De Ziua Câmpinei, Asociația "Câmpina Civică" vă invită la o discuție despre patrimoniul localității

Actualitate (Categoria articolului)

Toți cei interesați de istoria Câmpinei și clădirile deosebite ale localității sunt invitați la o masă rotundă intitulată "Patrimoniul local". Întâlnirea este organizată de Asociația "Câmpina Civică" și ca avea loc pe 8 ianuarie 2019, chiar de Ziua Câmpinei, de la ora 19.00, la Vila Barbizon de pe Strada Vasile Alecsandri (fosta policlinică pentru copii). Moderatorul discuțiilor este Mădălin Focșa. Se va discuta inclusiv despre viitorul muzeu al Câmpinei, cel pe care administrația locală dorește să-l amenajeze în Vila "Dr. St. Ionescu", actualul sediu al Serviciului de Ambulanță. (foto)

Această întâlnire se dorește a fi începutul coagulării unui grup local de inițiativă, care să pună umărul la promovarea și conștientizarea valorilor mobile și imobile care dau identitate urbei noastre. Sunt bineveniți mai ales oameni de acțiune, cu idei și spirit pozitiv, fie specialiști (arhitecți, muzeografi, profesori, artiști, istorici, oameni de cultură și din domeniul turismului), fie simpli pasionați de Câmpina, istoria și valorile ei. Primul scop al întâlnirii este acela de a cunoaște mai bine patrimoniul - pus sau nu în valoare - și de a vedea cum putem aduce împreună câmpinenii interesați de popularizarea și conservarea lui durabilă", se menționează în comunicatul remis de Asociația "Câmpina Civică".

4282 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1829 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

321 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

106 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

446 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: