Petre Butufei a fost unul dintre jucătorii de vârf ai echipei Poiana Câmpina în perioada 1972-1976. A părăsit această lume la doar 69 de ani. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Petre Butufei s-a născut la 29 iunie 1955, la Provița de Jos și a fost cel mai talentat dintre frații Butufei. A crescut la echipa Rafinăria, unde era vârf. Nicolae Stoian a „citit” în el un fundaș bun și l-a retras în centrul apărării. A jucat la Poiana patru sezoane, între 1972 – 1976 (de la 17 ani la 21 de ani) și a făcut-o foarte bine. Spiritul său de sacrificiu, devotamentul, curajul, talentul, toate au ieșit la suprafață rapid și le-au “furat” ochii celor de la Petrolul, care s-au grăbit să-l transfere. A jucat 11 sezoane la Petrolul Ploiești și alte cinci la Flacăra Moreni. A strâns 250 de meciuri și a marcat 10 goluri în Liga 1 (Divizia A de atunci), dar și două jocuri în cupele europene. A fost pe teren în ambele manșe ale duelului dintre Flacăra Moreni și celebra FC Porto, din Cupa UEFA, din toamna anului 1989. Frații lui, Vasile (mai mare) și Cristi (mai mic) au fost și ei fotbaliști, însă talentul familiei s-a numit Petre Butufei, după cum a scris Octavian Cojocaru în volumul ”O istorie a fotbalului câmpinean”.
Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.