Primăria Câmpina a câștigat, la Înalta Curte, procesul cu Ministerul Dezvoltării pentru corecția de 5,5 milioane lei la Calea Dacia

Actualitate (Categoria articolului)

Primăria Câmpina a câștigat lungul și complicatul proces cu Ministerul Dezvoltării pentru corecția de 5,5 milioane lei aplicată la proiectul cu fonduri europene privind modernizarea Căii Dacia (pasajul suprateran de la ieșirea din localitate în DN1). După șase ani de la începerea procesului, iată că, ieri, 4 noiembrie 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat câștiga de cauză administrației câmpinene. Decizia este definitivă.

Vestea este extraordinară mai ales pentru... bugetul Câmpinei. Instanța a anulat procesul verbal de stabilire a corecției și obligă Ministerul Dezvoltării să plătească Primăriei Câmpina suma nerambursată în cuantum de 10.437.787,53 lei, inclusiv TVA. Deci, pe lângă faptul că, anulează corecția, Înalta Curte obligă Ministerul Dezvoltării să achite și ultima factură la contractul pentru Calea Dacia, factură plătită constructorului de la bugetul local, dar suma nu a mai fost recuperată de la minister.
Cât despre corecție, vă reamintim că a stat la baza deciziei Ministerului Dezvoltării de blocare a proiectelor cu fonduri europene pentru Câmpina, proiecte deblocate de actuala administrație locală după eșalonarea sumei reprezentând corecția către ANAF. De aproape un an, Primăria Câmpina plătește 100.000 lei pe lună în contul acestei corecții, bani care vor trebui recuperați după decizia definitivă a instanței.
Vom reveni cu un material pe larg despre acest subiect.

3782 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adrian 05.11.2021 16:11 Este o veste minunata. Speranța este, ca, cu acești bani sa se efectueze lucrări de modernizare a orașului. În primul rand, străzile, fiindcă sunt praf.
  • Popescu 06.11.2021 11:17 Sa anunte cineva si pe Primarul care este,dupa preluarea mandatului se vaicarea si ameninta pe fostii consilieri cu recuperarea sumei.Buna glumita,el se credea tot in campanie electorala !hehehehheheeeee
  • M.F. 06.11.2021 14:00 Cu alte cuvinte, Inalta Curte a decis ca tunul dat de niste smecheri si corupti, sa nu fie acoperit numai de contribuabilii campineni, ci de catre toti romanii. Convenabil. Bucurie :)))))

Actualitate

229 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

305 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

1223 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1815 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.