CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Câmpina a sărbătorit 101 ani de la Marea Unire

- Eveniment -

Câmpina a sărbătorit 101 ani de la Marea Unire

Asemeni românilor de pretutindeni și câmpinenii au sărbătorit Ziua Națională, manifestările dedicate împlinirii a 101 ani de la Marea Unire desfășurându-se, în premieră, în zona Parcului Trandafirilor aflat la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada 1 Decembrie 1918, acolo unde a fost amplasat Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională. Chiar dacă vremea a fost destul de rece și a fulguit mărunt, mulți câmpineni au ieșit din case pentru a participa la acțiunile organizate de administrația locală, cea mai așteptată fiind, bineînțeles, parada militară.

Manifestările dedicate Zilei Naționale au fost cele obișnuite, numai că, față de anii precedenți, au lipsit momentele artistice. Imnul de Stat a fost interpretat de Livia Pisăliță, o fetiță de 12 ani, elevă în clasa a V-a la Școala Gimnazială Centrală, a urmat un ceremonial religios oficiat de un sobor de preoți în frunte cu părintele protoiereu Grigore Melnic, apoi primarul Horia Tiseanu a rostit o scurtă alocuțiune despre semnificația zilei de 1 Decembrie, au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională, iar la final, mult-așteptata paradă militară.
Au depus coroane și jerbe de flori la statuia Soldatului: Primăria și Consiliul Local, Poliția Municipală, Jandarmeria, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Spitalul Municipal și Spitalul Voila, asociațiile cadrelor militare în rezervă și retragere din MApN și MAI, partidele politice (PNL, PSD, PMP, USR și Partida Romilor - Pro Europa), toate unitățile de învățământ gimnazial și liceal din municipiu, Școala Postliceală "Louis Pasteur", Fundația Medis și Fundația Zamolxes, Asociația Pensionarilor, societatea Cameron și Banca Transilvania.
La parada militară au defilat jandarmi, pompieri militari, elevi ai Colegiului Militar Național "Dimitrie Cantemir" din Breaza și Poliția Locală Câmpina, garda de onoare fiind comandată de colonel Ciprian Clinciu de la Inspectoratul Județean Prahova al Jandarmeriei Române. A urmat defilarea tehnicii auto - mașini de intervenție din dotarea Poliției Municipiului Câmpina, Poliției Locale, autospeciale ale Jandarmeriei și ale Detașamentului de Pompieri Câmpina.
Ar mai trebui precizat un lucru - am remarcat numărul redus al oficialităților prezente la eveniment, comparativ cu alți ani sau chiar comparativ cu Ziua Armatei din 25 Octombrie 2019. Fie pentru că au trecut alegerile, fie din alte motive, cert este că destul de puține oficialități au onorat cu prezența manifestările dedicate Zilei Naționale: primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, deputatul Cătălina Bozianu, secretarul Tatiana Moldoveanu, administratorul public Remus Bădulescu, consilierii județeni Rodica Papuc și Marian Nistor, consilierii locali Monica Clinciu, Mihaela Petrovici, Livia Lupu, Anda Frâncu, Dragomir Enache, Adrian Dochia și Ioan Petrescu. Și, bineînțeles, directori din Primăria Câmpina și de la câteva dintre instituțiile subordonate. Dar a compensat din plin prezența câmpinenilor.


02 Dec 2019 12:30 6038 vizualizari



Comentarii






1281 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1302 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2098 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2911 vizualizari 21 Mar 2024 08:05 Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV