În procesul în care Horia Tiseanu, fostul primar al Câmpinei, este acuzat de fapte de corupție, se reia administrarea probelor

Actualitate (Categoria articolului)

”Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor”, spune o vorbă din popor care, parafrazată în cazul nostru, ar suna astfel: ”schimbarea judecătorilor, bucuria inculpaților”. Sau și mai simplu, drumul spre prescripție e liber.

La termenul din 11 noiembrie 2021 al procesului în care fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, are calitatea de inculpat, fiind acuzat de fapte de corupție, instanța a decis ”readministrarea probelor, având în vedere schimbarea completului”. Mai exact, după trei ani de judecată pe fond, judecătorul din acest dosar a fost promovat la o instanță superioară, vine un alt judecător și astfel procesul se reia, toate probele din dosar urmând să fie... readministrate. 
Este o practică utilizată în România, după ce Curtea Constituțională a luat o astfel de decizie în plin proces al lui Liviu Dragnea (poate vă amintiți) - schimbarea completului duce la reluarea procesului, rostul fiind acela de a trece timpul și de a se ajunge la termenul de prescripție, ceea ce se va întâmpla destul de curând și în cazul procesului în care Horia Tiseanu este acuzat de fapte de corupție - trafic de influență, abuz în serviciu și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. Poate fi o coincidență faptul că judecătorul din dosarul fostului primar al Câmpinei este promovat chiar când dosarul se apropia de final. Dar mai sunt și oameni care nu mai cred în astfel de coincidențe și au convingerea că lui Horia Tiseanu i s-a întins o mână... divină pentru a scăpa de pușcărie. Pentru că... merită! 

3836 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1828 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1840 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

654 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

141 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.