Pasajul care dezbină Câmpina. Ședința Consiliului Local a scos la suprafață ura dintre aleșii locali

Actualitate (Categoria articolului)

Eugen Ionescu ar fi fost șocat și invidios până unde a fost împinsă limita absurdului dacă ar fi urmărit ședința Consiliului Local Câmpina din 18 mai 2023, în care s-au discutat și aprobat proiectele legate de pasajul subteran din zona centrală. Vă reamintim că proiectele aprobate au fost asocierea cu Consiliul Județean Prahova pentru asigurarea confinanțării și a cheltuielilor neeligibile, studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru cele două obiective de investiții (pasajul și dala urbană) și Planul Urbanistic Zonal pentru zona centrală.

Ședința desfășurată pe parcursul a trei ore a avut toate ingredientele unei piese de teatru. Calitatea ei ar putea fi de discutat... Discursuri atent pregătite, inclusiv cu un punct culminant și cu accente interpretative, dramatice, personaje caragialești, public. Totul pe un fond extrem de tensionat.
Discursul primarului Alin Moldoveanu a păcătuit prin lungime. Primarul a vrut să vorbească o singură dată pentru toate cele patru proiecte privind pasajul. Chiar dacă a ținut să răspundă multor subiecte lansate în ultimele săptămâni, totuși, discursul a fost mult prea lung, iritând și provocând oponenții pasajului. Mai mult, insistând pe demonstrarea "minciunilor și manipulărilor" celor care se opun pasajului, Alin Moldoveanu a reușit să determine reacții dintre cele mai contondente, la un moment, consilierii PSD chiar părăsind sala de ședințe. S-au spus și lucruri concrete, unele chiar extrem de importante, iar punctul culminant al prezentării primarului Moldoveanu a fost o înregistrare cu liderul PMP, Adrian Pițigoi, din timpul campaniei de strângere de semnături împotriva pasajului, un subiect asupra căruia vom reveni. Primarul a mai greșit printr-un lucru. A împărțit consilierii în două categorii, cei care îl susțin fiind "consilierii de bună credință". Ceilalți... Indiferent cum ar fi unii sau alții, sunt consilieri aleși de câmpineni, au dreptul să spună DA sau NU și nu este deloc corect din partea unui primar, oricine ar fi el, să se adreseze astfel consilierilor locali, mai ales în ședința Consiliului Local!
Au luat cuvântul și câțiva consilieri locali, dar, din păcate, prestația celor care au vorbit a fost destul de modestă, excepția fiind Liviu Briciu, surprinzător de calm, care le-a spus celor din public că au fost aduși doar pentru a pune presiune asupra Consiliului Local.
Au mai intervenit în cadrul discuțiilor unii dintre liderii Grupului de Inițiativă Civică ”Spune NU pasajului subteran”. Dacă Adrian Pițigoi a încercat să îl întreacă pe Alin Moldoveanu în atitudinea provocatoare, Ioan Mușat a venit cu citate din literatură, iar Marian Nistor a încercat să ridice niște probleme concrete și corecte, dar care s-au pierdut în marea de manipulare cu care cele două părți încercau să se impună. 

Câteva vorbe și despre public. Au fost aproape 50 de "spectatori". Unii aduși, alții veniți cu... inima deschisă, pentru a-și exprima opoziția față de proiecte și primar. Pe chipurile unora dintre ei se putea citi dezinteresul față de discuțiile la care asistau, lucru demonstrat și de graba cu care au părăsit ședința ori de câte ori au prins... ușa deschisă. Alții au rămas acolo și și-au exprimat nemulțumirea, indignarea, au vociferat, au întrerupt vorbitorii. 
Dincolo de toate, ni s-a părut de-a dreptul înfricoșătoare ura unora dintre participanții la ședința Consiliului Local. O ură pe care nici măcar nu încercau să o ascundă, care li se citea în ochi și pe care nu am remarcat-o doar la invitați, ci mai ales la aleșii locali. Nu spune nimeni că trebuie să fie prieteni, dar nici dușmani. Nu spune nimeni că trebuie să se îmbrățișeze, dar nici să se jignească. Dând dovadă de respect reciproc, aleșii locali ar demonstra că respectă și solemnitatea ședințelor Consiliului Local, dar și votul oamenilor care i-au trimis în Consiliul Local pentru a face lucruri în folosul comunității. Nu vom nominaliza noi, se știu, se pot vedea și în filmare, dar de ce o fi nevoie să se ajungă la această ură când cu toții au jurat să apere interesele Câmpinei?! Cu sau fără pasaj...

4191 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionut 22.05.2023 07:07 Aceasta ura este alimentata de fiecare data de edilul sef prin aroganta si felul sau de a pune problemele. El e cel mai frumos, cel mai destept, cel mai inteligent (parerea lui). Cat despre luarile la cuvant, cand a vorbit (cred ca prima data de la inceputul mandatului) o doamna Ionescu, am ras ca la filmele cu Chaplin. Cred ca primise un text si era la prima citire, habar nu avea despre ce citeste.
  • Paul 22.05.2023 09:27 @Ionut.La Poiana vedeai așa ceva și înainte și după Moldoveanu?Campina este orașul miștourilor,prinde top 10 pe țară în cazul nefericit .Ideea e că toți o dau cu pasajul,eu zic să întrebați pe Roberta și pe alții mai sus de Moldoveanu.Eu zic că cei contra să facă ei in loc de 2 ani Intr unul.Si sa ia ca ai constructor Edilconst și Urban Icim.Daca chestiile astea au verde de Sus (Judet și mai sus) se pun ei contra vântului.
  • Anonim 22.05.2023 18:23 A spus bine domnul Liviu Briciu ce a spus. Ostil. Acesta a fost o sedinta de consiliu local ostila. Fara maniere, fara 7 ani de acasa, fara a se respecta un mic grad de bun-simt din parte unor asa zisi ”politicieni” locali. Sunt tanar, nascut crescut in Campina. Dar sincer? Pe zi ce trece mi se face tot mai scarba de acest oras si raman uimit la cate vad din partea unor oameni de la care am niste asteptari. M-as muta cu prima ocazie!
  • diss 22.05.2023 18:54 Dacă citești CV-urile majorității consilierilor și pe cel al primarului găsești și răspunsuri pentru dezastrul din administrația locală.

Actualitate

1577 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1717 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

233 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

437 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.