CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Târgul de bunătăți de la Câmpina este organizat ilegal

- Actualitate -

Târgul de bunătăți de la Câmpina este organizat ilegal

Consiliul Local a aprobat, la începutul acestui an, Regulamentul privind desfășurarea comerțului stradal în municipiul Câmpina, hotărâre care are putere de lege locală. Acest regulament prevede foarte clar că "este interzis comerțul ocazional al produselor agroalimentare la o distanță mai mică de 200 metri față de unitățile permanente cu acelați profil". Același regulament mai prevede că este interzisă amplasarea de chioșcuri sau tonete în zonele aglomerate ale municipiului. În aceste condiții, ne întrebăm cum de nu se sesisează nimeni din Primăria Câmpina sau de la Poliția Locală în legătură cu Târgul de bunătăți organizat periodic pe spațiul pietonal din fața Complexului Carrefour?!

Practic, se încalcă regulamentul aprobat de Consiliul Local, pentru că acest târg se desfășoară într-o zonă foarte aglomerată și la o distanță foarte mică de unitățile permanente cu același profil, făcându-le acestora o concurență neloială. Consiliul Local, ca și for legislativ, a emis o hotărâre, iar Primăria Câmpina, ca și Executiv, trebuie să pună în aplicare hotărârile CL. Lucru care, în cazul de față, nu se întâmplă și nu este pentru prima dată. Cineva, persoană importantă, ține în brațe firma care organizează acest Târg de bunătăți, firmă care plătește 500 lei la bugetul local ca taxă de ocupare a domeniului public (500 lei pentru tot week-end-ul) și care încasează în jur de 15.000 lei de la comercianții care vin să-și vândă produsele la acest târg. O afacere cât se poate de rentabilă pentru firma organizatoare și care le dă mari bătăi de cap societăților de profil din Piața Centrală, de la Bigul Mic sau din Complexul Romal și chiar supermarketului Carrefour.

Afacerea ca afacerea, dar cu legalitatea acestui târg ce ne facem? Cea mai importantă instituție publică a Câmpinei - Primăria - se face că nu vede și nu aude nimic, iar Poliția Locală nu intervine pentru că nu trebuie să tulbure apele. Asta, deși două hotărâri importante ale Consiliului Local nu se respectă. Este vorba despre HCL 150/noiembrie 2013 privind comercializarea de produse în zona centrală a municipiului și HCL 28/februarie 2016 prin care s-a aprobat Regulamentul de desfășurare a comerțului stradal în Câmpina.


23 May 2016 12:12 6687 vizualizari



Comentarii






  • 24.05.2016 12:32 Mihaela Si cui sa dea amenda politia locala? Primariei Municipiului Campina? Daca din primarie au primit aprobare...
  • 24.05.2016 09:57 Admin Considerati acest articol un atac nejustificat? V-as ruga sa va mai ganditi putin. Daca asa considerati, inseamna ca sunteti de acord cu nerespectarea prevederilor legale, iar acest lucru chiar e trist. Daca targul de bunatati e minunat, atunci Consiliul Local sa anuleze toate hotararile care fac ilegala organizarea actiunii. Referitor la publicitatea noastra electorala, da, avem bannere de la partidele cu care avem contract de publicitate electorala. Ca noi respectam legea, lucru constatat si de cei care ne-au verificat.
  • 24.05.2016 08:23 tudor De ce nu scrieți nimic de faptul ca la Fil Sam pe strada Erupției se demolează o clădire proprietate publică? Doar in baza unei hârtii date de viceprimar. La aceiași terasă unde tot viceprimarul PSD a asfaltat cu 30.000 lei o parcare privată în detrimentul celor de la blocurile vecine. Si unde se intră /intervine pe domeniul public fără drept? Doar pentru că este campanie electorală iar bannerele electorale sunt doar dintr-o anumită parte?
  • 24.05.2016 08:13 Marian Acest târg funcționează de ceva timp. Faptul că încă mai merge denotă că oamenii chiar cumpără de acolo.Deci, este nevoie de el. Cererea și oferta reglează piața. Că suntem în campanie, înțeleg. Trebuie atacat orice. Cu sau fără comandă politică. Iar când nu poți da în opozantul politic, dai în cei apropiați lui. Dar campania va trece. Atacurile nejustificate vor lăsa urme mai mult sau mai puțin personale.
  • 24.05.2016 08:10 Maioru Pt Călin - ai mare dreptate!
  • 23.05.2016 22:12 Un cetatean onest Pai si de ce nu sesizati si alte organisme mai departe,daca politia locala doarme???De ce se complace Carrefour in aceasta situatie???Daca dvs,presa,nu o faceti,aveti pretentia noi,cetatenii sa ne luptam cu morile de vant???O fi vreo manevra de-a lu' Bombonel...pardon! PlicTiseanu! ;)
  • 23.05.2016 21:18 Sava Primul face numai cum vrea el! Pentru el, noi, cetatenii, si legea nu contam. Conteaza doar buzunarul lui, afacerile lui, comisioanele lui! Din pacate, nu are un contracandidat serios!
  • 23.05.2016 21:00 Gabi Ce bine ar fi fost sa fie asta singurul lucru ilegal al administratiei Tiseanu!
  • 23.05.2016 19:34 Cristy Ilegal dar mai si ocupa 3/4 din parcare,plus ca se cumpara halvita din Romal si se vinde ca fiind facuta bio,sunca la fel se cumpara din Romal si se afuma un pic si se mai presara un pic de boia peste ea.Produse de casa pe dracu,numai e-uri si coloranti .
  • 23.05.2016 19:28 Ruxy Noi mai avem OPC in Campina? As vrea sa vad si eu odata un control de la OPC la acest targ, poate asa aflam daca toate produsele sunt depozitate si apoi vandute noua, la preturi aberante, in conditii igienico-sanitare corespunzatoare! Sau si la OPC, ca la Primaria Campina, o fi vreun sef care se uita doar cat de scurta sau crapata e ... ?!
  • 23.05.2016 18:41 Adrian Se vede ca vin alegerile!
  • 23.05.2016 18:20 Calin Aranjamentele lui Tiseanu cu 'bunaciunile' sale, nu degeaba toata lumea vorbeste in Primarie de 'bunaciuni' cand vine vorba de acest targ, avand in vedere felul in care vin imbracate reprezentantele firmei organizatoare a targului si cat de mult intarzie in cabinetul sau. Practic, cand vin 'bunaciunile', Tiseanu nu mai face altceva in ziua aia! Si o intrebare publica: cine a semnat din primarie pentru a permite targul din acest week-end?
  • 23.05.2016 17:42 Marian tovarasul tiseanu stie cel mai bine...
  • 23.05.2016 17:20 Gica Greu de definit " zone FOARTE aglomerate " . De asemenea nu înțeleg de ce concurența ar fi neloială.
2504 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2603 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1451 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5412 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV