Dezbatere foarte interesantă privind modificarea componenței Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Dezbaterile sunt esența democrației și orice ocazie de a pune față în față oameni care nu au aceleași idei provoacă discuții din care se pot naște lucruri utile pentru o societate normală. Cam în aceste limite se încadrează și întâlnirea inițiată de consilierul local Cosmin Raț, care va propune din nou plenului Consiliului Local Câmpina un proiect de modificare a componenței Comitetului Director al Clubului Sportiv Câmpina. Aceasta a fost tema întâlnirii care a avut loc joi după-amiază la sediul Primăriei Câmpina.

Proiectul a mai fost în atenția Consiliului Local acum aproximativ doi ani, dar atunci a fost respins de plen. Acum, consilierul POL Cosmin Raț readuce proiectul în atenția publică, iar primul pas a fost această întâlnire la care au fost invitați consilieri locali, reprezentanți ai Primăriei, președintele CS Câmpina, precum și antrenorii din cadrul clubului. Dintre toți cei invitați au fost prezenți consilierii Liviu Briciu, Valentin Crețu, Costel Filip și Liviu Davidescu, desigur inițiatorul Cosmin Raț și președintele CSC, Adrian Stoican. 
Practic, la modul concret și strict pe proiectul aflat în discuție, nu au fost mari discuții. În esență, se dorește ca din Comitetul Director să nu mai facă parte trei reprezentanți ai primarului, ci unul singur, iar cei cinci consilieri locali din Comitetul Director să fie înlocuiți cu patru oameni de sport, fiecare ales de câte o comisie a Consiliului Local, dar cu o majoritate de 4-1. De la acest proiect au pornit discuțiile, care au fost foarte interesante.
Comitetul Director al CSC nu s-a întâlnit niciodată fizic în ultimii doi ani!
Adrian Stoican a detaliat cum se desfășoară întâlnirile Comitetului Director. ”Trimit pe grupul de whatsapp pe care l-am constituit ceea ce am de pus în discuție și acolo fiecare membru al Comitetului Director își spunea părerea, pe care o consemnăm în procesul verbal”. Și a recunoscut că actualul Comitet Director nu s-a întâlnit niciodată în ultimii doi ani, fizic, față în față.
Din Comitetul Director, din partea Consiliului Local, fac parte Roxana Gheorghe, Liviu Briciu, Marius Anghelescu, Andrei Duran și Liviu Dumitrache.
”Este firesc, în aceste condiții, ca domnul Stoican să fie deranjat că-i este stricată liniștea cu niște oameni de sport, care chiar se pricep la acest domeniu și i-ar da mai mult de furcă decât niște consilieri care habar nu au ce și cum”, a spus Liviu Briciu în cadrul discuțiilor.
”De ce trebuie să schimbăm ceva dacă Clubul Sportiv este în creștere și treaba merge bine?!”, a întrebat mai mult retoric Stoican. Probabil că de aici apar și neconcordanțele, dacă acesta consideră că ”treaba merge bine” la un club cu multe probleme. Și amintim doar două dintre cele mai recente situații delicate - asocierea cu HM, în condiții cel puțin ciudate, precum și situația jenantă a echipei feminine de baschet, care nu a avut unde să se antreneze.
Adrian Stoican: ”Bazinul se autofinanțează aproape integral”
Afirmația îi aparține președintelui CS Câmpina și i-a mirat pe consilierii locali prezenți, care au cerut detalii. ”Poate ne prezentați o situație exactă, cu date concrete, și poate o faceți în cadrul acelui raport pe care ar trebui să-l dați către Consiliul Local, dar pe care nu l-ați mai dat cam de mult”, a spus consilierul Valentin Crețu. Ultimul raport al lui Adrian Stoican prezentat Consiliului Local este din martie 2022.
Desigur, este un lucru benefic pentru club, pentru administrația locală, că bazinul de înot didactic a ajuns să se autofinanțeze, dar atunci apare întrebarea pentru ce se mai acordă aproximativ două milioane lei de la bugetul local acestui club, în condițiile în care de fiecare dată s-a spus că bazinul "înghite" mulți bani?! Adrian Stoican nu a putut să ofere prea multe detalii legate de cheltuielile care au cea mai mare pondere din acest buget. Poate la prezentarea raportului...
Adrian Stoican a părut că a venit cu idei preconcepute și că nu e capabil de un dialog
Dacă am subliniat utilitatea unei astfel de întâlniri, un exercițiu democratic interesant și benefic, în schimb trebuie să remarcăm acțiunea total neproductivă a președintelui CSC, Adrian Stoican. A părut că a venit cu idei preconcepute, nu a fost deloc deschis către un dialog real, a fost agresiv atunci când a vorbit, cu un tupeu nepotrivit contextului, chiar a ridicat tonul în câteva rânduri. Și a mai făcut ceva care a stârnit mânia consilierilor locali prezenți: deși când a fost invitat i s-a solicitat să îi invite la rândul său pe antrenorii din cadrul clubului, Stoican nu a făcut acest lucru, pentru că nu a vrut!
Și a mai avut câteva ieșiri care denotă lipsa exercițiului unui dialog real, dar și a respectului față de consilierii locali prezenți, în condițiile în care, să nu uităm, CS Câmpina este în subordinea Consiliului Local. Vom reveni asupra acstui aspect.
Deocamdată, salutăm inițiativa acestei întâlniri, sperăm ca astfel de dezbateri să mai aibă loc și așteptăm cu interes discuțiile din plen pe marginea acestui proiect.

2135 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 10.11.2023 09:14 E simplu! Afară cu acest ”mare om de sport”, eu cred că nu are ce să caute într-o asemenea funcție.
  • A.G 10.11.2023 18:39 Acest profesor și antrenor și președinte Stoican a fost plantat sa fiu elegant de jurnalistul și profesorul de istorie Frățilă....culori alb roșu,dinamoviada.Au făcut pact cu diavolul în speță Hm Junior că copii la fotbal greu in Campina,natalitate cam ioc.Cum sa fie dl Dochia la baschet,Dna Cristina și alții inițiatori...pierde autoritatea profu Stoican.Si sa parafrazez pe copii dv Pavel la atletism.Un club al municipalității cu performante de cupa satelor.Asta e CS Campina.Dumitrescu și Dedu sunt niste tinere speranțe.Trebuia cooptat și dl Bogdan care pregătea copii la fotbal la Casa Tineretului.

Actualitate

1131 vizualizari
29 nov. 2023 21:28

Primim de la cititori. Dezastru ecologic pe albia râului Doftana - tone de griblură, pietriș și asfalt de-a valma

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o serie de imagini cu ceea ce cititorul nostru numește ”dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana”.

2170 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

1 comentarii

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina, derulate de administrația locală cu fonduri europene.

Alte stiri recente

239 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1149 vizualizari
29 nov. 2023 15:34

Vineri, 1 Decembrie, un segment din Bulevardul Carol I va fi închis circulației rutiere

Primăria municipiului Câmpina a anunțat închiderea unui tronson din Bulevardul Carol I, cel cuprins între intersecțiile cu străzile Frații Golești și Henri Coandă.