O emisiune despre animalele cu și fără stăpân. Invitată - Iulia Burloiu, președintele Asociației "Arca lui Norocel" din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

În emisiunea pe care vă invităm să o urmăriți am avut-o ca invitată pe Iulia Burloiu, președintele Asociației "Arca lui Norocel" din Câmpina. O tânără care a ales să lupte pentru viața și drepturile animalelor, într-o țară în care misiunea iubitorilor de animale este de-a dreptul imposibilă, uneori. Și culmea, o fac așa tocmai autoritățile, prin lipsa lor de implicare. 

Să încerci să salvezi animalele, să le protejezi, să desfășori campanii de sterilizări gratuite, să convingi oamenii de beneficiile sterilizării, să cauți fonduri private, pentru că la cele publice nu ai acces, toate acestea nu sunt ușor de făcut. Dar Iulia și colegii ei de la Asociația "Arca lui Norocel" au ales acest drum și duc o luptă permanentă cu mentalitățile, cu autoritățile, dar și cu cei care prosperă de pe urma animalelor. Pentru că, de 30 de ani, "afacerea maidanezul" este una extrem de profitabilă. O afacere derulată sub ochii autorităților și, de multe ori, cu sprijinul acestora. Și astfel, după 30 de ani, în loc de adăposturi civilizate, campanii de informare și campanii de sterilizare, avem în continuare câini pe străzi, avem în continuare pui aruncați la gunoi sau oriunde pe domeniul public, avem în continuare autorități indiferente, ironice, duplicitare. 
Am vorbit cu Iulia Burloiu despre toate aceste lucruri, dar și despre ampla campanie de sterilizare gratuită a pisicilor cu și fără stăpân din Câmpina și împrejurimi (500 de pisici vor fi sterilizate în cadrul acestei campanii care se desfășoară chiar zilele acestea), despre campania de sterilizare a câinilor din comunitatea romă din Plaiul Câmpinei (comuna Șotrile), despre fondurile alocate de fundații din Germania, Austria și, mai nou, Elveția, pentru sterilizarea animalelor din România, despre abandonarea animalelor de proprii stăpâni, despre câinii aduși în Câmpina din alte localități, dar și despre liceeni câmpineni care se implică tot mai mult ca voluntari în sprijinirea activității Asociației "Arca lui Norocel", despre cei câțiva primari din Prahova care au apelat la asociație pentru sterilizarea animalelor din comunele lor și chiar au dat o mână de ajutor la respectivele campanii, despre bătrânii care cer sprijin cu ochii în lacrimi pentru animalele lor de companie. Au fost multe lucruri interesante despre care am vorbit cu Iulia Burloiu și vă invităm să urmăriți emisiunea noastră. 
O emisiune pentru cei care iubesc animalele, dar și pentru cei care nu le iubesc și care, poate, vor înțelege de ce stă pe loc această țară din multe puncte de vedere. Țara în care întâi au fost stabilite sancțiuni pentru cei care hrănesc un animal pe domeniul public și mult mai târziu au fost stabilite sancțiuni și pentru cei care omoară animalele. 

11755 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1179 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1408 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.

Alte stiri recente

1 vizualizari
30 mar. 2020 09:38

Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se ”trăiește” pandemia de coronavirus în... Zaragoza, Spania

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, prezentăm, în serial, modul în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - CampinaTV sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

9 vizualizari
30 mar. 2020 09:09

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 30 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.