Steagul Câmpinei trebuie aprobat din nou din cauza unei omisiuni în procedura anterioară

Actualitate (Categoria articolului)

În primele trei luni ale acestui an a fost o întreagă nebunie în Consiliul Local Câmpina pe tema drapelului municipiului. Într-un final, s-a aprobat modelul de steag, dar undeva s-a strecurat o greșeală, de fapt, o omisiune, și întreaga procedură a fost reluată. Consilierii vor discuta - și, probabil, vota - din nou modelul de drapel al Câmpinei în ședința din 21 noiembrie 2018.

Ce s-a întâmplat de s-a ajuns ca proiectul să necesite o nouă dezbatere și un nou vot? După cum reiese din expunerea de motive a consilierilor Viorel Bondoc și Lucian Cercel, "începând cu luna iulie 2018, s-a demarat procedura specifică punerii în aplicare a Hotărârii 45 din 22 martie 2018 privind aprobarea proiectului modelului de steag al municipiului Câmpina". Cam mult a luat Executivului din martie până în iulie să demareze această procedură! Asta așa, ca o paranteză... Oricum, s-au înaintat documentele necesare către Prefectura Prahova, Consiliul Județean Prahova și apoi au fost trimise Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrație Publice. Ei bine, cineva vigilent de la această din urmă instituție a remarcat că în hotărârea Consiliului Local nu se precizează că inscripționarea steagului cu numele municipiului Câmpina se va face cu culoarea roșie. Așa că întreaga procedură a trebuit reluată. În prima parte a lunii noiembrie, Primăria Câmpina a organizat o consultare publică, dar după tiparul cu care administrația Tiseanu ne-a obișnuit: dacă are cineva ceva de zis, să trimită un mail, o scrisoare sau un... fax. Pentru acest subiect, niciun câmpinean nu a trimis nicio părere, nicio propunere. 
În aceste condiții, dacă nu se vor mai "faulta" între ei, consilierii vor aproba în sfârșit drapelul municipiului Câmpina, cu tot cu inscripționarea sa, ceea ce va însemna că vor trebui înlocuite și drapelele de abia instalate la intrările în urbe, pentru că modelul nu este cel corect.

3539 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2932 vizualizari
12 iul. 2020 12:11

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în Prahova de duminică, ora 18.00, până luni, ora 2.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu puțin timp o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta și în Prahova, în intervalul de duminică, ora 18.00, până luni la ora 2.00.

3085 vizualizari
11 iul. 2020 20:27

Horia Tiseanu beneficiază de o nouă amânare în procesul în care este acuzat de fapte de corupție. Noul termen, în plină campanie electorală

Pe 9 iulie s-a desfășurat al 23-lea termen al procesului în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție. Deși procesul se apropie la această primă instanță de final, s-a reușit o nouă amânare, pe portalul oficial al instanțelor din România fiind afișat la motivul amânării ”lipsă apărare”. (foto)

Alte stiri recente

880 vizualizari
13 iul. 2020 07:43

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 13 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2177 vizualizari
12 iul. 2020 14:50

Numărul infectărilor cu COVID-19 crește vertiginos, în timp ce Opoziția tergiversează adoptarea legii privind carantina și izolarea

După ce Curtea Constituțională a decis că măsurile luate împotriva pandemiei de coronavirus sunt neconstituționale, astfel încât statul român a rămas fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării sau izolării cetățenilor, Guvernul a adoptat destul de rapid un alt act normativ prin care redefinește carantina și izolarea. Dar când lucrurile au ajuns în Parlamentul României, inconștiența unora dintre politicieni a bulversat total lucrurile. Pe acest fond, numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut vertiginos. La fel și numărul deceselor.... Cine răspunde pentru toate acestea?