Prefectura Prahova dă publicității zilnic o situație a ratei infectării cu virusului SARS-CoV-2 la nivelul fiecărei localități. La Câmpina, în ultimele două săptămâni, scăderea acestui indicator este importantă.
Astfel, în ultima săptămână, evoluția acestui indicator a fost următoarea:
luni, 8 noiembrie - 8,14 cazuri la mia de locuitori
marți, 9 noiembrie - 7,43 cazuri la mia de locuitori
miercuri, 10 noiembrie - 6,96 cazuri la mia de locuitori
joi, 11 noiembrie - 6,79 cazuri la mia de locuitori
vineri, 12 noiembrie - 6,27 cazuri la mia de locuitori
luni, 15 noiembrie - 5 cazuri la mia de locuitori
marți, 16 noiembrie - 4,83 cazuri la mia de locuitori
miercuri - 17 noiembrie - 4,59 cazuri la mia de locuitori
joi, 18 noiembrie - 4,20 cazuri la mia de locuitori
vineri, 19 noiembrie - 3,95 cazuri la mia de locuitori.
Acum, care sunt cauzele care au condus la o asemenea scădere semnificativă a acestui indicator important putem doar specula. Probabil că a contat într-o măsură importantă și creșterea numărului de câmpineni vaccinați, probabil că mai sunt și alte cauze... Dacă se păstrează acest trend, probabil că săptămâna viitoare Câmpina va intra pe lista localităților în care rata incidenței infectării cu SARS-CoV-2 scade sub 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce va duce și la o relaxare a măsurilor de protecție sanitară impuse în momentul de față.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.