CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ce are de ascuns CS Câmpina în legătură cu închirierea terenului sintetic de fotbal?

- Actualitate -

Ce are de ascuns CS Câmpina în legătură cu închirierea terenului sintetic de fotbal?

Felul în care administrează CS Câmpina bazele sportive ale municipalității, precum și unele dintre activitățile din cadrul acestui club sunt învăluite în mister, lucru anormal pentru o instituție publică finanțată, evident, din bani publici. Anul acesta, CS Câmpina a primit de la bugetul local 708.000 lei, deci peste 7 miliarde lei vechi. Din păcate, întrebările noastre legate de unele probleme din cadrul clubului s-au lovit de un zid ridicat de președintele CS Câmpina, Adrian Stoican.

Deocamdată, în rândurile de faţă ne vom referi doar la închirierea terenului sintetic de la Căminul Petrol, administrat de CS Câmpina, pentru meciurile echipei de fotbal Muntenii Câmpina. I-am solicitat preşedintelui Adrian Stoican, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, câteva detalii extrem de simple, menite să demonstreze dacă închirierea terenului pentru jocurile echipei Muntenii Câmpina se face corect și legal. Din informațiile noastre, echipa respectivă este favorizată, având acces pe teren chiar dacă nu prezintă dovada că a plătit închirierea terenului respectiv, în timp ce alte formații nu sunt primite acolo din dispoziția președintelui Stoican.

Concret, am solicitat CS Câmpina numărul şi data facturilor (sau chitanţelor), precum şi persoana fizică sau juridică pe numele căruia care s-au emis aceste facturi/chitanțe la închirierea terenului pentru meciurile de pe teren propriu ale formaţiei Muntenii Câmpina. Am vrut să știm dacă Muntenii plătește sau nu pentru închirierea terenului. Am plecat de la ideea că, dacă nu ai nimic de ascuns, pui toate cărţile pe masă şi răspunzi deschis la orice întrebare privind administrarea unei baze sportive publice.
Ei bine, nu a fost deloc aşa. Mai întâi, CS Câmpina, prin Adresa nr. 519 din 2 noiembrie, ne-a precizat: „Documentele solicitate vizează informaţii cu privire la date personale, care sunt exceptate de la statutul de informaţie publică. De asemenea, reprezentanţii CS Muntenii Câmpina nu sunt de acord cu publicarea datelor solicitate de dvs”! Cu alte cuvinte, CS Câmpina a cerut voie CS Muntenii să ne pună la dispoziție niște documente legate de încasarea unor bani pentru închirierea unui bun public. Nu am cerut date personale, ci dovada că s-a plătit închirierea terenului. 

Am insistat cu solicitarea noastră și, pe 10 noiembrie, am primit un nou răspuns de la CS Câmpina, o adresă în care ne sunt menționate mai multe facturi, despre care ni se spune că au fost plătite pentru închirierea terenului, dar fără o dovadă că e vorba de Muntenii Câmpina. (facsimil) Acele facturi puteau fi plătite de oricine și putem suspecta asta de vreme ce CS Câmpina nu dorește să clarifice situația. Dacă facturile au fost emise pentru alți solicitanți și ni se spune că au fost pentru Muntenii, ar fi o minciună oribilă, care nu face cinste unei instituții publice, finanțată din banii câmpinenilor. Dacă, într-adevăr, acele facturi au fost emise pentru CS Muntenii Câmpina (entitate juridică, de altfel, ale cărei date de înregistrare sunt publice și nu înțelegem de ce această secretomanie), atunci apare o altă problemă. Toate aceste facturi sunt emise după partidele disputate de Muntenii Câmpina pe terenul sintetic, nu înainte, nu în ziua meciului, ci de la una până la șapte zile după disputarea partidei. Se încalcă, astfel, Regulamentul de administrare a bazei sportive, aprobat de Consiliul Local și care prevede la articolul 12, aliniatul 2: „Sportivii, persoane fizice şi juridice, au acces pe teren numai dacă prezintă o chitanţă de achitare a taxei de utilizare eliberată de casierie, pe care se vor înscrie în mod obligatoriu data şi orele de utilizare a terenului”.
Un singur comentariu mai avem de făcut la această poveste. Este clară lipsa de transparență a conducerii CS Câmpina. Iar refuzul prezentării unor informații publice sau prezentarea lor trunchiată normal că ridică semne de întrebare și mai mari. Dacă preşedintele Adrian Stoican nu răspunde presei, poate va răspunde Consiliului Local, sau altor instituții.


16 Nov 2017 20:01 4158 vizualizari


Comentarii


  • 17.11.2017 09:10 Admin Banii nu sunt doar pentru echipa de fotbal, ci pentru întregul club. De exemplu, 295.000 lei reprezintă fondul de salarii pentru cei zece angajați ai clubului. O altă parte din bani este destinată întreținerii și funcționării bazelor sportive aflate în administrarea CS Câmpina (mai exact, terenul sintetic și bazinul de înot).
  • 16.11.2017 21:32 Pavel Nicolae Problema este ca nu au intrebat pe nimeni dk din banii comunitatii trebuie sustinut numai fotbalul! Cu 7 miliarde in campionatul judetean, mi se pare cam exagerata finantarea.
47 vizualizari 19 Jun 2024 10:11 810 locuri disponibile în liceele câmpinene pentru admiterea 2024

810 locuri disponibile în liceele câmpinene pentru admiterea 2024

Liceele câmpinene pun în acest an la dispoziția absolvenților de clasa a VIII-a, în total, 810 locuri din care: 644 locuri la învățământul de zi, 140 locuri la învățământul profesional de stat cu durata de trei ani și 26 locuri la învățământul dual.

citeste mai mult
313 vizualizari 19 Jun 2024 06:23 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
965 vizualizari 18 Jun 2024 19:54 Primim de la cititori. Coșurile de gunoi din fața magazinului Carrefour, după o zi plină a celor care vând cireșe, ciuperci și... ce mai vând ei

Primim de la cititori. Coșurile de gunoi din fața magazinului Carrefour, după o zi plină a celor care vând cireșe, ciuperci și... ce mai vând ei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini realizate duminică după-amiază în fața Complexului Comercial Carrefour, din centrul municipiului Câmpina.

citeste mai mult
2103 vizualizari 17 Jun 2024 16:39 Primim de la cititorii din Telega. Cum arată în mileniul III un drum din Melicești, Telega, Europa

Primim de la cititorii din Telega. Cum arată în mileniul III un drum din Melicești, Telega, Europa

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis mai multe imagini realizate pe un drum din satul Melicești, comuna Telega, din Europa mileniului III.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV