În urmă cu o lună, când am început campania "Câmpina curată" nici noi nu am știut ce ne așteaptă. Niciodată nu ne-am imaginat că în Câmpina noastră și a voastră poate exista atât de mult gunoi, pot fi atât de multe zone invadate de mizerie. Ne-am străduit să mergem în cât mai multe locuri, să vedem realitatea, să o pozăm și să o arătăm tuturor, chiar dacă pe unii i-a deranjat acest demers. Nu am căutat vinovați, dar am încercat să tragem un semnal de alarmă pentru că, din păcate, situația chiar este alarmantă.
Câmpina este un municipiu frumos, pe care îl iubim cu toții. Sigur, are multe probleme pe care le cunoaștem cu toții. Iar mizeria trebuie să o trecem pe lista problemelor, deoarece ea există și trebuie să încetăm să ne prefacem că nu o vedem. Iar acest lucru este valabil pentru fiecare dintre noi, dar în primul rând pentru autoritățile locale, cele care trebuie să ia măsuri, inclusiv să aplice cât mai multe sancțiuni, astfel riscăm să fim înconjurați de munți de gunoaie. Nu exagerăm și v-am demonstrat asta cu imagini foto și video, de-a lungul campaniei "Câmpina curată". Vă reamintim doar câteva dintre zonele transformate în depozite de gunoi: zona adiacentă Bulevardului Culturii, până la fostul ștrand acoperit; Aleea Parcului, cu tot cu drumul care coboară spre DN1; Lacul Curiacul (toată partea dinspre calea ferată, cu tot versantul, Strada Câmpineanu și Aleea Badea Cârțan); toată păduricea dintre Strada Plevnei și DN1; Strada Siretului (capătul dinspre Bulevardul Carol I); în jurul batalelor de pe Ecaterina Teodoroiu și Lacul Peștelui; Lacul Vlădoaia; Strada Oborului; diverse terenuri publice și multe proprietăți private etc.
- Ne-am bucurat atunci când, după apariția unora dintre articolele noastre, administrația locală a intervenit împreună cu beneficiarii ajutorului social și operatorul de salubritate, iar zonele respective au fost curățate. Acum, nu ne rămâne decât să sperăm că această curățenie va fi păstrată.
- De asemenea, ne-am bucurat să aflăm că Poliția Locală Câmpina urmărește pe cât posibil situația din localitate în privința mizeriei. Potrivit directorului acestei instituții, Marius Vișan, în perioada 2016-2017, au fost somate să respecte HCL 11/2016 privind salubrizarea 126 persoane fizice și juridice din municipiu. 23 dintre acestea nu s-au conformat și au fost sancționate cu amendă.
- Ne-am bucurat și să aflăm că, în urma articolului nostru, la nivelul Primăriei Câmpina s-a luat decizia ca pe Strada Oborului să fie duse habe pentru gunoi. Este un pas mic, e adevărat, pentru că pe Oborului problemele sunt multe și destul de complicate, iar atâta vreme cât romii de aici nu au acte de proprietate, nici contract de salubritate nu pot avea. Dar poate vor învăța ca măcar la habă să arunce gunoiul.
- Ne-am bucurat, de asemenea, că în urma articolelor noastre, Garda de Mediu Prahova s-a sesizat și a efectuat mai multe controale în zonele adiacente râului Doftana, fiind aplicate chiar și sancțiuni destul de usturătoare administrațiilor locale implicate.
- Ne-am bucurat de reacția promptă a operatorului de salubritate atunci când am semnalat unele probleme legate de platformele de gunoi, de sacii aruncați pe spațiul verde sau de ambalajele aduse de unii agenți economici și lăsate la întâmplare, pe lângă unele blocuri. De asemenea, le mulțumim și celor care ne-au trimis fotografii sau informații legate de problema curățeniei și tare ne-am fi dorit ca numărul acestor colaboratori, să le spunem așa, să fi fost mai mare.
- Ne-am bucura foarte mult dacă noi toți am da dovadă de mai mult spirit civic, dacă ne-am respecta mai mult localitatea și semenii, dacă ne-am implica mai mult în păstrarea curățeniei și dacă autoritățile ar înceta să-și mai paseze responsabilitățile de la una la alta. Pe parcursul acestei campanii ne-am convins încă o dată că scoaterea la suprafață a unor lucruri neplăcute deranjează mult și că ascunderea gunoiului sub preș este preferată în continuare în multe situații. Am spus-o de multe ori și o repetăm: Câmpina nu înseamnă doar centrul localității, unde plantăm flori frumoase și ne lăudăm cu asta...
- Prin campania pe care am desfășurat-o am vrut doar să vedem și să vă arătăm realitatea, să contribuim în felul nostru, cu mijloacele noastre, la CÂMPINA CURATĂ.
Alarmele telefoanelor mobile ale multor câmpineni au sunat din nou în această seară, în jurul orei 18.50, un mesaj RO-ALERT anunțând prezența unui urs pe Calea Doftanei, din Câmpina.
Veste tristă pentru Câmpina... Fostul primar al Câmpinei din perioada comunistă, Petre Câmpeanu, a încetat din viață la aproape 85 ani.
În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din Cornu, că fostul ei concubin a încălcat ordinul de protecție pe care aceasta îl obținuse de la Judecătoria Câmpina împotriva lui.
Traficul de droguri reprezintă unul dintre cele mai periculoase flageluri ale acestor ani, polițiștii acționând constant pentru combatarea acestui fenomen cu efecte inimaginabile, mai ales pe termen lung.