Elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina participă la proiectul ”Mesajul meu antidrog”

Social (Categoria articolului)

„MESAJUL MEU ANTIDROG” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal din țară şi s-a desfăşurat anual, încă de la înfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog. Printre instituțiile de învățământ care participă la acest proiect se numără și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, coordonatorii proiectului la nivelul acestei instituții fiind profesoarele Dana Ștefan și Elisabeta Milea.

Elevii Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina şi-au exprimat într-un mod artistic opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri, iar lucrările de desen, grafică, pictură şi free-style (eseu, clip video etc) realizate de ei vor participa la acest proiect național. Acțiunea a constat în promovarea unui comportament sănătos şi de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare. Obiectivul principal al acţiunii a fost creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a elevilor în vederea evitării consumului de droguri, inclusiv tutun, alcool şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, respectiv orientarea tinerilor către activităţi culturale, artistice şi sportive, precum și explicarea importanței recunoașterii dependenței și necesitatea obținerii sprijinului din partea școlii, familiei, comunității.

3417 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

476 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

3388 vizualizari
22 sept. 2021 18:44

Acțiune de control și prevenție a polițiștilor câmpineni la mai mulți agenți economici din municipiu și comunele vecine, pe tema COVID-19

Polițiștii câmpineni au desfășurat astăzi, 22 septembrie 2021, în municipiul Câmpina și în câteva dintre comunele învecinate (Brebu, Telega, Cornu și Provița de Jos), o acțiune de control și prevenție care a avut la bază noile reglementări legale privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19. Au fost verificate 45 de obiective economice, dintre care șapte restaurante, cinci hoteluri, 30 baruri/cafenele, trei stații de combustibil, trei săli de jocuri, dar și mijloace de transport în comun.

Alte stiri recente

496 vizualizari
23 sept. 2021 20:54

La Spitalul de Psihiatrie Voila a avut loc conferința de închidere a proiectului de achiziție de echipamente și aparatură medicală cu fonduri europene

Zece luni a durat, la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, implementarea unui proiect cu fonduri europene privind achiziția de echipamente și aparatură medicală, toate acestea necesare în dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2.

1389 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.