Spectacol de excepție oferit Câmpinei de "Cuibul artiștilor"

Eveniment (Categoria articolului)

De mult nu ne-a mai fost dat să trăim o seară atât de emoționantă, în care am râs, am plâns, am aplaudat și aproape că am rămas fără cuvinte în fața a trei tineri actori. Din "Cuibul artiștilor", Serin Jemaa, Vlad Basarabescu și Victor Țăpeanu au adus pe scena de la Câmpina "O zi de vară", o piesă superbă, despre conflict și pasiune, despre viața cu și fără noroc.

Într-o seară de primăvară, în care ningea peste flori și copaci înverziți, la Câmpina a avut loc un eveniment cu adevărat de excepție. A fost mai mult decât teatru, dacă ne putem exprima așa. Pentru că, dincolo de talentul și pasiunea acestor tineri, dincolo de piesa excelentă scrisă de Slawomir Mrozek și regizată de Victor Țăpeanu, a stat și componenta caritabilă, umanitară a acestui proiect foarte frumos. Tinerii actori au jucat pe scenele din marile orașe și, ieri, pe scena Casei de Cultură din municipiul nostru, pentru nou-născuții de la Maternitatea Câmpina. În primul lor turneu național, tinerii actori de la "Cuibul artiștilor" au ales să joace gratuit, au ales să nu vândă bilete, au ales să strângă prin munca lor donații pentru echiparea cu aparatură performantă a Secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina. Au strâns până acum în țară peste 10.000 lei, dar suma finală o vom cunoaște după ultimul spectacol, cel de la București.

De ce au ales Maternitatea din Câmpina? Pentru că aici, la Câmpina, au susținut primele lor spectacole, în 2015, la scurt timp după înființarea "Cuibului artiștilor", o companie de teatru independent, formată din studenți și actori foarte tineri. Pentru că "Asta oferă un cuib, adăpost. Oferă adăpost artiștilor, dar oferă și adăpost pentru viață. Pentru o nouă viață", după cum spunea Victor Țăpeanu. Pentru că "noi am decis să luptăm pentru inimă, pentru inima copiilor care se nasc la Câmpina", după cum spunea și Vlad Basarabescu. 
"Nu ne rămâne decât să le mulțumim pentru gestul lor extraordinar. Ei sunt niște copii extraordinari, cu o inimă mare, cu un suflet minunat, copii cărora le pasă de nevoile celor din jurul lor!", a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, Călin Tiu, prezent la spectacolul de aseară.

Ne-am fi dorit ca sala să fie plină. Ne-am fi dorit foarte mult asta, ca aici, la Câmpina, unde acești tineri actori au ales să doneze banii strânși în urma spectacolelor jucate în țară, sala să fie plină. Din păcate, nu s-a întâmplat așa. Intrarea la spectacol a fost gratuită. Spectatorii puteau dona după posibilități - 10 lei, 50 lei, 100 lei... Nu-i întreba nimeni, nu-i judeca nimeni. Și tare frumos ar fi fost ca sala să fie plină. Să fi făcut și Câmpina pentru acești tineri sufletiști o seară memorabilă, așa cum au făcut-o ei pentru noi. Probabil au fost 300-350 spectatori. Nimeni din partea Primăriei Câmpina. Un singur consilier local - Monica Clinciu. Comisia de cultură și sănătate a excelat prin... absență. Păcat.

12211 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • MIHA 20.04.2017 12:26 Poate daca cineva ar fi facut putina publicitate am fi fost la spectacol.

Eveniment

1502 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2772 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

188 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

425 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.