Peste 60 de elevi din țară se 'duelează' la Câmpina pe teme generale, în limba engleză

Social (Categoria articolului)

Începând de astăzi şi până joi, la Colegiul Naţional 'Nicolae Grigorescu' are loc 'Câmpina - impromptu open', o competiţie care reuneşte peste 60 de elevi de liceu din toată ţara. Este un concurs foarte interesant, în care elevii formează echipe, iar fiecare echipă își prezintă argumentele pro și contra unui anumit subiect, dar numai în limba engleză.

Sunt în total 20 de echipe, fiecare formată din câte trei elevi. Echipele primesc o anumită temă şi au la dispoziţie o oră, fără nicio sursă de informaţie, cum ar fi internetul, de exemplu, pentru a pregăti tema respectivă. Apoi, două echipe se poziţionează în argumente pro sau contra temei formulate, întreaga dezbatere având loc în limba engleză şi fiind supervizată de câte doi arbitri.
Principalul scop al acestei competiţii este acela de a forma capacitatea tinerilor de a vorbi în public, dar şi de a-şi susţine cu argumente un anumit punct de vedere în limba engleză.
Competiţia este organizată de Asociaţia Română de Educaţie Socială, care activează în Câmpina și care este formată din foşti şi actuali elevi ai Colegiului Naţional 'Nicolae Grigorescu'. De asemenea, organizatorii au beneficiat de sprijinul unor sponsori - Lemet, Fil Sam, Voipan, MHC Water Power şi Talea. Competiţia 'Câmpina - impromptu open' se va încheia joi după-amiază, când vor avea loc finala şi festivitatea de premiere a câștigătorilor.

8738 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1598 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

808 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1314 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1021 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.