CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Șanse mari ca PNL să încheie o colaborare cu PMP. Ce ar putea însemna acest lucru la Câmpina?

- Politică -

Șanse mari ca PNL să încheie o colaborare cu PMP. Ce ar putea însemna acest lucru la Câmpina?

Scena politică se pregătește, mai ales la nivel național, cu o intensitate din ce în ce mai crescută, de anul 2024, un an cu patru rânduri de alegeri – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

În acest context, după fuziunea prin absorbție a PNL cu ALDE, se discută din ce în ce mai intens de o înțelegere și cu PMP. Acest lucru a fost confirmat de președintele PMP, Cristian Diaconescu, care a declarat ”există discuții cu PNL, dar nu în vederea fuziunii, ci în vederea unei cooperări politice. Suntem membri ai aceleiași familii europene. Din acest punct de vedere, premisele unei cooperări - nu ale unei fuziuni - după părerea mea sunt clare”.
Este exact ceea ce ne spunea în cadrul unei declarații la CâmpinaTV.ro, din 15 iunie 2023, președintele PMP Prahova, Adrian Pițigoi. Nu știm dacă fostul viceprimar al Câmpinei este un vizionar sau doar avea ceva informații ”din interior”, dar o astfel de mutare va avea o serie de implicații și pentru majoritatea din Consiliul Local Câmpina. În prezent, din cei trei consilieri PMP, unul dintre ei, Marius Anghelescu, mai votează din când în când în favoarea proiectelor primarului Alin Moldoveanu, în vreme ce ceilalți doi, Bogdan Ene și Aron Sabo, sunt mai mereu în tabăra oponenților actualului edil. O colaborare PNL – PMP ar însemna, în condiții de normalitate, ca toți cei trei consilieri PMP să voteze în favoarea primarului, lider PNL, ceea ce i-ar aduce acestuia o majoritate chiar de două treimi, adică de 13 consilieri, cu care, practic, ar putea face cam orice își dorește.
Este un subiect asupra căruia vom reveni, în condițiile în care este evident că astfel de modificări pe eșichierul politic național, cu influențe importante asupra scenei politice locale, vor mai avea loc...


26 Sep 2023 08:31 1453 vizualizari


Comentarii


  • 26.09.2023 18:57 Amelia Cati sa incapa pe liste PNL pe locuri eligibele? Partidul verde si POL sun pe punctul de a fi dizolvate si pentru sustinerea acordata vor fi primiti in PN., PNL e mort deocamdata si ca sa fie inviat de Moldoveanu va trebui sa aduca niste oameni care vor avea pretentii. Nu mai vorbesc de situatia in care vor fi liste comune PSD-PNL.
  • 26.09.2023 15:36 Anonim Maine poimaine auzim ca Pitigoi il sustine pe Moldoveanu in alegeri ...
  • 26.09.2023 13:45 diss Absolut nimic.Pnl, psd, pmp, pol, aur, udmr și căte alte partide pline de incompetenți și fripturiști = ZERO BARAT.
  • 26.09.2023 09:42 Iulian Petrescu Ar fi cazul ..să avem ,ceva ,coerent ,in eșicherul ,politic și administrativ ,al urbei !
  • 26.09.2023 08:59 Pitigoi Ioan Adrian O viitoare posibila colaborare exclude o subordonare,dar implica un dialog obligatoriu mai ales in contextul local unde PMP are 3 consilieri municipali iar PNL doar 2. Pitigoi Ioan-Adrian Președinte PMP Prahova.
642 vizualizari 18 Jul 2024 09:17 Partidul NOA cere președintelui Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să nu promulge legea care permite împușcarea urșilor

Partidul NOA cere președintelui Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să nu promulge legea care permite împușcarea urșilor

Partidul NOA (Natură, Oameni, Animale) i-a transmis președintelui României, Klaus Iohannis, o scrisoare deschisă în care îi cere acestuia să nu promulge legea care permite împușcarea urșilor.

citeste mai mult
523 vizualizari 15 Jul 2024 13:02 A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

Luni, 15 iulie 2024, a fost lansată oficial Asociația ”Platforma Independentă”, un nou proiect politic inițiat de Cristian Diaconescu.

citeste mai mult
5670 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
4446 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV