Intervenție dificilă a salvamontiștilor prahoveni în Bucegi. Au salvat o femeie care căzuse într-o râpă în zona Coștila

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 2 ianuarie 2022, la ora 14.32, un apel la 112 anunța faptul că o femeie a căzut în zona Coștila - Gălbinele, din Munții Bucegi. Salvamoniștii din Bușteni și Azuga au plecat imediat spre locul indicat de apelant.

După nouă ore de muncă în condiții extrem de dificile - timp de noapte, temperaturi scăzute, zăpadă, gheață, zonă de abrupt stâncos cu săritori și surplombe, salvamontiștii prahoveni și-au demonstrat încă o dată profesionalismul, reușind să găsească persoana rănită, să-i acorde primele îngrijiri medicale și să o coboare în sigurață pentru a fi preluată de un echipaj medical de specialitate. Femeia a căzut în zona amintită, o zonă extrem de periculoasă din Bucegi, suferind numeroase traumatisme.
Conform Serviciului Județean de Ambulanță Prahova, care a preluat victima din acest caz, femeia, în vârstă de 52 de ani, a suferit traumatism cranio-facial, traumatism cot stâng, traumatism genunchi și gleznă stângă. De asemenea, un bărbat de 38 de ani, care se afla împreună cu femeia și încercase să o ajute, a suferit un traumatism cranio-cerebral, traumatisme la cotul și genunchiul drept. Ambele victime au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

(Sursa video - Facebook/Salvamont)

3467 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

140 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

1148 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.

Alte stiri recente

154 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

223 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.