CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Peste câteva zile, Câmpina împlinește 514 ani de la prima atestare documentară

- Eveniment -

Peste câteva zile, Câmpina împlinește 514 ani de la prima atestare documentară

Pe 8 ianuarie este ziua Câmpinei. Localitatea cu cei mai mulți intelectuali la mia de locuitori și cu cele mai multe zile însorite din an. Așa era odată cunoscută Câmpina. Probabil că situația s-a mai schimbat între timp, dar nouă tot ne place să credem că avem un oraș deosebit. Iar cei care-l fac deosebit sunt oamenii lui. Peste câteva zile, Câmpina împlinește 514 ani de la prima atestare documentară, iar evenimentul va fi marcat de autorități, ca în fiecare an, printr-un simpozion aniversar.

Manifestarea va avea loc pe 9 ianuarie, de la ora 11.00, la sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza" și va include: o alocuțiune a primarului Horia Tiseanu; o prelegere despre Câmpina, susținută de profesorul Marcel Vlădescu; prezentarea Anuarului Societății de Științe Istorice din Câmpina; lansarea unor cărți din cadrul proiectului "Câmpina, patrimoniu cultural", prezintă scriitorul Codruț Constantinescu; o expoziție de pictură a Danielei Rândașu și un moment artistic susținut de Ruxandra Brezeanu. Moderator al manifestării va fi istoricul Alin Ciupală.


29 Dec 2016 18:38 7706 vizualizari


Comentarii


  • 11.01.2017 12:38 Marian Sunt mai mult un vizitator al orasului dumneavoastra si nu fac altceva decat sa astern aici o parere. Ceea ce stiu este din gura oamenilor, din ceea ce gandesc ei, fara a avea curajul sa o spuna. S-au facut intradevar multe in acest oras. Dar cu ce costuri? Punct turistic?! Sa fim seriosi... pentrru ce? Doar pentru a mai acoperi poate nevoia de bani a unor alesi prin costul exagerat al acelei..., sa-i spun cladire? Domnule primar ai oameni ce-ti mor de frig in oras. Crede-ma turistii nu fac frigul. In fine, ce vad eu acum, dupa atatia ani? Un oras ,,batran,, ce moare odata cu primarul lui. Aveti fratilor atata tineret capabil in orasul asta. Poate daca l-ati folosi veti avea si altfel de manifestari omagiale, orasul ar reveni la viata. Nu e suficient sa intinereasca doar consilierul personal. Doamne, e ca si cum un sofer centenar vrea sa conduca un Porche. Asta am vazut ... asta am scris. Un an mai bun!
  • 08.01.2017 15:43 curcanu Somn de voie.Incepe primarul sa vorbeasca priviti in sala reactia....vinovati sunt ''grifonii'' care sunt incepatori in speachuri
  • 07.01.2017 17:05 Florin Dulama Domnule Madalin Focsa (sau poate doamna, ca nu stie nimeni daca acesta este un nume real sau nu), cum va permiteti dvs sa ii numiti carcotasi pe niste oameni care isi spun un punct de vedere, fara sa jigneasca pe nimeni? Si ce va recomanda pe dvs, indiferent de numele pe care il purtati, sa emiteti asemenea judecati?
  • 07.01.2017 12:59 Matias pt Madalin Focsa - Noi trebuie sa venim cu solutii?! Nu am stiut! Cand au batut la usa noastra asta vara, Tiseanu, Pitigoi, Dula, Fratila, Ionita si toti ceilalti pareau sa aiba solutii pentru toate! Nu au?! Atunci sa plece si sa lase pe altii care au! Nu ei sa se laude cu functiile si noi sa venim cu ideile! Ce destept esti tu, mai baiatule! Si sunt curios in privinta a doua lucruri: tu al cui avocat esti si ce ai facut tu pana acum pentru comunitatea noastra?
  • 06.01.2017 21:52 Madalin Focsa Pentru cei 3 carcotasi de mai sus care nu-si dau numele complete sa stim cine sunt si ce pot EI sa faca in schimb: Dragii nostri, care sunt alternativele ? initiativele ? Exista cumva societate civila, activism constructiv, oameni care sa preia steagul si sa faca lucruri lai bune ? Veniti dvs cu solutii: CE ar trebui facut, CUM ar trebui marcata ziua, CU CINE ? Haideti, asteptam propuneri si FAPTE ! Sa vad si eu un ONG care se framanta pe tema asta si face ceva, sau macar un grup de prieteni, orice !
  • 29.12.2016 22:50 Codrutz Primariei si celor care se ocupa de acest moment chiar nu le-o fi rusine sa vina cu acelasi simpozion prafuit, un copy-paste al anului trecut, cu aceleasi fete triste. Dupa ce ca de revelion ne ofera o paparuda de program de Ziua Campinei iar isi bat joc de noi?! Ne e prea mult?!
  • 29.12.2016 19:50 Cosmina De unde ati scos fratilor ... astia?! Astia reprezinta Campina?! Cu Ciupala moderator?! Doar Dula si Fratila lipsesc de la apogeul penibilului la Campina! RUSINE! Si voi mai scrieti si ca suntem orasul cu cel mai mare numar de intelectuali la mia de locuitori! Uitati-va cine conduce - primaria, in consiliul local, institutiile de cultura, comisia de cultura... Vai de mama lui de oras pe ce maini a ajuns!
  • 29.12.2016 19:31 Matias PENIBIL! As avea si eu curiozitatea sa stiu cine este ... care a facut un asemenea program si cu asemenea oameni? Cred ca am dreptul sa stiu, pentru ca si eu platesc impozite din care ... astia sa faca asemenea programe PENIBILE!!!
140 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
281 vizualizari 17 Jul 2024 20:08 Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Hawaii Vibes este denumirea evenimentului care va avea loc miercuri, 24 iulie, cu începere de la ora 21.30, la Premium Tenis Club din Câmpina.

citeste mai mult
19719 vizualizari 15 Jul 2024 21:39 Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

La Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București au avut loc festivitățile de absolvire la fiecare facultate în parte. Un lucru frumos și îmbucurător pentru comunitatea câmpineană este acela că, dintre cei peste 100 de șefi de promoție de la facultățile Politehnicii, trei sunt absolvenți ai Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina, promoția 2020, așa-numita "promoție a pandemiei".

citeste mai mult
738 vizualizari 13 Jul 2024 16:40 Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

A devenit o frumoasă tradiție a ”Familiei AMUS” ca la final de an școlar, festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist să se desfășoare la Terasa ”Muntenia”, din centrul Câmpinei, și să fie un prilej de sărbătoare pentru elevii și profesorii Școlii Postliceale ”Louis Pasteur”, instituție coordonată de Fundația AMUS France-Roumanie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV