Câmpina, România 100. Bulevardul Carol I, zona centrală, ieri şi azi

Social (Categoria articolului)

Bulevardul Carol I era şi în perioada interbelică ceea ce este şi astăzi - artera principală a municipiului Câmpina. Singura diferenţă majoră este că, în perioada interbelică, această stradă era parte a drumului care lega Bucureştiul de Sinaia.

Chiar dacă în perioada dintre cele două războaie mondiale, strada nu era asfaltată, peisajul pe care îl oferea era pitoresc. Clădiri cochete, magazine diverse şi un aer provincial plăcut, chiar boem. Imaginea de arhivă pe care v-o prezentăm astăzi ne arată zona centrală, acolo unde actualmente se află mai multe magazine, sedii ale unor firme de asigurări şi sediul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi. În plan ceva mai îndepărtat, tot pe partea dreaptă, cam în dreptul clădirii albe, astăzi începe Pasajul de la Ceas.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Centrul Câmpinei, în perioada interbelică, în anii '70 și în zilele noastre
Câmpina, România 100. Librăria Crăciun de ieri, o farmacie de azi
Câmpina, România 100. Cofetărie de ieri şi de azi

 

6291 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1087 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4728 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

2 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Gropa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

439 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

1 comentarii

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.