CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Recepția lucrării de asfaltare a Bulevardului Carol I, în Cartierul Câmpinița, nu s-a făcut nici până azi. Nu semnează nimeni de frică

- Actualitate -

Recepția lucrării de asfaltare a Bulevardului Carol I, în Cartierul Câmpinița, nu s-a făcut nici până azi. Nu semnează nimeni de frică

Au trecut nouă luni de la finalizarea lucrării de asfaltare a Bulevardului Carol I, de la calea ferată până la bazinele de apă de pe Câmpinița. O lucrare terminată doar teoretic. Practic, însă, poate fi considerată finalizată doar în momentul în care se semnează procesul-verbal de recepție a investiției. Și de nouă luni nimeni nu vrea să semneze acest document. De ce oare?

Iată câteva explicații care ne-au fost date de surse din cadrul Primăriei Câmpina. Nu s-a semnat recepția finală pentru că este o lucrare proastă. Pentru că s-au făcut foarte multe greșeli. Pentru că reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții Prahova, veniți să inspecteze lucrarea, și-au pus mâinile în cap. Pentru că inclusiv documentația aferentă lucrării a fost prost întocmită. Pentru că sunt multe nereguli care trebuie remediate în teren de către firma constructoare - SC Oaș Com Impex SRL din Negrești Oaș (care a lucrat împreună cu Star T&D Blejoi). Pentru că nimeni din Primărie nu riscă să semneze procesul-verbal de recepție atâta vreme cât Inspectoratul de Stat în Construcții nu-și dă avizul favorabil. Cu alte cuvinte, nu semnează nimeni de frică. Vorbim, totuși, de o lucrare de 1.891.000 lei, adică aproape 19 miliarde lei vechi. Firma din Negrești Oaș este nemulțumită, la rândul ei. Pentru că atâta vreme cât nu se semnează procesul verbal de recepție a lucrării, nu se face nicio plată. Practic, firma nu a încasat niciun ban. Aceasta este și explicația pentru care atât lucrarea, cât și suma aferentă apar în continuare în bugetul local. Lucrarea nu e considerată terminată, plata nu e făcută.

Vă reamintim, asfaltarea Bulevardului Carol I, în Cartierul Câmpinița, este o lucrare marcată de la început de multe probleme: turnarea betonului direct peste pământ, fără fundaţie din balast și fără stratul de balast stabilizat cu ciment, așa cum prevedeau proiectul și contractul de execuție, ceea ce a impus refacerea primului tronson; ridicarea la cotă a capacelor de canalizare cu resturi de pavaj, de a fost nevoie de o nouă intervenție la toate capacele; turnarea unui strat de asfalt de proastă calitate, în care au apărut găuri și care, pe alocuri, putea fi luat cu piciorul etc. Nu mai vorbim despre ritmul foarte lent de lucru. Acestea sunt câteva dintre problemele despre care noi am scris la momentul respectiv. Dar iată că situația este mult mai gravă decât ne-am putut imagina.


03 Oct 2016 12:24 4916 vizualizari


Comentarii


  • 05.10.2016 10:41 patrik gheorghe Administratie marca TISEANU,licitatii dubioase ,lucrari mizerabile ,presiune pe angajatii Primariei sa semneze oricum,orice tampenie pe bani publici.Asa a inteles el sa conduca, dar acum apare si decontul si va fi mareeeeee.Cum poate constructorul sa dea SPAGA daca nu trage banii din lucrare sa se imprumute la banca?e foarte clar modul de lucru carcaleala si obtii profit si spaga.Ce zic savantii de CONSILIERI nu au un punct de vedere ? nu inteleg nimic sau se fac ca nu inteleg tot sunt vinovati si ei ,legislatia e proasta si ei trebuies trasi la raspundere pt tacere .Apropo ,ce politician sta in spatele acestei firme?cam asta e modul de licitatie.
  • 03.10.2016 15:13 spaga viorel Cat a fost SPAGA, dincolo a fost mai ieftin,Nici Inculpatul nu vrea sa semneze?si cu o spaga in plus sau minus tot spre beciul domnesc e directia.
391 vizualizari 17 Jul 2024 22:42 Mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs la Telega

Mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs la Telega

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat, la ora 22.34, că a emis un mesaj RO-ALERT privind prezența unui urs în comuna Telega.

citeste mai mult
472 vizualizari 17 Jul 2024 20:46 Primim de la cititori. Parcare într-o intersecție din Câmpina

Primim de la cititori. Parcare într-o intersecție din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă marți după-amiază la intersecția străzilor Castanilor și Primăverii.

citeste mai mult
556 vizualizari 17 Jul 2024 17:15 Primăria a notificat constructorul pentru punerea în funcțiune a sistemului de climatizare de la Spitalul Municipal Câmpina

Primăria a notificat constructorul pentru punerea în funcțiune a sistemului de climatizare de la Spitalul Municipal Câmpina

În urma unui control al inspectorilor Direcției de Sănătate Publică Prahova la Spitalul Municipal Câmpina a fost semnalată problema nefuncționării sistemului de climatizare, ceea ce duce la o căldură insuportabilă în saloane. 

citeste mai mult
1161 vizualizari 17 Jul 2024 11:56 Câte ambalaje din sistemul de garanție-returnare se strâng într-o lună la Câmpina? De ce riscă primăria sancțiuni de la Fondul de Mediu?

Câte ambalaje din sistemul de garanție-returnare se strâng într-o lună la Câmpina? De ce riscă primăria sancțiuni de la Fondul de Mediu?

Sistemul de garanție-returnare, prin care consumatorii își pot preda ambalajele de plastic, aluminiu sau sticlă la automatele de colectare pentru a-și recupera garanția de 50 bani, a început să funcționeze din decembrie anul trecut.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV