Asociaţia "Câmpina Civică" şi Hotelul-Restaurant "Seva" şi-au unit forțele pentru a organiza o serie de cursuri gratuite de şah pentru elevii câmpineni. Miercuri, 3 octombrie, a avut loc prima întâlnire a profesorului Nicolae Achim cu elevii săi, chiar în sala de conferinţe a Hotelului "Seva".
Primii cursanţi sunt elevi din clasa a III-a a Şcolii Gimnaziale "Ion Câmpineanu", unitate de învățământ aflată în apropierea Hotelului "Seva". Pe parcursul mai multor lecţii, elevii de la mai multe şcoli câmpinene vor deprinde ABC-ul șahului, denumit și sportul minții. De ce s-a ales şahul pentru a demara aceste prime cursuri organizate de Asociaţia "Câmpina Civică" şi Hotelul-Restaurant "Seva"? Pe de o parte, pentru că este relativ simplu de asigurat infrastructura necesară, iar pe de altă parte, pentru că îi învaţă pe copii să își pună mintea la contribuție, să gândească logic, să gândească în perspectivă, atribute care ar trebui să le fie de folos în viaţă, într-o societate civilă care îşi doreşte tot mai mult să se implice în viaţa comunităţii.
Mai mult, după primele serii de cursuri, organizatorii au în vedere organizarea unor concursuri cu premii, astfel încât cei mai talentaţi copii să aibă şansa să se dueleze cu alţi elevi din Câmpina şi nu numai. De asemenea, este luată în calcul şi varianta organizării la Câmpina a unui simultan de şah, la care să participe unul dintre sportivii de frunte ai acestei discipline sportive din ţara noastră.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.