Ședința Consiliului Local Câmpina, patru ore grele și urâte

Actualitate (Categoria articolului)

Orice ședință a Consiliului Local Câmpina, care are subiecte sensibile pe ordinea de zi, se desfășoară sub o tensiune exacerbată, cu mulți nervi, iritare, voci ridicate, tot felul de acuzații, în final, un spectacol jenant, trist. Din păcate, ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina din 31 martie 2022 a fost cu adevărat... ordinară. Readucerea pe ordinea de zi a proiectelor privind desființarea pieței, înființarea centrului cultural și aprobarea unei noi organigrame a creat toate condițiile unei ședința pe care am vrea să o uităm cât mai repede, dacă s-ar putea.

Avem trei tabere. Primarul și consilierii care sunt de partea lui (POL, Partidul Verde, independentul Costel Filip). Avem consilierii aflați în opoziție față de primar (PSD, ProRomânia, PMP, PNL, Cezar Grama). Și avem USR, care urmărește cu atenție toate mișcările celorlalți, așa cum și ceilalți așteaptă cu interes (și cu emoție, uneori) mișcările USR. Cât despre primele două tabere, aici este o înverșunare care depășește orice limită, inclusiv pe cea a bunului simț, ajungându-se la jigniri fără precedent în Consiliul Local Câmpina. 
Proiectele sensibile au fost desființarea pieței, înființarea centrului cultural și organigrama, dar spectacolul a continuat la ”diverse”, ajungându-se până la cererea demisiei lui Marian Nistor de la conducerea Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale și a lui Adrian Dobre, din funcția de administrator public al municipiului. Vom scrie separat despre fiecare subiect în parte și vă vom prezenta imagini video de la fiecare dintre momentele importante ale ședinței. Ne-am dori ca aleșii locali (primar și consilieri) să vadă aceste înregistrări video din ședință și am fi curioși dacă le place sau nu prestația lor sau a unor colegi. Pentru cei care am fost acolo, pe margine, cele patru ore ale ședinței au fost uneori greu de suportat... Probabil, cu excepția președintelui PSD Câmpina, Dan Mușat, al cărui comportament a lăsat mult de dorit. Așteptările erau altele având în vedere că vorbim despre liderul unui partid important și pe care nu credeam că vom ajunge să-l vedem strâmbându-se sau vociferând într-o ședință a Consiliului Local. Nu putem să nu ne amintim despre "respectarea caracterului solemn al ședințelor", o cerință pe care consilierii locali o impun presei, dar o omit atunci când este vorba despre alți invitați. Cel puțin, asta s-a întâmplat la ședința din 31 martie 2022.
Acum, ne mai întrebăm un lucru. Pentru ce ar avea nevoie Câmpina de un centru cultural când avem spectacolul asigurat în Consiliul Local?!

2698 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

987 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

1 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

1761 vizualizari
29 sept. 2023 22:21

Două ședințe de Consiliu în mai puțin de 24 de ore pentru schimbarea destinației fostei grădinițe din cartierul Câmpinița

2 comentarii

UPDATE - Ulterior apariției articolului, consilierul local Adina Gârbăcică ne-a precizat că s-a referit la o altă sumă, de 476.000 lei, solicitată de partenerul administrației în GAL pentru aducerea clădirii la stadiul necesar autorizării.
Pe masa Consiliului Local Câmpina, la ședința ordinară din 27 septembrie, a apărut un proiect suplimentar - cel privind schimbarea destinației fostei grădinițe din Cartierul Câmpinița și înființarea aici a unui Centru Comunitar Integrat, proiect care va fi derulat de municipalitate cu fonduri europene, prin GAL.

Alte stiri recente

504 vizualizari
01 oct. 2023 17:18

Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

505 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.