În emisiunea pe care vă invităm să o urmăriți am avut-o ca invitată pe Iulia Burloiu, președintele Asociației "Arca lui Norocel" din Câmpina. O tânără care a ales să lupte pentru viața și drepturile animalelor, într-o țară în care misiunea iubitorilor de animale este de-a dreptul imposibilă, uneori. Și culmea, o fac așa tocmai autoritățile, prin lipsa lor de implicare.
Să încerci să salvezi animalele, să le protejezi, să desfășori campanii de sterilizări gratuite, să convingi oamenii de beneficiile sterilizării, să cauți fonduri private, pentru că la cele publice nu ai acces, toate acestea nu sunt ușor de făcut. Dar Iulia și colegii ei de la Asociația "Arca lui Norocel" au ales acest drum și duc o luptă permanentă cu mentalitățile, cu autoritățile, dar și cu cei care prosperă de pe urma animalelor. Pentru că, de 30 de ani, "afacerea maidanezul" este una extrem de profitabilă. O afacere derulată sub ochii autorităților și, de multe ori, cu sprijinul acestora. Și astfel, după 30 de ani, în loc de adăposturi civilizate, campanii de informare și campanii de sterilizare, avem în continuare câini pe străzi, avem în continuare pui aruncați la gunoi sau oriunde pe domeniul public, avem în continuare autorități indiferente, ironice, duplicitare.
Am vorbit cu Iulia Burloiu despre toate aceste lucruri, dar și despre ampla campanie de sterilizare gratuită a pisicilor cu și fără stăpân din Câmpina și împrejurimi (500 de pisici vor fi sterilizate în cadrul acestei campanii care se desfășoară chiar zilele acestea), despre campania de sterilizare a câinilor din comunitatea romă din Plaiul Câmpinei (comuna Șotrile), despre fondurile alocate de fundații din Germania, Austria și, mai nou, Elveția, pentru sterilizarea animalelor din România, despre abandonarea animalelor de proprii stăpâni, despre câinii aduși în Câmpina din alte localități, dar și despre liceeni câmpineni care se implică tot mai mult ca voluntari în sprijinirea activității Asociației "Arca lui Norocel", despre cei câțiva primari din Prahova care au apelat la asociație pentru sterilizarea animalelor din comunele lor și chiar au dat o mână de ajutor la respectivele campanii, despre bătrânii care cer sprijin cu ochii în lacrimi pentru animalele lor de companie. Au fost multe lucruri interesante despre care am vorbit cu Iulia Burloiu și vă invităm să urmăriți emisiunea noastră.
O emisiune pentru cei care iubesc animalele, dar și pentru cei care nu le iubesc și care, poate, vor înțelege de ce stă pe loc această țară din multe puncte de vedere. Țara în care întâi au fost stabilite sancțiuni pentru cei care hrănesc un animal pe domeniul public și mult mai târziu au fost stabilite sancțiuni și pentru cei care omoară animalele.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.