În emisiunea pe care vă invităm să o urmăriți am avut-o ca invitată pe Iulia Burloiu, președintele Asociației "Arca lui Norocel" din Câmpina. O tânără care a ales să lupte pentru viața și drepturile animalelor, într-o țară în care misiunea iubitorilor de animale este de-a dreptul imposibilă, uneori. Și culmea, o fac așa tocmai autoritățile, prin lipsa lor de implicare.
Să încerci să salvezi animalele, să le protejezi, să desfășori campanii de sterilizări gratuite, să convingi oamenii de beneficiile sterilizării, să cauți fonduri private, pentru că la cele publice nu ai acces, toate acestea nu sunt ușor de făcut. Dar Iulia și colegii ei de la Asociația "Arca lui Norocel" au ales acest drum și duc o luptă permanentă cu mentalitățile, cu autoritățile, dar și cu cei care prosperă de pe urma animalelor. Pentru că, de 30 de ani, "afacerea maidanezul" este una extrem de profitabilă. O afacere derulată sub ochii autorităților și, de multe ori, cu sprijinul acestora. Și astfel, după 30 de ani, în loc de adăposturi civilizate, campanii de informare și campanii de sterilizare, avem în continuare câini pe străzi, avem în continuare pui aruncați la gunoi sau oriunde pe domeniul public, avem în continuare autorități indiferente, ironice, duplicitare.
Am vorbit cu Iulia Burloiu despre toate aceste lucruri, dar și despre ampla campanie de sterilizare gratuită a pisicilor cu și fără stăpân din Câmpina și împrejurimi (500 de pisici vor fi sterilizate în cadrul acestei campanii care se desfășoară chiar zilele acestea), despre campania de sterilizare a câinilor din comunitatea romă din Plaiul Câmpinei (comuna Șotrile), despre fondurile alocate de fundații din Germania, Austria și, mai nou, Elveția, pentru sterilizarea animalelor din România, despre abandonarea animalelor de proprii stăpâni, despre câinii aduși în Câmpina din alte localități, dar și despre liceeni câmpineni care se implică tot mai mult ca voluntari în sprijinirea activității Asociației "Arca lui Norocel", despre cei câțiva primari din Prahova care au apelat la asociație pentru sterilizarea animalelor din comunele lor și chiar au dat o mână de ajutor la respectivele campanii, despre bătrânii care cer sprijin cu ochii în lacrimi pentru animalele lor de companie. Au fost multe lucruri interesante despre care am vorbit cu Iulia Burloiu și vă invităm să urmăriți emisiunea noastră.
O emisiune pentru cei care iubesc animalele, dar și pentru cei care nu le iubesc și care, poate, vor înțelege de ce stă pe loc această țară din multe puncte de vedere. Țara în care întâi au fost stabilite sancțiuni pentru cei care hrănesc un animal pe domeniul public și mult mai târziu au fost stabilite sancțiuni și pentru cei care omoară animalele.
Sâmbătă dimineață au început lucrările de intervenție pentru remedierea deficiențelor constate la rețeaua de canalizare în zona Răcitor, pe Strada B.P. Hasdeu din Câmpina.
Este evident că realizarea drumului Valea Doftanei - Săcele este o prioritate pentru Consiliul Județean Prahova, acesta urmând a deveni o alternativă la cel mai aglomerat drum din România - DN1 pe Valea Prahovei.
Subiectul a fost discutat și la ultima ședință ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul anului trecut - în zona ”Răcitor” sunt probleme la rețeaua de canalizare, una veche și care creează mari neplăceri locuitorilor de la blocurile din zonă.
În cursul zilei de joi, 16 ianuarie 2025, polițiștii au efectuat două percheziții în comuna Scorțeni, la locuințele unei persoane bănuite de furt calificat, operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.