CONTACT

Șanse mari ca PNL să încheie o colaborare cu PMP. Ce ar putea însemna acest lucru la Câmpina?

- Politică -

Șanse mari ca PNL să încheie o colaborare cu PMP. Ce ar putea însemna acest lucru la Câmpina?

Scena politică se pregătește, mai ales la nivel național, cu o intensitate din ce în ce mai crescută, de anul 2024, un an cu patru rânduri de alegeri – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

În acest context, după fuziunea prin absorbție a PNL cu ALDE, se discută din ce în ce mai intens de o înțelegere și cu PMP. Acest lucru a fost confirmat de președintele PMP, Cristian Diaconescu, care a declarat ”există discuții cu PNL, dar nu în vederea fuziunii, ci în vederea unei cooperări politice. Suntem membri ai aceleiași familii europene. Din acest punct de vedere, premisele unei cooperări - nu ale unei fuziuni - după părerea mea sunt clare”.
Este exact ceea ce ne spunea în cadrul unei declarații la CâmpinaTV.ro, din 15 iunie 2023, președintele PMP Prahova, Adrian Pițigoi. Nu știm dacă fostul viceprimar al Câmpinei este un vizionar sau doar avea ceva informații ”din interior”, dar o astfel de mutare va avea o serie de implicații și pentru majoritatea din Consiliul Local Câmpina. În prezent, din cei trei consilieri PMP, unul dintre ei, Marius Anghelescu, mai votează din când în când în favoarea proiectelor primarului Alin Moldoveanu, în vreme ce ceilalți doi, Bogdan Ene și Aron Sabo, sunt mai mereu în tabăra oponenților actualului edil. O colaborare PNL – PMP ar însemna, în condiții de normalitate, ca toți cei trei consilieri PMP să voteze în favoarea primarului, lider PNL, ceea ce i-ar aduce acestuia o majoritate chiar de două treimi, adică de 13 consilieri, cu care, practic, ar putea face cam orice își dorește.
Este un subiect asupra căruia vom reveni, în condițiile în care este evident că astfel de modificări pe eșichierul politic național, cu influențe importante asupra scenei politice locale, vor mai avea loc...


26 Sep 2023 08:31 1387 vizualizari


Comentarii






  • 26.09.2023 18:57 Amelia Cati sa incapa pe liste PNL pe locuri eligibele? Partidul verde si POL sun pe punctul de a fi dizolvate si pentru sustinerea acordata vor fi primiti in PN., PNL e mort deocamdata si ca sa fie inviat de Moldoveanu va trebui sa aduca niste oameni care vor avea pretentii. Nu mai vorbesc de situatia in care vor fi liste comune PSD-PNL.
  • 26.09.2023 15:36 Anonim Maine poimaine auzim ca Pitigoi il sustine pe Moldoveanu in alegeri ...
  • 26.09.2023 13:45 diss Absolut nimic.Pnl, psd, pmp, pol, aur, udmr și căte alte partide pline de incompetenți și fripturiști = ZERO BARAT.
  • 26.09.2023 09:42 Iulian Petrescu Ar fi cazul ..să avem ,ceva ,coerent ,in eșicherul ,politic și administrativ ,al urbei !
  • 26.09.2023 08:59 Pitigoi Ioan Adrian O viitoare posibila colaborare exclude o subordonare,dar implica un dialog obligatoriu mai ales in contextul local unde PMP are 3 consilieri municipali iar PNL doar 2. Pitigoi Ioan-Adrian Președinte PMP Prahova.
15 vizualizari 05 May 2024 10:54 Doi fotbaliști cu prezențe în prima ligă vor să ajungă consilieri locali la Câmpina

Doi fotbaliști cu prezențe în prima ligă vor să ajungă consilieri locali la Câmpina

Pe listele cu candidați la Consiliul Local Câmpina, la alegerile din 9 iunie, pe care le-am publicat integral aici, regăsim și doi fotbaliști cu prezențe în prima ligă. Este vorba de Valentin Negoiță - locul 9 pe lista Partidului Național Liberal, și Claudiu Dumitrescu - locul 17 pe lista Partidului Câmpina Curată.

citeste mai mult
2143 vizualizari 03 May 2024 15:55 Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

Virgiliu Nanu: ”Câmpina are nevoie de o schimbare!”

citeste mai mult
1713 vizualizari 02 May 2024 20:11 Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. La Câmpina, s-au înscris în cursa electorală opt candidați la funcția de primar din partea a tot atâtea partide politice și alianțe, precum și 148 candidați la Consiliul Local din partea a zece formațiuni politice și un independent.

citeste mai mult
1787 vizualizari 02 May 2024 18:58 Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

În cadrul unei declarații de presă, pe care au susținut-o joi, 2 mai, liderii Partidului Câmpina Curată au făcut o serie de declarații pe mai multe subiecte, cel mai ”fierbinte” fiind cel al unei posibile fraude electorale în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV