CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Pasajul care dezbină Câmpina. Ședința Consiliului Local a scos la suprafață ura dintre aleșii locali

- Actualitate -

Pasajul care dezbină Câmpina. Ședința Consiliului Local a scos la suprafață ura dintre aleșii locali

Eugen Ionescu ar fi fost șocat și invidios până unde a fost împinsă limita absurdului dacă ar fi urmărit ședința Consiliului Local Câmpina din 18 mai 2023, în care s-au discutat și aprobat proiectele legate de pasajul subteran din zona centrală. Vă reamintim că proiectele aprobate au fost asocierea cu Consiliul Județean Prahova pentru asigurarea confinanțării și a cheltuielilor neeligibile, studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru cele două obiective de investiții (pasajul și dala urbană) și Planul Urbanistic Zonal pentru zona centrală.

Ședința desfășurată pe parcursul a trei ore a avut toate ingredientele unei piese de teatru. Calitatea ei ar putea fi de discutat... Discursuri atent pregătite, inclusiv cu un punct culminant și cu accente interpretative, dramatice, personaje caragialești, public. Totul pe un fond extrem de tensionat.
Discursul primarului Alin Moldoveanu a păcătuit prin lungime. Primarul a vrut să vorbească o singură dată pentru toate cele patru proiecte privind pasajul. Chiar dacă a ținut să răspundă multor subiecte lansate în ultimele săptămâni, totuși, discursul a fost mult prea lung, iritând și provocând oponenții pasajului. Mai mult, insistând pe demonstrarea "minciunilor și manipulărilor" celor care se opun pasajului, Alin Moldoveanu a reușit să determine reacții dintre cele mai contondente, la un moment, consilierii PSD chiar părăsind sala de ședințe. S-au spus și lucruri concrete, unele chiar extrem de importante, iar punctul culminant al prezentării primarului Moldoveanu a fost o înregistrare cu liderul PMP, Adrian Pițigoi, din timpul campaniei de strângere de semnături împotriva pasajului, un subiect asupra căruia vom reveni. Primarul a mai greșit printr-un lucru. A împărțit consilierii în două categorii, cei care îl susțin fiind "consilierii de bună credință". Ceilalți... Indiferent cum ar fi unii sau alții, sunt consilieri aleși de câmpineni, au dreptul să spună DA sau NU și nu este deloc corect din partea unui primar, oricine ar fi el, să se adreseze astfel consilierilor locali, mai ales în ședința Consiliului Local!
Au luat cuvântul și câțiva consilieri locali, dar, din păcate, prestația celor care au vorbit a fost destul de modestă, excepția fiind Liviu Briciu, surprinzător de calm, care le-a spus celor din public că au fost aduși doar pentru a pune presiune asupra Consiliului Local.
Au mai intervenit în cadrul discuțiilor unii dintre liderii Grupului de Inițiativă Civică ”Spune NU pasajului subteran”. Dacă Adrian Pițigoi a încercat să îl întreacă pe Alin Moldoveanu în atitudinea provocatoare, Ioan Mușat a venit cu citate din literatură, iar Marian Nistor a încercat să ridice niște probleme concrete și corecte, dar care s-au pierdut în marea de manipulare cu care cele două părți încercau să se impună. 

Câteva vorbe și despre public. Au fost aproape 50 de "spectatori". Unii aduși, alții veniți cu... inima deschisă, pentru a-și exprima opoziția față de proiecte și primar. Pe chipurile unora dintre ei se putea citi dezinteresul față de discuțiile la care asistau, lucru demonstrat și de graba cu care au părăsit ședința ori de câte ori au prins... ușa deschisă. Alții au rămas acolo și și-au exprimat nemulțumirea, indignarea, au vociferat, au întrerupt vorbitorii. 
Dincolo de toate, ni s-a părut de-a dreptul înfricoșătoare ura unora dintre participanții la ședința Consiliului Local. O ură pe care nici măcar nu încercau să o ascundă, care li se citea în ochi și pe care nu am remarcat-o doar la invitați, ci mai ales la aleșii locali. Nu spune nimeni că trebuie să fie prieteni, dar nici dușmani. Nu spune nimeni că trebuie să se îmbrățișeze, dar nici să se jignească. Dând dovadă de respect reciproc, aleșii locali ar demonstra că respectă și solemnitatea ședințelor Consiliului Local, dar și votul oamenilor care i-au trimis în Consiliul Local pentru a face lucruri în folosul comunității. Nu vom nominaliza noi, se știu, se pot vedea și în filmare, dar de ce o fi nevoie să se ajungă la această ură când cu toții au jurat să apere interesele Câmpinei?! Cu sau fără pasaj...


21 May 2023 20:22 4371 vizualizari


Comentarii


  • 22.05.2023 18:54 diss Dacă citești CV-urile majorității consilierilor și pe cel al primarului găsești și răspunsuri pentru dezastrul din administrația locală.
  • 22.05.2023 18:23 Anonim A spus bine domnul Liviu Briciu ce a spus. Ostil. Acesta a fost o sedinta de consiliu local ostila. Fara maniere, fara 7 ani de acasa, fara a se respecta un mic grad de bun-simt din parte unor asa zisi ”politicieni” locali. Sunt tanar, nascut crescut in Campina. Dar sincer? Pe zi ce trece mi se face tot mai scarba de acest oras si raman uimit la cate vad din partea unor oameni de la care am niste asteptari. M-as muta cu prima ocazie!
  • 22.05.2023 09:27 Paul @Ionut.La Poiana vedeai așa ceva și înainte și după Moldoveanu?Campina este orașul miștourilor,prinde top 10 pe țară în cazul nefericit .Ideea e că toți o dau cu pasajul,eu zic să întrebați pe Roberta și pe alții mai sus de Moldoveanu.Eu zic că cei contra să facă ei in loc de 2 ani Intr unul.Si sa ia ca ai constructor Edilconst și Urban Icim.Daca chestiile astea au verde de Sus (Judet și mai sus) se pun ei contra vântului.
  • 22.05.2023 07:07 Ionut Aceasta ura este alimentata de fiecare data de edilul sef prin aroganta si felul sau de a pune problemele. El e cel mai frumos, cel mai destept, cel mai inteligent (parerea lui). Cat despre luarile la cuvant, cand a vorbit (cred ca prima data de la inceputul mandatului) o doamna Ionescu, am ras ca la filmele cu Chaplin. Cred ca primise un text si era la prima citire, habar nu avea despre ce citeste.
114 vizualizari 25 Jul 2024 19:27 Primim de la cititori. Grădinile suspendate de la... Căminul Petrol

Primim de la cititori. Grădinile suspendate de la... Căminul Petrol

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.38.425 o imagine surprinsă în cursul zilei de joi, 25 iulie, în incinta Căminului Petrol.

citeste mai mult
2187 vizualizari 24 Jul 2024 23:14 Peste 5,5 milioane lei din bugetul local al Câmpinei pentru trei proiecte cu fonduri europene, nefinalizate la timp

Peste 5,5 milioane lei din bugetul local al Câmpinei pentru trei proiecte cu fonduri europene, nefinalizate la timp

Joi, 25 iulie, de la ora 11.00, primarul Alin Moldoveanu i-a convocat pe consilierii locali într-o ședință extraordinară, care cu siguranță va provoca multe discuții.

citeste mai mult
554 vizualizari 24 Jul 2024 20:17 Joi, 25 iulie, în Câmpina se vor auzi focuri de armă. E doar un exercițiu al Jandarmeriei

Joi, 25 iulie, în Câmpina se vor auzi focuri de armă. E doar un exercițiu al Jandarmeriei

În cursul zilei de joi, 25 iulie, între orele 9.00 și 14.00, la Câmpina este planificat un exercițiu al Inspectoratului Județean al Jandarmeriei, care va avea loc în interiorul unității de jandarmi din sudul Câmpinei, vis-a-vis de Complexul comercial Lidl.

citeste mai mult
1931 vizualizari 24 Jul 2024 13:30 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV