Târgul de bunătăți de la Câmpina este organizat ilegal

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local a aprobat, la începutul acestui an, Regulamentul privind desfășurarea comerțului stradal în municipiul Câmpina, hotărâre care are putere de lege locală. Acest regulament prevede foarte clar că "este interzis comerțul ocazional al produselor agroalimentare la o distanță mai mică de 200 metri față de unitățile permanente cu acelați profil". Același regulament mai prevede că este interzisă amplasarea de chioșcuri sau tonete în zonele aglomerate ale municipiului. În aceste condiții, ne întrebăm cum de nu se sesisează nimeni din Primăria Câmpina sau de la Poliția Locală în legătură cu Târgul de bunătăți organizat periodic pe spațiul pietonal din fața Complexului Carrefour?!

Practic, se încalcă regulamentul aprobat de Consiliul Local, pentru că acest târg se desfășoară într-o zonă foarte aglomerată și la o distanță foarte mică de unitățile permanente cu același profil, făcându-le acestora o concurență neloială. Consiliul Local, ca și for legislativ, a emis o hotărâre, iar Primăria Câmpina, ca și Executiv, trebuie să pună în aplicare hotărârile CL. Lucru care, în cazul de față, nu se întâmplă și nu este pentru prima dată. Cineva, persoană importantă, ține în brațe firma care organizează acest Târg de bunătăți, firmă care plătește 500 lei la bugetul local ca taxă de ocupare a domeniului public (500 lei pentru tot week-end-ul) și care încasează în jur de 15.000 lei de la comercianții care vin să-și vândă produsele la acest târg. O afacere cât se poate de rentabilă pentru firma organizatoare și care le dă mari bătăi de cap societăților de profil din Piața Centrală, de la Bigul Mic sau din Complexul Romal și chiar supermarketului Carrefour.

Afacerea ca afacerea, dar cu legalitatea acestui târg ce ne facem? Cea mai importantă instituție publică a Câmpinei - Primăria - se face că nu vede și nu aude nimic, iar Poliția Locală nu intervine pentru că nu trebuie să tulbure apele. Asta, deși două hotărâri importante ale Consiliului Local nu se respectă. Este vorba despre HCL 150/noiembrie 2013 privind comercializarea de produse în zona centrală a municipiului și HCL 28/februarie 2016 prin care s-a aprobat Regulamentul de desfășurare a comerțului stradal în Câmpina.

6393 vizualizari
14

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Gica 23.05.2016 17:20 Greu de definit " zone FOARTE aglomerate " . De asemenea nu înțeleg de ce concurența ar fi neloială.
 • Marian 23.05.2016 17:42 tovarasul tiseanu stie cel mai bine...
 • Calin 23.05.2016 18:20 Aranjamentele lui Tiseanu cu 'bunaciunile' sale, nu degeaba toata lumea vorbeste in Primarie de 'bunaciuni' cand vine vorba de acest targ, avand in vedere felul in care vin imbracate reprezentantele firmei organizatoare a targului si cat de mult intarzie in cabinetul sau. Practic, cand vin 'bunaciunile', Tiseanu nu mai face altceva in ziua aia! Si o intrebare publica: cine a semnat din primarie pentru a permite targul din acest week-end?
 • Adrian 23.05.2016 18:41 Se vede ca vin alegerile!
 • Ruxy 23.05.2016 19:28 Noi mai avem OPC in Campina? As vrea sa vad si eu odata un control de la OPC la acest targ, poate asa aflam daca toate produsele sunt depozitate si apoi vandute noua, la preturi aberante, in conditii igienico-sanitare corespunzatoare! Sau si la OPC, ca la Primaria Campina, o fi vreun sef care se uita doar cat de scurta sau crapata e ... ?!
 • Cristy 23.05.2016 19:34 Ilegal dar mai si ocupa 3/4 din parcare,plus ca se cumpara halvita din Romal si se vinde ca fiind facuta bio,sunca la fel se cumpara din Romal si se afuma un pic si se mai presara un pic de boia peste ea.Produse de casa pe dracu,numai e-uri si coloranti .
 • Gabi 23.05.2016 21:00 Ce bine ar fi fost sa fie asta singurul lucru ilegal al administratiei Tiseanu!
 • Sava 23.05.2016 21:18 Primul face numai cum vrea el! Pentru el, noi, cetatenii, si legea nu contam. Conteaza doar buzunarul lui, afacerile lui, comisioanele lui! Din pacate, nu are un contracandidat serios!
 • Un cetatean onest 23.05.2016 22:12 Pai si de ce nu sesizati si alte organisme mai departe,daca politia locala doarme???De ce se complace Carrefour in aceasta situatie???Daca dvs,presa,nu o faceti,aveti pretentia noi,cetatenii sa ne luptam cu morile de vant???O fi vreo manevra de-a lu' Bombonel...pardon! PlicTiseanu! ;)
 • Maioru 24.05.2016 08:10 Pt Călin - ai mare dreptate!
 • Marian 24.05.2016 08:13 Acest târg funcționează de ceva timp. Faptul că încă mai merge denotă că oamenii chiar cumpără de acolo.Deci, este nevoie de el. Cererea și oferta reglează piața. Că suntem în campanie, înțeleg. Trebuie atacat orice. Cu sau fără comandă politică. Iar când nu poți da în opozantul politic, dai în cei apropiați lui. Dar campania va trece. Atacurile nejustificate vor lăsa urme mai mult sau mai puțin personale.
 • tudor 24.05.2016 08:23 De ce nu scrieți nimic de faptul ca la Fil Sam pe strada Erupției se demolează o clădire proprietate publică? Doar in baza unei hârtii date de viceprimar. La aceiași terasă unde tot viceprimarul PSD a asfaltat cu 30.000 lei o parcare privată în detrimentul celor de la blocurile vecine. Si unde se intră /intervine pe domeniul public fără drept? Doar pentru că este campanie electorală iar bannerele electorale sunt doar dintr-o anumită parte?
 • Admin 24.05.2016 09:57 Considerati acest articol un atac nejustificat? V-as ruga sa va mai ganditi putin. Daca asa considerati, inseamna ca sunteti de acord cu nerespectarea prevederilor legale, iar acest lucru chiar e trist. Daca targul de bunatati e minunat, atunci Consiliul Local sa anuleze toate hotararile care fac ilegala organizarea actiunii. Referitor la publicitatea noastra electorala, da, avem bannere de la partidele cu care avem contract de publicitate electorala. Ca noi respectam legea, lucru constatat si de cei care ne-au verificat.
 • Mihaela 24.05.2016 12:32 Si cui sa dea amenda politia locala? Primariei Municipiului Campina? Daca din primarie au primit aprobare...

Actualitate

2452 vizualizari
04 iul. 2022 12:24

Adevărul din spatele proiectului privind înființarea Bibliotecii Municipale Câmpina. Sau cum să înființezi ceva ce deja există

4 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din 30 iunie 2022 s-a aflat și proiectul privind înființarea Bibliotecii Municipale, instituție de drept public, cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului Local, proiect inițiat de consilierii PSD Horațiu Zăgan, Livia Lupu și Andrei Duran și ProRomânia - Liviu Davidescu.

1892 vizualizari
03 iul. 2022 11:54

5-7 iulie, o nouă acțiune de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina

Primăria municipiului Câmpina anunță programul stabilit împreună cu operatorul Floricon Salub pentru etapa a doua de dezinsecție în parcurile și spațiile verzi din Câmpina. Precedentaa campanie de dezinsecție a avut loc în perioada 24-27 mai.

Alte stiri recente

646 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

662 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.