Spectacol de excepție oferit Câmpinei de "Cuibul artiștilor"

Eveniment (Categoria articolului)

De mult nu ne-a mai fost dat să trăim o seară atât de emoționantă, în care am râs, am plâns, am aplaudat și aproape că am rămas fără cuvinte în fața a trei tineri actori. Din "Cuibul artiștilor", Serin Jemaa, Vlad Basarabescu și Victor Țăpeanu au adus pe scena de la Câmpina "O zi de vară", o piesă superbă, despre conflict și pasiune, despre viața cu și fără noroc.

Într-o seară de primăvară, în care ningea peste flori și copaci înverziți, la Câmpina a avut loc un eveniment cu adevărat de excepție. A fost mai mult decât teatru, dacă ne putem exprima așa. Pentru că, dincolo de talentul și pasiunea acestor tineri, dincolo de piesa excelentă scrisă de Slawomir Mrozek și regizată de Victor Țăpeanu, a stat și componenta caritabilă, umanitară a acestui proiect foarte frumos. Tinerii actori au jucat pe scenele din marile orașe și, ieri, pe scena Casei de Cultură din municipiul nostru, pentru nou-născuții de la Maternitatea Câmpina. În primul lor turneu național, tinerii actori de la "Cuibul artiștilor" au ales să joace gratuit, au ales să nu vândă bilete, au ales să strângă prin munca lor donații pentru echiparea cu aparatură performantă a Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. Au strâns până acum în țară peste 10.000 lei, dar suma finală o vom cunoaște după ultimul spectacol, cel de la București.

De ce au ales Maternitatea din Câmpina? Pentru că aici, la Câmpina, au susținut primele lor spectacole, în 2015, la scurt timp după înființarea "Cuibului artiștilor", o companie de teatru independent, formată din studenți și actori foarte tineri. Pentru că "Asta oferă un cuib, adăpost. Oferă adăpost artiștilor, dar oferă și adăpost pentru viață. Pentru o nouă viață", după cum spunea Victor Țăpeanu. Pentru că "noi am decis să luptăm pentru inimă, pentru inima copiilor care se nasc la Câmpina", după cum spunea și Vlad Basarabescu. 
"Nu ne rămâne decât să le mulțumim pentru gestul lor extraordinar. Ei sunt niște copii extraordinari, cu o inimă mare, cu un suflet minunat, copii cărora le pasă de nevoile celor din jurul lor!", a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, Călin Tiu, prezent la spectacolul de aseară.

Ne-am fi dorit ca sala să fie plină. Ne-am fi dorit foarte mult asta, ca aici, la Câmpina, unde acești tineri actori au ales să doneze banii strânși în urma spectacolelor jucate în țară, sala să fie plină. Din păcate, nu s-a întâmplat așa. Intrarea la spectacol a fost gratuită. Spectatorii puteau dona după posibilități - 10 lei, 50 lei, 100 lei... Nu-i întreba nimeni, nu-i judeca nimeni. Și tare frumos ar fi fost ca sala să fie plină. Să fi făcut și Câmpina pentru acești tineri sufletiști o seară memorabilă, așa cum au făcut-o ei pentru noi. Probabil au fost 300-350 spectatori. Nimeni din partea Primăriei Câmpina. Un singur consilier local - Monica Clinciu. Comisia de cultură și sănătate a excelat prin... absență. Păcat.

12187 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • MIHA 20.04.2017 12:26 Poate daca cineva ar fi facut putina publicitate am fi fost la spectacol.

Eveniment

529 vizualizari
03 mar. 2024 11:24

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova. 

1724 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

Alte stiri recente

587 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

774 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.