O idee occidentală la Câmpina: consilierul Cosmin Raț propune amenajarea unui parc pentru câini

Actualitate (Categoria articolului)

Ceea ce mulți așteptau de la noul Consiliu Local Câmpina, încă de la primele luni care au urmat alegerilor locale din septembrie 2020, începe să se contureze, chiar dacă destul de timid - idei noi, moderne, care să aducă municipiul Câmpina pe o hartă a normalității, a civilizației.

În această categorie se încadrează și propunerea consilierului local Cosmin Raț, pe care a prezentat-o la finalul ședinței Consiliului Local din 27 ianuarie 2022. Chiar dacă unii dintre colegii săi au luat propunerea în râs, credem că ar fi momentul și pentru astfel de proiecte, nu foarte mari și nici prea costisitoare, dar care ar arăta un semn de civilizație. ”Vă propun să facem un parc pentru câini. Nu un adăpost, ci un parc, pentru că sunt mulți câmpineni, iubitori și proprietari de câini, care nu au unde să-și plimbe câinii. Am identificat și un teren, pe Aleea Parcului, într-o zonă în care nu se poate construi din cauza rețelei de medie tensiune, care traverseză acel teren. Acolo ar putea fi amenajate trei zone, pentru cele trei categorii de câini, din punct de vedere al periculozității sau agresivității lor”, a spus consilierul Cosmin Raț.
Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a ridicat, în acest caz, doar problema obținerii unor avize: ”Trebuie foarte mare atenție cu avizele de la Electrica, de la Mediu, pentru a nu păți ceea ce s-a întâmplat la proiectul cu grădinița. Altfel, este o inițiativă apreciabilă și cred că va fi bine primită de iubitorii câinilor”.
Acum, rămâne de văzut în ce măsură se va materializa această idee sub forma unui parc pentru câini, care, prin alte orașe, chiar și de la noi din țară, dar mai ales din Europa Occidentală, sunt deja o normalitate.

6087 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Duta Niculae 31.01.2022 14:22 O inițiativă demnă de respect,toate țările civilizate au așa ceva,vrem curățenie,ne comparăm tot timpul cu cei de-afară,dar când vine vorba să și facem pași concreți către civilizație punem tot felul de piedici! Încă o dată felicit inițiativa,o susțin și sper să se și realizeze!
  • Magdalena Stan 01.02.2022 17:18 Bravo,o propunere de aplaudat !!!Pentru cei de la bloc trebuie sa fie un loc unde sa poată lasă animăluțele sa alerge !!!Dar aveți grijă ce se face cu capturarea câinilor de pe străzi și unde ajung ei .Sprijiniți și asociațiile pentru protectia animalelor care lupta pentru sterilizați gratuite și ajutorarea celor abandonate .

Actualitate

1821 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

321 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

106 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

446 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: