Consiliul Local a aprobat, la începutul acestui an, Regulamentul privind desfășurarea comerțului stradal în municipiul Câmpina, hotărâre care are putere de lege locală. Acest regulament prevede foarte clar că "este interzis comerțul ocazional al produselor agroalimentare la o distanță mai mică de 200 metri față de unitățile permanente cu acelați profil". Același regulament mai prevede că este interzisă amplasarea de chioșcuri sau tonete în zonele aglomerate ale municipiului. În aceste condiții, ne întrebăm cum de nu se sesisează nimeni din Primăria Câmpina sau de la Poliția Locală în legătură cu Târgul de bunătăți organizat periodic pe spațiul pietonal din fața Complexului Carrefour?!
Practic, se încalcă regulamentul aprobat de Consiliul Local, pentru că acest târg se desfășoară într-o zonă foarte aglomerată și la o distanță foarte mică de unitățile permanente cu același profil, făcându-le acestora o concurență neloială. Consiliul Local, ca și for legislativ, a emis o hotărâre, iar Primăria Câmpina, ca și Executiv, trebuie să pună în aplicare hotărârile CL. Lucru care, în cazul de față, nu se întâmplă și nu este pentru prima dată. Cineva, persoană importantă, ține în brațe firma care organizează acest Târg de bunătăți, firmă care plătește 500 lei la bugetul local ca taxă de ocupare a domeniului public (500 lei pentru tot week-end-ul) și care încasează în jur de 15.000 lei de la comercianții care vin să-și vândă produsele la acest târg. O afacere cât se poate de rentabilă pentru firma organizatoare și care le dă mari bătăi de cap societăților de profil din Piața Centrală, de la Bigul Mic sau din Complexul Romal și chiar supermarketului Carrefour.
Afacerea ca afacerea, dar cu legalitatea acestui târg ce ne facem? Cea mai importantă instituție publică a Câmpinei - Primăria - se face că nu vede și nu aude nimic, iar Poliția Locală nu intervine pentru că nu trebuie să tulbure apele. Asta, deși două hotărâri importante ale Consiliului Local nu se respectă. Este vorba despre HCL 150/noiembrie 2013 privind comercializarea de produse în zona centrală a municipiului și HCL 28/februarie 2016 prin care s-a aprobat Regulamentul de desfășurare a comerțului stradal în Câmpina.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.