Directorul general al societății Floricon Salub SRL, Florin Constantinescu, a acceptat invitația noastră la un dialog despre problemele municipiului Câmpina în privința salubrității, în cadrul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro.
Florin Constantinescu a vorbit despre cea mai presantă problemă a Câmpinei, din punctul său de vedere - colectarea selectivă: ”Chiar dacă, față de anul anterior, în anul 2020 am colectat o cantitate de cinci ori mai mare de deșeuri reciclabile, încă suntem doar pe la 12%, adică foarte departe de ținta fixată la nivel european, care ar fi trebuit să fie de 50%. Și în privința curățeniei de pe domeniul public și în privința colectării deșeurilor menajere și a celor colectate selectiv de la persoanele fizice și juridice, trebuie să știți că problema curățeniei în Câmpina, din punctul meu de vedere, nu este a unui singur om, fie el primar sau directorul operatorului de salubritate, nu este a unei singure instituții, fie ea Primărie sau operator de salubritate, ci este a tuturor. Fără implicarea tuturor - administrație, operator, societate civilă, cetățean - vom vorbi mereu de problema curățeniei în Câmpina”.
Cât privește soluțiile disponibile pentru o mai bună colectare selectivă a deșeurilor, Florin Constantinescu a declarat: ”Eu nu văd decât două soluții: o mai bună informare a cetățenilor, dar vă spun sincer că, din punctul meu de vedere, nu știu ce aș putea face în plus față de ceea ce am făcut deja, și trecerea la măsuri coercitive pentru cei care chiar nu înțeleg că trebuie să menținem curățenia în oraș. Să știți că și în Europa occidentală, disciplina pe care o apreciem noi atât de mult acum a venit tot prin măsuri coercitive foarte dure”.
Nu au fost singurele subiecte abordate în dialogul nostru cu directorul operatorului de salubritate din Câmpina. Urmărind integral emisiunea veți afla părerea lui Florin Constantinescu despre campania ”Câmpina curată”, veți afla detalii despre situația contractelor de salubritate încheiate la acest moment, dar și o părere avizată despre diferențele între colectarea deșeurilor menajere din Câmpina, între 1993 (anul din care societatea Floricon asigură acest serviciu) și 2021. Nu în ultimul rând, veți putea afla cum vede Florin Constantinescu colectarea deșeurilor la Câmpina peste zece ani.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunuri.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.