La Bănești s-au luat măsuri speciale pentru limitarea răspândirii coronavirusului

Actualitate (Categoria articolului)

În general, cavalcada de informații legate de pandemia de coronavirus se referă mai puțin la ceea ce se întâmplă în mediul rural, dar, totuși, și oamenii de aici se implică în această bătălie. Zilele acestea, la Bănești, administrația locală a făcut o serie de eforturi pentru a veni în sprijinul oamenilor în încercarea de a limita răspândirii noului coronavirus.

Astfel, atât în Bănești, cât și în satul Urleta, s-a trecut la dezinfectarea tuturor spațiilor comerciale, precum și a stațiilor pentru transportul public. De asemenea, cu utilajul propriu al Primăriei s-a realizat perierea și dezinfectarea tuturor străzilor din Bănești, precum și din satul Urleta. În plus, ca o măsură aparte, odată cu distribuirea ziarului local, editat de Primăria comunei Bănești, fiecare familie a primit câte un formular tipizat "Declarație pe propria răspundere", pe care să-l completeze în situația în care trebuie să părăsească locuința (gospodăria) pentru a se deplasa în localitate sau în afara localității, în condițiile prevăzute în Ordonanța Militară nr.3/2020, dar au fost distribuite și măști de protecție.
”Am încercat să luăm o serie de măsuri specifice la nivelul întregii localități Bănești, inclusiv în satul Urleta. În afara dezinfectării străzilor și a multor spații comerciale și stații de transport, am vrut să venim în sprijinul fiecărei familii cu ceea ce am putut. Pentru că puțini oameni au imprimante, le-am oferit o Declarație pe propria răspundere, pe care trebuie să o completeze dacă trebuie să iasă din gospodărie, dar și o mască pe care ar trebui să o folosească persoana din gospodărie care iese din casă pentru aprovizionare sau pentru celelalte situații expres prevăzute în Ordonanța Militară”, ne-a declarat George Stoica, primarul comunei Bănești, care a coordonat personal majoritatea lucrărilor, alături de viceprimarul Valentin Nichitoiu.

3253 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Citizen 27.03.2020 13:16 Cam târziu v-ați trezit sa faceți lucrurile astea, după ce alții v-au făcut sugestiile. Și...dl primar, nu e cam devreme se începeți campania? De ce trebuie sa apareti în toate fotografiile??? E rușinos să vă faceți campanie într-o asemenea situație. Apropo, o statistica cu numărul celor care s-au întors din afara țării avem? Dacă da, de ce nu sunt încă izolați/carantinati? Politia Comunitara ce face? De ce nu este pe strada zilnic??? Poate aveți decența sa va retrageți după mandatul asta. Sănătate.
  • Alexandru 27.03.2020 17:15 Felicitari Primariei Banesti pentru implicare. Ar trebui ca toate autoritatile locale sa faca tot ce este omeneste posibil sa impiedice contaminarea. E trist ca in acest vremuri tulburi pentru toata lumea, astfel de specimene precum acest ''citizen'' nu se gandesc decat la politica...

Actualitate

1857 vizualizari
30 mai 2020 13:32

Cu mască și fără mască. Orban și miniștrii săi, la o "petrecere de birou" în sediul Guvernului

UPDATE - Premierul Ludovic Orban a achitat două amenzi în valoare totală de 3.000 lei pentru fumat și pentru nepurtarea măștii de protecție în spații închise, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului. Premierul a achitat amenda prin intermediul platformei www.ghiseul.ro.

De mai puțin de 24 de ore se ”rostogolește” în spațiul virtual o fotografie ”scăpată” din biroul premierului Ludovic Orban. Imaginea a fost recunoscută de premier ca fiind de luni, 25 mai, de la ziua sa de naștere, atunci când la sfârșitul programului a fost vizitat de câțiva colegi din Guvern, care i-au urat ”La mulți ani”, iar Orban i-a ”cinstit” cu o gustare și o băutură alcoolică. În imagine apar premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul de Externe - Bogdan Aurescu, ministrul Economiei - Virgil Popescu și ministrul Transporturilor - Lucian Bode.

5269 vizualizari
30 mai 2020 11:15

Accident pe DN1, la Bănești. Un bărbat care schimba un cauciuc a fost lovit de un autoturism

UPDATE - Traficul a revenit la normal, în jurul orei 12.15.
Sâmbătă, în jurul orei 11.00, pe DN1, pe raza comunei Bănești, a avut loc un accident de circulație mai puțin obișnuit. Un autoturism era tras pe partea dreaptă a sensului de mers Ploiești - Câmpina, iar un bărbat schimba un cauciuc al mașinii, după ce avusese pană.

Alte stiri recente

2 vizualizari
31 mai 2020 12:22

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 31 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2223 vizualizari
30 mai 2020 10:06

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 mai

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.