În procesul în care Horia Tiseanu, fostul primar al Câmpinei, este acuzat de fapte de corupție, se reia administrarea probelor

Actualitate (Categoria articolului)

”Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor”, spune o vorbă din popor care, parafrazată în cazul nostru, ar suna astfel: ”schimbarea judecătorilor, bucuria inculpaților”. Sau și mai simplu, drumul spre prescripție e liber.

La termenul din 11 noiembrie 2021 al procesului în care fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, are calitatea de inculpat, fiind acuzat de fapte de corupție, instanța a decis ”readministrarea probelor, având în vedere schimbarea completului”. Mai exact, după trei ani de judecată pe fond, judecătorul din acest dosar a fost promovat la o instanță superioară, vine un alt judecător și astfel procesul se reia, toate probele din dosar urmând să fie... readministrate. 
Este o practică utilizată în România, după ce Curtea Constituțională a luat o astfel de decizie în plin proces al lui Liviu Dragnea (poate vă amintiți) - schimbarea completului duce la reluarea procesului, rostul fiind acela de a trece timpul și de a se ajunge la termenul de prescripție, ceea ce se va întâmpla destul de curând și în cazul procesului în care Horia Tiseanu este acuzat de fapte de corupție - trafic de influență, abuz în serviciu și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. Poate fi o coincidență faptul că judecătorul din dosarul fostului primar al Câmpinei este promovat chiar când dosarul se apropia de final. Dar mai sunt și oameni care nu mai cred în astfel de coincidențe și au convingerea că lui Horia Tiseanu i s-a întins o mână... divină pentru a scăpa de pușcărie. Pentru că... merită! 

3577 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1275 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

418 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

146 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

1636 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.