Orice ședință a Consiliului Local Câmpina, care are subiecte sensibile pe ordinea de zi, se desfășoară sub o tensiune exacerbată, cu mulți nervi, iritare, voci ridicate, tot felul de acuzații, în final, un spectacol jenant, trist. Din păcate, ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina din 31 martie 2022 a fost cu adevărat... ordinară. Readucerea pe ordinea de zi a proiectelor privind desființarea pieței, înființarea centrului cultural și aprobarea unei noi organigrame a creat toate condițiile unei ședința pe care am vrea să o uităm cât mai repede, dacă s-ar putea.
Avem trei tabere. Primarul și consilierii care sunt de partea lui (POL, Partidul Verde, independentul Costel Filip). Avem consilierii aflați în opoziție față de primar (PSD, ProRomânia, PMP, PNL, Cezar Grama). Și avem USR, care urmărește cu atenție toate mișcările celorlalți, așa cum și ceilalți așteaptă cu interes (și cu emoție, uneori) mișcările USR. Cât despre primele două tabere, aici este o înverșunare care depășește orice limită, inclusiv pe cea a bunului simț, ajungându-se la jigniri fără precedent în Consiliul Local Câmpina.
Proiectele sensibile au fost desființarea pieței, înființarea centrului cultural și organigrama, dar spectacolul a continuat la ”diverse”, ajungându-se până la cererea demisiei lui Marian Nistor de la conducerea Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale și a lui Adrian Dobre, din funcția de administrator public al municipiului. Vom scrie separat despre fiecare subiect în parte și vă vom prezenta imagini video de la fiecare dintre momentele importante ale ședinței. Ne-am dori ca aleșii locali (primar și consilieri) să vadă aceste înregistrări video din ședință și am fi curioși dacă le place sau nu prestația lor sau a unor colegi. Pentru cei care am fost acolo, pe margine, cele patru ore ale ședinței au fost uneori greu de suportat... Probabil, cu excepția președintelui PSD Câmpina, Dan Mușat, al cărui comportament a lăsat mult de dorit. Așteptările erau altele având în vedere că vorbim despre liderul unui partid important și pe care nu credeam că vom ajunge să-l vedem strâmbându-se sau vociferând într-o ședință a Consiliului Local. Nu putem să nu ne amintim despre "respectarea caracterului solemn al ședințelor", o cerință pe care consilierii locali o impun presei, dar o omit atunci când este vorba despre alți invitați. Cel puțin, asta s-a întâmplat la ședința din 31 martie 2022.
Acum, ne mai întrebăm un lucru. Pentru ce ar avea nevoie Câmpina de un centru cultural când avem spectacolul asigurat în Consiliul Local?!
Probabil că nu este câmpinean care să nu fi trecut cel puțin o dată în viață prin acest loc - pasajul pietonal de lângă fostul sediu al Poștei, ulterior, al Romtelecom, pe latura dinspre Hotelul ”Muntenia”.
Lucrările de realizare a Cimitirului Lumina au început de foarte mulți ani, încă din vremea în care primarul municipiului Câmpina era Horia Tiseanu.
În spațiul public au apărut o serie de reacții după decizia Judecătoriei Câmpina de a-i acorda o sentință foarte blândă autoarei accidentului de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în care a fost ucis tânărul de numai 17 ani, Paul Alexandru Dragomir.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a semnalat o practică destul de des întâlnită în satul Urleta, comuna Bănești.