Colecția completă Jules Verne, darul Câmpinatv.ro pentru Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Jules Verne s-a numărat printre autorii preferați din copilăria și adolescența noastră. I-am citit și recitit cărțile și am trăit nenumărate aventuri, alături de personajele sale. Am făcut "O călătorie spre centrul pământului", am navigat "20.000 leghe sub mări" și apoi pe “Minunatul Orinocco”, pentru ca după aceea să mergem "De la pământ la lună". Am dus la bun sfârșit "Ocolul pământului în 80 zile", ne-am aventurat spre "Insula Misterioasă", i-am însoțit pe “Copiii căpitanului Grant” și am zburat “Cinci săptămâni în balon”. Am visat să avem “Doi ani de vacanță” la “Școala Robinsonilor”, am găsit “Steaua Sudului” și am vizitat “Castelul din Carpați”. Acum, este rândul altor copii să se bucure de aceste aventuri, citind cărțile lui Jules Verne. 

Noi, Câmpinatv.ro, am donat întreaga colecție Jules Verne, 40 de volume, Școlii Gimnaziale "Alexandru Ioan Cuza" din Câmpina. Am făcut acest lucru cu drag, cu bucurie și cu speranța că, deși vremurile s-au schimbat, iar copiii de astăzi au alte preocupări, cărțile lui Jules Verne vor ajunge la sufletul lor cu ajutorul cadrelor didactice și părinților, care vor ști să-i îndrume și să le deschidă pofta de "aventură". Cărțile copilăriei noastre pot deveni și cărțile copilăriei lor.
Am ales Școala "Cuza" (fosta generală 8) datorită unei relații speciale care s-a format între noi și această instituție de învățământ. În Câmpina avem școli bune, cu profesori deosebiți, școli dotate și care oferă condiții optime pentru procesul de învățământ. Sigur, nu este totul perfect și întotdeauna va fi loc și de mai bine. Totuși, între școlile gimnaziale din Câmpina, Școala "Al.I. Cuza" este un fel de Cenușăreasă. Nu dorim să supărăm pe cineva spunând asta și sperăm că toată lumea va înțelege la ce ne referim. Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" are cea mai complicată structură ca și centru bugetar, de ea aparținând și grădinița care funcționează la parterul clădirii, și Școala nr.3 din cartierul Voila, dar și Școala Sanatorială Voila. Iar aici, la Școala "Cuza" învață și copiii de la Complexul de Servicii Comunitare "Sfânta Filofteia". Așadar, o școală unde sunt multe situații complicate de gestionat și unde, poate, apar probleme pe care celelalte școli din Câmpina nu le au. Cu toate acestea, și la Școala "Cuza" sunt copii buni, și la Școala "Cuza" sunt profesori minunați, și la Școala "Cuza" se desfășoară proiecte educative extraordinare, iar despre unele dintre ele am scris la momentul respectiv, și la Școala "Cuza" se obțin rezultate deosebite la diverse concursuri. Prin urmare, am simțit că acesta este locul cel mai potrivit pentru darul nostru și mulțumim conducerii acestei instituții de învățământ pentru deschidere și încredere.

2348 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana Dumitrache 12.05.2019 19:32 Felicitări! Un gest demn de urmat!❤

Actualitate

2814 vizualizari
14 mai. 2019 20:30

Norocoșii câștigători ai celor patru autoturisme Ford KA+ de la tombola Medimfarm

2 comentarii

Zeci de mii de persoane din întreaga țară, care au cumpărat produse de la Farmaciile Medimfarm, s-au înscris la tombola de la finalul campaniei "Fii FORDmidabil cu Medimfarm!". Premiile au constat în 100 de produse TVS (de bucătărie), iar marele premiu - un atoturism Ford KA+ înmulțit cu... patru. Pentru că au fost patru astfel de autoturisme puse la bătaie de Medimfarm și, bineînțeles, patru norocoși care le-au câștigat.

3484 vizualizari
11 mai. 2019 20:27

Veteranii de război, omagiați la Câmpina de Asociația "Cultul Eroilor" și autoritățile locale

Pe 29 aprilie 1902, Regele Carol I recunoștea pentru prima oară, în mod oficial, titlul de veteran de război, la cererea supraviețuitorilor din Războiul de Independență din 1877-1878. În anul 2008, prin hotărâre a Guvernului României, se relua sărbătorirea veteranilor de război. La Câmpina, în 2008 erau aproximativ 60 de veterani din cel de-al doilea război mondial și au participat cu toții la acțiunile care le erau dedicate. De la an la an, numărul veteranilor a scăzut, astfel că vineri, 10 mai 2019, atunci când s-a sărbătorit Ziua Veteranilor de Război, la scurta festivitate au venit doar doi veterani, dintre cei șase care sunt în viață. Patru dintrei ei, însă, sunt netransportabili.

Alte stiri recente

80 vizualizari
21 mai. 2019 08:55

Robert Turcescu, candidat PMP la alegerile europarlamentare: "Cu toții trebuie să susținem proiectul Europei unite!"

La 44 de ani și cu o carieră importantă de jurnalist în spate, Robert Turcescu a intrat în politică relativ recent, în anul 2016, atunci când s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară și a candidat la Primăria Capitalei. În decembrie 2016 a fost ales deputat de Constanța din partea PMP, înregistrând cel mai mare scor al acestei formațiuni politice pentru Camera Deputaților. Acum, Robert Turcescu se află pe lista candidaților PMP pentru Parlamentul European, acolo unde își dorește să ducă mesajul și proiectele partidului pe care îl reprezintă.

824 vizualizari
20 mai. 2019 22:59

Cupa României, faza județeană, semifinale. Avancronici

La mijlocul acestei săptămâni sunt programate jocurile contând pentru semifinalele fazei județene a Cupei României la fotbal. Jocurile se vor disputa la Câmpina și Plopeni, dar AJF Prahova nu a anunțat încă, în mod clar, până la această oră, locurile de desfășurare ale partidelor. Ba, mai mult, nu se știu nici echipele exacte, având în vedere că CS Cornu a făcut o contestație la jocul din faza precedentă cu Tricolorul Breaza, fiind foarte posibil s-o câștige, un verdict urmând a fi dat marți, cu o zi înaintea jocurilor. De asemenea, până la acest moment, nu au fost date publicității nici numele oficialilor acestor jocuri. În măsura în care vor apărea noutăți, vom reveni. Până atunci, iată programul și scurte avancronici: