Dascăli de la Colegiul ”Grigorescu” din Câmpina au sărbătorit Ziua Armatei alături de absolvenți care au îmbrăcat haina militară

Actualitate (Categoria articolului)

Dacă la Câmpina, Ziua Armatei s-a sărbătorit pe 24 octombrie, în întreaga țară ceremonialuri dedicate acestei sărbători au avut loc vineri, 25 octombrie, marcându-se astfel împlinirea a 75 de ani de la bătălia de la Carei, când a fost eliberată de sub ocupația horthystă și ultima brazdă de pământ românesc. Mai mulți absolvenți ai "promoției Centenarului" de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina au decis să urmeze cursurile unor instituții de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și nu și-au uitat dascălii de la ”Grig”, pe care i-au invitat la festivitățile dedicate Zilei Armatei Române.

Astfel, Alexandra Buzățoiu, Anca Orțan și Ioana Mihalache (din clasa a XII-a C, diriginte prof. Adrian Popescu) și Cosmin Roșu (clasa a XII-a A, diriginte prof. Sânziana Dumitran) urmează cursurile unor instituții de învățământ superior din subordinea MApN, în vreme ce Claudiu Diniță (clasa a XII-a A, diriginte prof. Sânziana Dumitran) este student la Academia Forțelor Aeriene din Brașov și chiar de Ziua Armatei a depus jurământul militar. Alexandra Buzățoiu și Cosmin Roșu - la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I", secția Calculatoare și Sisteme Informastice pentru Apărare și Securitate Națională; Anca Orțan este studentă la Institutul Medico-Militar, secția Farmacie; Ioana Mihalache - Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I”, secția Echipamente și Sisteme Electronice MIlitare.
La ceremonialul de la București, la care au participat primii patru foști elevi ai Colegiului ”Nicolae Grigorescu”, au fost prezenți profesorii Mihaela și Adrian Popescu, evenimentul având loc la Monumentul Soldatului Necunoscut din fața Mausoleului din Parcul Carol I, în prezența președintelui României și a altor oficialități.
În ciuda aglomerației, profesorii câmpineni au reușit să se întâlnească cu foștii lor elevi la finalul ceremoniei. ”Pentru mine a fost emoționant, în calitate de fost diriginte, să le văd acum în uniformă militară la un eveniment de asemenea însemnătate. În plus, întreaga atmosferă, în ciuda vremii destul de reci, a transmis o stare de emoție. Mă bucur foarte mult pentru fostele mele eleve, așa cum mă bucur pentru orice alt fost elev al Colegiului Grigorescu, care ajunge să-și îndeplinească visul și le urez mult succes în frumoasa, dar greaua lor carieră”, ne-a declarat profesorul Adrian Popescu, fostul diriginte al elevelor Alexandra Buzățoiu, Anca Orțan și Ioana Mihalache.

5800 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

390 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

521 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

322 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

63 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.