Spitalul Municipal Câmpina va deveni spital-suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus

Actualitate (Categoria articolului)

Spitalul Municipal Câmpina va deveni unitate-suport COVID 19, adică o unitate medicală unde vor fi tratați pacienți infectați cu noul coronavirus, dar și persoane izolate la domiciliu ori aflate în carantină, practic va fi un suport al Spitalului de Boli Infecțioase de la Ploiești. Și este vorba despre întreg spitalul de la Câmpina, nu doar despre secția din Strada Vasile Alecsandri, de unde au fost externați toți pacienții și unde s-au amenajat deja o sală specială de intervenții chirurgicale și un salon de reanimare.

Decizia aparține DSP Prahova și urmează ca Spitalul Municipal să primească o serie de clarificări cu privire la ceea ce are de făcut din momentul în care devine unitate-suport COVID 19. Cel mai probabil, în perioada imediat următoare vor fi externați toți pacienții aflați acum în Spitalul Municipal pentru a se putea implementa procedurile de suport, adică pregătirea spitalului în vederea primirii viitorilor pacienți. Cert este că toate cazurile grave de infectare cu coronavirus vor intra obligatoriu la spitalele mari de boli infecțioase, în timp ce spitalele-suport vor prelua urgențele medico-chirurgicale, pacienți cu diferite probleme de sănătate, dar care sunt și infectați cu noul coronavirus, inclusiv pacienți asimptomatici, dar infectați, inclusiv pacienți aflați în autoizolare ori carantină, care ar putea fi infectați cu noul coronavirus.
Precizăm faptul că Policlinica Municipală (ambulatoriul spitalului) a fost deja închisă. Nu ne rămâne decât să sperăm că, înainte de transformarea în unitate-suport, Spitalul Municipal Câmpina va fi dotat cu echipamentele de protecție necesare, astfel încât cadrele medicale să nu fie expuse niciunui pericol, 
iar procedurile şi protocoalele de tratament vor fi implementate integral, astfel încât actul medical să fie făcut în siguranţă, iar pacienţii să fie trataţi în mod corespunzător din toate punctele de vedere.

15635 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Camelia Iordache 25.03.2020 19:38 Sper,ca in spitalul nostru,din Campina,toti pacientii,nu numai cei cu coronavirus,sa fie tratati omeneste,cu interes pt viata lor si cu responsabilitate,nu asa cum se intampla in Spitalul judetean,in mod special in sectia de terapie intensiva,asa cum s-a intamplat cu fiul meu, in luna februarie,care a decedat,din lipsa de profesionalism,din orgoliul maxim,de care a dat dovada,o mare doctorita anestezista,care ,...nu am cuvinte,sa o clasific.Imi doresc,ca,fiecare doctor,sa nu uite de juramantul depus,sa nu mai lase sa moara,oameni cu zile. Fiul meu,avea 41 de ani.Dumnezeu sa il odihneasca.
  • ion 26.03.2020 06:50 Juramantul nu spune ca trebuie tu ca medic sa mori ca un prost .Fara ca totul sa fie impecabil organizat nimeni nu trebuie sa-si asume nici cel mai mic risc !
  • Morgan 26.03.2020 12:40 Te-ai facut medic sa ajuti,nu sa i-ei spaga.Lasitatea isi spune cuvantul,iar lipsa aparaturii si a altor lucruri,se datoreaza conducatorilor acestui spital.Toti incercati sa gasiti scuze,insa toti stim cauzele pentru care spitalele sunt jalnice.
  • Grigoriu Aurelian 26.03.2020 14:42 Problemele de sanatate, altele decat cele cu COVID, unde se vor rezolva !?? va multumesc !!
  • Dan Daus 27.03.2020 14:18 Incurajati si popularizati posibilitatea de sponsorizare pt echipament medical! https://www.spitalcampina.ro/news/ANUNT%20CONT%20SPONSORIZARE

Actualitate

1153 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1398 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.

Alte stiri recente

4 vizualizari
30 mar. 2020 09:09

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1052 vizualizari
29 mar. 2020 21:21

Societatea de brokeraj în asigurări ADECAR Câmpina anunță că își va desfășura activitatea exclusiv online

Începând de luni, 30 martie 2020, pentru a proteja clienții, dar și personalul firmei de riscul contaminării cu virusul COVID-19, activitatea societății de brokeraj în asigurări ADECAR Câmpina se va desfășura exclusiv online, până la 15 aprilie 2020. Deci nu vor mai avea loc întâlniri cu clienții la sediul din Bulevardul Carol I, nr. 27.