Recepția lucrării de asfaltare a Bulevardului Carol I, în Cartierul Câmpinița, nu s-a făcut nici până azi. Nu semnează nimeni de frică

Actualitate (Categoria articolului)

Au trecut nouă luni de la finalizarea lucrării de asfaltare a Bulevardului Carol I, de la calea ferată până la bazinele de apă de pe Câmpinița. O lucrare terminată doar teoretic. Practic, însă, poate fi considerată finalizată doar în momentul în care se semnează procesul-verbal de recepție a investiției. Și de nouă luni nimeni nu vrea să semneze acest document. De ce oare?

Iată câteva explicații care ne-au fost date de surse din cadrul Primăriei Câmpina. Nu s-a semnat recepția finală pentru că este o lucrare proastă. Pentru că s-au făcut foarte multe greșeli. Pentru că reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții Prahova, veniți să inspecteze lucrarea, și-au pus mâinile în cap. Pentru că inclusiv documentația aferentă lucrării a fost prost întocmită. Pentru că sunt multe nereguli care trebuie remediate în teren de către firma constructoare - SC Oaș Com Impex SRL din Negrești Oaș (care a lucrat împreună cu Star T&D Blejoi). Pentru că nimeni din Primărie nu riscă să semneze procesul-verbal de recepție atâta vreme cât Inspectoratul de Stat în Construcții nu-și dă avizul favorabil. Cu alte cuvinte, nu semnează nimeni de frică. Vorbim, totuși, de o lucrare de 1.891.000 lei, adică aproape 19 miliarde lei vechi. Firma din Negrești Oaș este nemulțumită, la rândul ei. Pentru că atâta vreme cât nu se semnează procesul verbal de recepție a lucrării, nu se face nicio plată. Practic, firma nu a încasat niciun ban. Aceasta este și explicația pentru care atât lucrarea, cât și suma aferentă apar în continuare în bugetul local. Lucrarea nu e considerată terminată, plata nu e făcută.

Vă reamintim, asfaltarea Bulevardului Carol I, în Cartierul Câmpinița, este o lucrare marcată de la început de multe probleme: turnarea betonului direct peste pământ, fără fundaţie din balast și fără stratul de balast stabilizat cu ciment, așa cum prevedeau proiectul și contractul de execuție, ceea ce a impus refacerea primului tronson; ridicarea la cotă a capacelor de canalizare cu resturi de pavaj, de a fost nevoie de o nouă intervenție la toate capacele; turnarea unui strat de asfalt de proastă calitate, în care au apărut găuri și care, pe alocuri, putea fi luat cu piciorul etc. Nu mai vorbim despre ritmul foarte lent de lucru. Acestea sunt câteva dintre problemele despre care noi am scris la momentul respectiv. Dar iată că situația este mult mai gravă decât ne-am putut imagina.

4874 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • spaga viorel 03.10.2016 15:13 Cat a fost SPAGA, dincolo a fost mai ieftin,Nici Inculpatul nu vrea sa semneze?si cu o spaga in plus sau minus tot spre beciul domnesc e directia.
  • patrik gheorghe 05.10.2016 10:41 Administratie marca TISEANU,licitatii dubioase ,lucrari mizerabile ,presiune pe angajatii Primariei sa semneze oricum,orice tampenie pe bani publici.Asa a inteles el sa conduca, dar acum apare si decontul si va fi mareeeeee.Cum poate constructorul sa dea SPAGA daca nu trage banii din lucrare sa se imprumute la banca?e foarte clar modul de lucru carcaleala si obtii profit si spaga.Ce zic savantii de CONSILIERI nu au un punct de vedere ? nu inteleg nimic sau se fac ca nu inteleg tot sunt vinovati si ei ,legislatia e proasta si ei trebuies trasi la raspundere pt tacere .Apropo ,ce politician sta in spatele acestei firme?cam asta e modul de licitatie.

Actualitate

2806 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

1918 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

246 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

510 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.