Florian Vlădan, noul șef al Poliției Câmpina: ”Am găsit o echipă de polițiști disciplinați și profesioniști”

Interviuri (Categoria articolului)

După cum v-am anunțat la momentul prezentării sale în funcția de comandant al Poliției Câmpina, comisarul șef Florian Vlădan ne-a oferit în exclusivitate un scurt interviu.

- Domnule Vlădan, felicitări pentru numire și pentru câmpineni, care vă cunosc, poate, mai puțin, vă rugăm să vă prezentați!
- Sunt comisar șef în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție, sunt polițist din anul 2001 când am absolvit Academia de Poliție, Facultatea de Drept. Am fost repartizat la Structura de Investigații Criminale Secția IV Poliție, ulterior, șapte ani, în structurile de Combatere a Crimei Organizate, în mod direct Combaterea Traficului de Persoane. Apoi, în anul 2010, am început activitatea managerială, fiind împuternicit al șefului Poliției Orașului Băicoi, iar din decembrie 2020, timp de 12 ani și jumătate, am fost adjunct al Poliției Municipiului Ploiești, cu o perioadă de șase luni în care am fost adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. Din 21 august, sunt împuternicit al șefului Poliției Municipiului Câmpina. În plan personal, sunt căsătorit și am trei copii.
- Cu experința pe care o aveți, cum ați găsit lucrurile la Câmpina?
- Este absurd să fac eu o analiză...
- Prima impresie?
- Prima impresie este aceea că am găsit o echipă. M-am uitat pe situația operativă din primele șapte luni ale acestui an, iar situația este în parametrii stabiliți de IJP Prahova și IGP. Adică, nu există obiectiv să nu fi fost îndeplinit de Poliția Câmpina. Lucrătorii sunt disciplinați, profesioniști, pentru că deja am avut câteva acțiuni operative. Rămâne să dezvoltăm acest concept, la care eu țin foarte mult - să fim profesioniști, integri și să lucrăm în echipă. Acestea sunt cele trei deziderate ale mele în munca de poliție. Pentru a putea face această muncă, trebuie să fi profesionist, tot timpul să fi în trend și updatat la ceea ce înseamnă nou în acest domeniu, moduri de operare ale infractorilor, ce putem aduce noi nou în munca de poliție, pentru a ne ușura activitatea și pentru a avea o finalitate judiciară. Din punct de vedere al integrității, cred că nu are rost să mai vorbim, pentru că un polițist - Doamne ferește! - corupt, nu are ce căuta printre noi, iar munca în echipă, cred că nimic nu se poate face în poliție fără o echipă. Cine crede că este singur, este de... domeniul filmelor.
- În aceste condiții, care ar fi obiectivul dumneavoastră în cele șase luni de mandat la Câmpina?
- Nu am decât un singur obiectiv - acela care este al fiecărui polițist: siguranța cetățeanului, siguranță sub toate formele ei - siguranță rutieră, siguranța patrinmonului, siguranță din punct de vedere al ordinii și liniștii publice. Omul trebuie să se simtă în siguranță și să aibă încredere în poliție, să apeleze cu încredere la poliție.
- Vă mulțumim și vă dorim mult succes!
- Vă mulțumesc!

3721 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 21.11.2023 19:54 Poate se ocupa cu traficul de mașini din muscel...

Interviuri

868 vizualizari
12 apr. 2024 07:29

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

2188 vizualizari
05 apr. 2024 21:44

Aron Sabo, consilier local PMP: ”Sincer, în patru ani, nu sunt mulțumit cu ce s-a realizat în Câmpina”

2 comentarii

Consilierul local PMP, Aron Sabo, a fost invitatul nostru în cadrul unei emisiuni, în care am discutat despre actualitatea administrativă a Câmpinei, dar și cu o privire asupra întregului mandat, așa cum s-a văzut și s-a trăit din punctul de vedere al invitatului nostru.

Alte stiri recente

148 vizualizari
12 apr. 2024 15:14

Sancțiuni de peste 40.000 lei au fost aplicate de polițiștii prahoveni într-o singură zi, inclusiv la Câmpina

Polițiștii prahoveni au desfășurat activități cu caracter preventiv în mai multe localități ale județului, inclusiv la Câmpina, iar în cursul unei singure zile, 11 aprilie 2024, valoarea acestora a fost de peste 40.000 lei.

254 vizualizari
12 apr. 2024 13:32

Gabriela Adelina Codreș, judecător la Secția Penală a Judecătoriei Ploiești, a fost desemnată președintele Biroului Electoral Câmpina

Zilele trecute a avut loc desemnarea președinților și locțiitorilor Biroului Electoral din fiecare localitate, inclusiv la nivelul județului Prahova.