Ce propuneri au partidele din Consiliul Local pentru bugetul Câmpinei din anul 2023

Actualitate (Categoria articolului)

După cum CâmpinaTV.ro a scris deja, proiectul bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023 se află deja pe site-ul instituției, în procedura impusă de lege pentru consultare publică. În zilele următoare, din informațiile noastre, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, se va întâlni cu câte un consilier local din partea fiecărei formațiuni politice reprezentate în Consiliul Local pentru discuții pe marginea proiectului bugetului local.

Până la acele discuții și până când proiectul bugetului local va ajunge în plenul Consiliului Local pentru dezbateri, CâmpinaTV.ro a invitat toate formațiunile politice reprezentate în Consiliul Local să-și prezinte proiectele pe care doresc să le includă în bugetul local pentru acest an. Din păcate, nu toate formațiunile politice au înțeles că prin intermediul nostru pot să prezinte opiniei publice proiectele pe care le au, astfel încât câmpinenii să știe care sunt propunerilor partidelor, la ce să se aștepte din partea lor. Sau poate că unele formațiuni politice nici nu au discutat pe tema bugetului local, poate e prea devreme pentru ele, imediat după sărbători.
Iată răspunsurile pe care le-am primit până acum:
Roxana Gheorghe (Partidul Verde): ”Proiectele pe care Partidul Verde le propune pentru anul 2023 sunt deja incluse în schița bugetului local care se află în consultare publică. Noi considerăm că este extrem de importantă pentru dezvoltarea Câmpinei atragerea de fonduri de europene, capitol la care, în 2023, Câmpina depășește chiar valoarea integrală a bugetului Câmpinei din anii anteriori. Este o demonstrație că primarul Alin Moldoveanu atrage cu seriozitate proiecte cu fonduri europene pentru dezvoltarea municipiului Câmpina, iar echipa de consilieri a Partidului Verde susține toate proiectele cu fonduri europene și alte categorii de fonduri extrabugetare”.
Bogdan Ene (Partidul Mișcarea Populară): ”Consilierii Partidului Mișcarea Populară au mai multe proiecte pe care le vor prezenta primarului Alin Moldoveanu, iar în funcție de aceste discuții, vor veni cu ele și în plenul Consiliului Local. Pentru că ne-ați invitat să expunem trei dintre aceste proiecte, ne oprim asupra următoarelor: elaborarea unui studiu de fezabilitate în vederea edificării mai multor parcări tip puzzle lift în zonele aglomerate din oraș, dar și în parcările aferente blocurilor, unde există deficit de locuri de parcare; studiu de fezabilitate în vederea edificării unui loc de joacă în cartierul Voila, în vecinătatea străzii Arinului; studiu de fezabilitate în vederea amenajării fostului sat de vacanță, de pe Drumul Taberei”.
Liviu Briciu (Partidul Oamenilor Liberi): ”Noi, cei doi consilieri locali ai Partidului Oamenilor Liberi, avem mult mai multe proiecte pentru comunitate, dar fiindcă ne-ați cerut doar trei ne-am oprit asupra următoarelor: actualizarea, reinițializarea și startarea sistemului informatic integrat al Primăriei Câmpina - platforma integrată (portal web, arhivare electronică, captură documente, control managerial intern, fluxuri de lucru cu documente, registratură electronică și management arhivă fizică de documente). Startarea acestui sistem informatic aduce beneficii majore atât pentru cetățeni, cât și pentru personalul angajat al Primăriei Câmpina. Un alt proiect este înființarea unui traseu de motocros și ATV-uri în zona fostei fabrici 21 Decembrie (ieșire spre Valea Doftanei și cu acces facil la viitoarea centură a orașului), obiectiv ce va fi administrat de Clubul Sportiv Câmpina. Scopul acestui proiect este revitalizarea activității de motocros, sport ce a adus faima orașului, iar din discuțiile purtate cu foștii și actualii practicanți, zona se pretează pentru practicarea acestor sporturi. Avem în vedere inclusiv promovarea în rândul copiilor a acestui sport, printr-o serie de concursuri. În fine, un alt treilea proiect este transformarea zonei Aleea Parcului prin crearea unei noi străzi (străpungere din Strada Uniunea Europeană spre Aleea Parcului), a unui parc de agrement și a unui parc pentru câini, în care, în afară de activitatea de plimbare a câinilor, să se poată desfășura și activități de terapie și activități asistate printr-un ONG dedicat”.
Liviu Davidescu (ProRomânia): ”Consider că în momentul de față proiectul bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023 este unul foarte bun, iar după consultările pe care le voi avea atât cu alți membri ai partidului nostru, cu cetățenii, dar și cu primarul municipiului, dacă va fi nevoie, îmi voi permite atunci să aduc la cunoștința opiniei publice eventuale alte proiecte, în funcție de sursele de finanțare care mai sunt disponibile”.
Costel Filip (consilier independent): ”Sunt în contact permanent cu câmpinenii, mă întâlnesc frecvent cu ei, iar în urma discuțiilor purtate aveam mai multe proiecte pe care vroiam să le aduc în discuția colegilor mei din Consiliul Local. Toate aceste proiecte sunt deja pe lista de investiții propusă de primarul Alin Moldoveanu, astfel încât voi susține actuala propunere de buget local pentru acest an. De asemenea, vreau să subliniez importanța fondurilor europene, precum și faptul că mai mult de jumătate din valoarea totală a proiectului de buget o reprezintă proiectele cu fonduri europene, singura noastră șansă pentru dezvoltare”.

Precizăm faptul că noi am transmis solicitări pentru prezentarea proiectelor și consilierilor celorlalte formațiuni politice din Consiliul Local: Liviu Dumitrache (USR-PLUS), Horațiu Zăgan (PSD), Dan Nica (PNL). În măsura în care vom mai primi răspunsuri din partea acestora după publicarea materialului, le vom adăuga, țelul nostru principal fiind corecta informare a opiniei publice.

Acum, noi, CâmpinaTV.ro avem propunerile noastre pentru bugetul local al anului 2023, propuneri deloc costisitoare și pe care, sub diverse forme, le-am mai prezentat în ultimii ani:
1. Numele Câmpinei scris cu litere mari, în zona centrală, un obiectiv la care să te poți fotografia, fie că ești câmpinean, fie turist în Câmpina. Suntem convinși că nu ar costa atât de mult, s-ar putea face chiar din sponsorizări, iar efectul ar fi unul deosebit.
2. Implementarea hotărârii Consiliului Local (din mandatul trecut) privind montarea de plăcuțe informative pe clădirile reprezentative. S-ar putea face inclusiv cu afișarea unor coduri QR, pentru detalii, astfel încât Câmpina ar avea ceva în plus de oferit turiștilor pe care oricum dorește să-i atragă. Ceea ce s-a făcut oarecum recent prin amplasarea unor plăcuțe cu însemnul monumentelor istorice este mai degrabă o glumă proastă.
3. Realizarea unui studiu serios privind clădirea de la Căminul Petrol, care să răspundă la destinația viitoare a acestui spațiu - fie îl transformăm în obiectiv istoric și-l conservăm așa cum este, fie îl modernizăm astfel încât să devină mai atractiv pentru tinerii din Câmpina sau îl dedicăm unei baze sportive moderne, pentru sporturile care funcționează deja cu succes aici, în special, atletismul. Dacă nu se ia o decizie cât mai urgentă, în câțiva ani s-ar putea să vorbim despre părți de clădire, nu de o clădire întreagă.

2987 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ciprian 12.01.2023 10:39 Cu exceptia notabila a POL, restul penibili! Iar cei care nu au raspuns, si mai penibili! De altfel, am vazut pe facebook la psd cat pot...

Actualitate

276 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

415 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

25 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

754 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.