Colecția completă Jules Verne, darul Câmpinatv.ro pentru Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Jules Verne s-a numărat printre autorii preferați din copilăria și adolescența noastră. I-am citit și recitit cărțile și am trăit nenumărate aventuri, alături de personajele sale. Am făcut "O călătorie spre centrul pământului", am navigat "20.000 leghe sub mări" și apoi pe “Minunatul Orinocco”, pentru ca după aceea să mergem "De la pământ la lună". Am dus la bun sfârșit "Ocolul pământului în 80 zile", ne-am aventurat spre "Insula Misterioasă", i-am însoțit pe “Copiii căpitanului Grant” și am zburat “Cinci săptămâni în balon”. Am visat să avem “Doi ani de vacanță” la “Școala Robinsonilor”, am găsit “Steaua Sudului” și am vizitat “Castelul din Carpați”. Acum, este rândul altor copii să se bucure de aceste aventuri, citind cărțile lui Jules Verne. 

Noi, Câmpinatv.ro, am donat întreaga colecție Jules Verne, 40 de volume, Școlii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza" din Câmpina. Am făcut acest lucru cu drag, cu bucurie și cu speranța că, deși vremurile s-au schimbat, iar copiii de astăzi au alte preocupări, cărțile lui Jules Verne vor ajunge la sufletul lor cu ajutorul cadrelor didactice și părinților, care vor ști să-i îndrume și să le deschidă pofta de "aventură". Cărțile copilăriei noastre pot deveni și cărțile copilăriei lor.
Am ales Școala "Cuza" (fosta generală 8) datorită unei relații speciale care s-a format între noi și această instituție de învățământ. În Câmpina avem școli bune, cu profesori deosebiți, școli dotate și care oferă condiții optime pentru procesul de învățământ. Sigur, nu este totul perfect și întotdeauna va fi loc și de mai bine. Totuși, între școlile gimnaziale din Câmpina, Școala "Al.I. Cuza" este un fel de Cenușăreasă. Nu dorim să supărăm pe cineva spunând asta și sperăm că toată lumea va înțelege la ce ne referim. Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" are cea mai complicată structură ca și centru bugetar, de ea aparținând și grădinița care funcționează la parterul clădirii, și Școala nr.3 din cartierul Voila, dar și Școala Sanatorială Voila. Iar aici, la Școala "Cuza" învață și copiii de la Complexul de Servicii Comunitare "Sfânta Filofteia". Așadar, o școală unde sunt multe situații complicate de gestionat și unde, poate, apar probleme pe care celelalte școli din Câmpina nu le au. Cu toate acestea, și la Școala "Cuza" sunt copii buni, și la Școala "Cuza" sunt profesori minunați, și la Școala "Cuza" se desfășoară proiecte educative extraordinare, iar despre unele dintre ele am scris la momentul respectiv, și la Școala "Cuza" se obțin rezultate deosebite la diverse concursuri. Prin urmare, am simțit că acesta este locul cel mai potrivit pentru darul nostru și mulțumim conducerii acestei instituții de învățământ pentru deschidere și încredere.

2463 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana Dumitrache 12.05.2019 19:32 Felicitări! Un gest demn de urmat!❤

Actualitate

104 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

598 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.

Alte stiri recente

1208 vizualizari
18 iul. 2019 20:14

La SanConfind se efectuează intervenții clasice, dar și minim invazive în chirurgia ginecologică

Secția de Obstetrică Ginecologie a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina este, probabil, una dintre cele mai moderne din țară, dotările de aici, aparatura medicală de ultimă generație și personalul foarte bine pregătit stând la baza actului medical de calitate. Trebuie să știți că la SanConfind se efectuează intervenții chirurgicale ginecologice complexe atât prin metoda clasică, operația obișnuită, cât și prin tehnici minim-invazive (chirurgia laparoscopică).

1739 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.