A fost realizat primul DVD de prezentare a Castelului Iulia Hasdeu de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Povestea castelului - templu construit de Bogdan Petriceicu Hasdeu în memoria fiicei sale, Iulia, se află acum și pe DVD. Un material de excepție, realizat de conducerea Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" împreună cu Editura AGE ART. 

"Prin acest DVD dorim să stârnim curiozitatea publicului să vină și să asculte aici povestea Castelului și a familiei Hasdeu. Pentru că acest DVD nu are doar are rolul de a arăta că la Câmpina există un castel superb, cu o poveste fascinantă, ci și acela de a promova aceste locuri. Ne dorim ca oamenii care văd DVD-ul să viziteze Castelul, acest adevărat simbol al municipiului Câmpina", ne-a declarat directorul "Muzeului Memorial B.P. Hasdeu", Jenica Tabacu. (video)
Este primul DVD realizat vreodată despre Castelul de la Câmpina și odată cu apariția lui se îndeplinește o dorință mai veche a conducerii muzeului. DVD-ul a apărut luna trecută, la împlinirea a 147 de ani de la nașterea Iuliei Hasdeu. Imaginile sunt foarte frumoase, iar povestea este redată în limbile română și franceză. După cum spuneam, este un material de excepție, realizat de Jenica Tabacu împreună cu Editura AGE ART, cu sprijinul financiar al administrației locale. Noi vă prezentăm doar câteva secvențe din acest material video deosebit, iar cei interesați pot achiziționa DVD-ul de la Muzeul Hasdeu.

6597 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3246 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

2013 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

16 vizualizari
31 ian. 2023 12:17

ISU a intervenit cu șenilata la Boșilcești - Telega pentru preluarea a doi pacienți izolați

Salvatorii de la ISU Prahova au intervenit marți, 31 ianuarie 2023, pentru acordarea asistenței medicale de urgenţă în satul Boșilcești, comuna Telega.

444 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.