.

Prin intermediul unui comunicat, consilierul local Marius Anghelescu a transmis următoarele precizări pe marginea modificărilor aduse:
”Municipiul Câmpina acordă finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru activități nonprofit de interes local, pentru ONG-urile din municipiul Câmpina, în baza reglementărilor Legii nr. 350/2005.
Finanțările se acordă în urme unei selecții de proiecte, anunțată în mod public. Cecerile de finanțare depuse trebuie să respecte condițile din regulamentul aprobat de Consiliul Local al municipiului Câmpina, regulament aprobat prin Hotărârea nr. 30 din 27 februarie 2020, care a modificat și completat Hotărârea nr. 47 din 23 aprilie 2019.
Legea nr. 350/2005 prevede ca orice persoană fizică su persoană juridică fără scop patrimonial, care desfășoară activități nonprofit menite să sprijine realizarea unor obiective de interes public general, regional sau local, are dreptul de a participa, în condițiile acestei legi, la procedura pentru atribuirea contractului de finanțare nerambursabilă fără a numi activitățile nonprofit pentru care se acordă din bugetul local finanțările nerambursabile, lăsând la latitudinea Consiliului Local să stabilească aceste activități.
Până în anul 2021, domeniile pentru care se acorda finanțarea erau:
a) activități sportive de utilitate publică (sportul pentru toți);
b) activități culturale și de tineret.
În calitate de consilier al municipiului Câmpina, am inițiat un proiect de hotărâre, aprobat de Consiliul Local cu majoritate de voturi, care dă posibilitatea finanțării nermbursabile, așa cum prevede Legea nr. 350/2005, a încă două domenii de activitate și anume:
a) activități de educație civică și de mediu;
b) activități în domeniul social.
Activitățile eligibile sunt cuprinse în anexele nr. 13 și nr. 14 ale Hotărârii Consiliului Local Câmpina din 3 mai 2022.
Începând cu sesiunea de depunere a proiectelor pentru anul 2022 se vor finanța și cele două domenii de activitate nou incluse”, se mai arată în comunicatul transmis de consilierul local Marius Anghelescu.

2910 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1672 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

304 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

91 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

423 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: