Radu Ionescu, trimis în judecată pentru luare de mită

Actualitate (Categoria articolului)

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Radu Ionescu, pentru luare de mită. Acesta se află în continuare în arest preventiv, iar săptămâna trecută, prin ordin al prefectului județului, a fost suspendat din funcția de vicepreședinte al CJ Prahova.

După cum se menționează în rechizitoriul întocmit de procurori, la sfârșitul lunii octombrie 2006, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean, Radu Ionescu a pretins și primit de la doi oameni de afaceri (denunțători în cauză), un autoturism Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea unui dintre ei în derularea unor contracte de lucrări încheiate cu CJ și efectuarea la timp a plăților aferente.
"Inculpatul a primit în folosință gratuită autototurismul respectiv și ca recompensă pentru numirea și susținerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri în funcția de președinte al Consiliului de Administrație la o societate comercială cu capital integral de stat. Autoturismul a fost primit efectiv de inculpat la data de 1 februarie 2007, prin intermediul unei firme care, în perioada 22 decembrie 2006 - 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri care avea contracte cu Consiliul Județean, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două firme. Pe lângă ratele de leasing, au fost achitate și celelalte cheltuieli aferente contractului de leasing și întreținere a mașinii, în valoare totală de 101.340,55 lei. În cauză s-a dispus și instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun imobil aparținând inculpatului Ionescu Radu, până la concurența sumei de 101.340,55 lei", se mai arată în rechizitoriul procurorilor. 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova, cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

3616 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

5098 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

3007 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

408 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

689 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.