Peste câteva zile, Câmpina împlinește 514 ani de la prima atestare documentară

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 8 ianuarie este ziua Câmpinei. Localitatea cu cei mai mulți intelectuali la mia de locuitori și cu cele mai multe zile însorite din an. Așa era odată cunoscută Câmpina. Probabil că situația s-a mai schimbat între timp, dar nouă tot ne place să credem că avem un oraș deosebit. Iar cei care-l fac deosebit sunt oamenii lui. Peste câteva zile, Câmpina împlinește 514 ani de la prima atestare documentară, iar evenimentul va fi marcat de autorități, ca în fiecare an, printr-un simpozion aniversar.

Manifestarea va avea loc pe 9 ianuarie, de la ora 11.00, la sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza" și va include: o alocuțiune a primarului Horia Tiseanu; o prelegere despre Câmpina, susținută de profesorul Marcel Vlădescu; prezentarea Anuarului Societății de Științe Istorice din Câmpina; lansarea unor cărți din cadrul proiectului "Câmpina, patrimoniu cultural", prezintă scriitorul Codruț Constantinescu; o expoziție de pictură a Danielei Rândașu și un moment artistic susținut de Ruxandra Brezeanu. Moderator al manifestării va fi istoricul Alin Ciupală.

7498 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Matias 29.12.2016 19:31 PENIBIL! As avea si eu curiozitatea sa stiu cine este ... care a facut un asemenea program si cu asemenea oameni? Cred ca am dreptul sa stiu, pentru ca si eu platesc impozite din care ... astia sa faca asemenea programe PENIBILE!!!
  • Cosmina 29.12.2016 19:50 De unde ati scos fratilor ... astia?! Astia reprezinta Campina?! Cu Ciupala moderator?! Doar Dula si Fratila lipsesc de la apogeul penibilului la Campina! RUSINE! Si voi mai scrieti si ca suntem orasul cu cel mai mare numar de intelectuali la mia de locuitori! Uitati-va cine conduce - primaria, in consiliul local, institutiile de cultura, comisia de cultura... Vai de mama lui de oras pe ce maini a ajuns!
  • Codrutz 29.12.2016 22:50 Primariei si celor care se ocupa de acest moment chiar nu le-o fi rusine sa vina cu acelasi simpozion prafuit, un copy-paste al anului trecut, cu aceleasi fete triste. Dupa ce ca de revelion ne ofera o paparuda de program de Ziua Campinei iar isi bat joc de noi?! Ne e prea mult?!
  • Madalin Focsa 06.01.2017 21:52 Pentru cei 3 carcotasi de mai sus care nu-si dau numele complete sa stim cine sunt si ce pot EI sa faca in schimb: Dragii nostri, care sunt alternativele ? initiativele ? Exista cumva societate civila, activism constructiv, oameni care sa preia steagul si sa faca lucruri lai bune ? Veniti dvs cu solutii: CE ar trebui facut, CUM ar trebui marcata ziua, CU CINE ? Haideti, asteptam propuneri si FAPTE ! Sa vad si eu un ONG care se framanta pe tema asta si face ceva, sau macar un grup de prieteni, orice !
  • Matias 07.01.2017 12:59 pt Madalin Focsa - Noi trebuie sa venim cu solutii?! Nu am stiut! Cand au batut la usa noastra asta vara, Tiseanu, Pitigoi, Dula, Fratila, Ionita si toti ceilalti pareau sa aiba solutii pentru toate! Nu au?! Atunci sa plece si sa lase pe altii care au! Nu ei sa se laude cu functiile si noi sa venim cu ideile! Ce destept esti tu, mai baiatule! Si sunt curios in privinta a doua lucruri: tu al cui avocat esti si ce ai facut tu pana acum pentru comunitatea noastra?
  • Florin Dulama 07.01.2017 17:05 Domnule Madalin Focsa (sau poate doamna, ca nu stie nimeni daca acesta este un nume real sau nu), cum va permiteti dvs sa ii numiti carcotasi pe niste oameni care isi spun un punct de vedere, fara sa jigneasca pe nimeni? Si ce va recomanda pe dvs, indiferent de numele pe care il purtati, sa emiteti asemenea judecati?
  • curcanu 08.01.2017 15:43 Somn de voie.Incepe primarul sa vorbeasca priviti in sala reactia....vinovati sunt ''grifonii'' care sunt incepatori in speachuri
  • Marian 11.01.2017 12:38 Sunt mai mult un vizitator al orasului dumneavoastra si nu fac altceva decat sa astern aici o parere. Ceea ce stiu este din gura oamenilor, din ceea ce gandesc ei, fara a avea curajul sa o spuna. S-au facut intradevar multe in acest oras. Dar cu ce costuri? Punct turistic?! Sa fim seriosi... pentrru ce? Doar pentru a mai acoperi poate nevoia de bani a unor alesi prin costul exagerat al acelei..., sa-i spun cladire? Domnule primar ai oameni ce-ti mor de frig in oras. Crede-ma turistii nu fac frigul. In fine, ce vad eu acum, dupa atatia ani? Un oras ,,batran,, ce moare odata cu primarul lui. Aveti fratilor atata tineret capabil in orasul asta. Poate daca l-ati folosi veti avea si altfel de manifestari omagiale, orasul ar reveni la viata. Nu e suficient sa intinereasca doar consilierul personal. Doamne, e ca si cum un sofer centenar vrea sa conduca un Porche. Asta am vazut ... asta am scris. Un an mai bun!

Eveniment

3244 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

2013 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

429 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

706 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.