După reparaţiile efectuate la cabinetele medicale de pe străzile Tineretului, Calea Doftanei şi Griviţei, în această vară au fost efectuate și s-a făcut recepţia tehnică și la lucrările de reparații de la cabinetele medicale de pe Strada Castanilor. În cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Câmpina, medicul şi consilierul local Mihaela Petrovici a mulţumit administrației locale pentru aceste lucrări, dar a atras atenţia şi asupra unor disfuncţionalităţi ivite la finalul reparațiilor. În mare parte, problemele legate de calitatea lucrărilor au fost confirmate de viceprimarul Adrian Piţigoi, care a promis că lucrurile se vor rezolva.
Consilierul Mihaela Petrovici: "Pe lângă faptul că s-a colaborat foarte greu cu responsabilul de lucrări, trebuie să spun că aceste lucrări s-au făcut de mântuială. Multe dintre finisaje sunt grosolane, făcute doar ca să fie făcute. Linoleumul care s-a pus peste mozaic nu este conform standardelor impuse de Direcția de Sănătate Publică. Toaleta este departe de ceea ce am fi dorit, ușile interioare nu se mai închid, am rămas cu mânerele de la ferestre în mână și mai sunt și alte probleme de acest gen. Este păcat pentru că au fost alocați bani, iar cu acești bani se putea face treabă bună." (video)
Viceprimarul Adrian Piţigoi: "Am dat constructorului spre retușare o mare parte dintre lucrări. Monitorizăm ceea ce se întâmplă, lucrarea are garanție și constructorul va remedia toate disfuncționalitățile. Iar cu personalul din cadrul Primăriei, care s-a ocupat de lucrare, dacă mai aveți probleme în viitor, vă rog să mă sunați pe mine personal și mă ocup eu, pentru că nu este normal să nu se poată colabora sau comunica. Vom veni acolo până vor fi rezolvate problemele și toată lumea va fi mulțumită." (video)
Reamintim că lucrările la cabinetele medicale de pe Strada Castanilor au constat în înlocuirea tâmplăriei, reabilitarea termică a clădirii, igienizări și montarea de linoleum medical. Reparațiile au fost realizate de firma Ortisar SRL Câmpina și au costat 35.353 lei fără TVA.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.