O idee occidentală la Câmpina: consilierul Cosmin Raț propune amenajarea unui parc pentru câini

Actualitate (Categoria articolului)

Ceea ce mulți așteptau de la noul Consiliu Local Câmpina, încă de la primele luni care au urmat alegerilor locale din septembrie 2020, începe să se contureze, chiar dacă destul de timid - idei noi, moderne, care să aducă municipiul Câmpina pe o hartă a normalității, a civilizației.

În această categorie se încadrează și propunerea consilierului local Cosmin Raț, pe care a prezentat-o la finalul ședinței Consiliului Local din 27 ianuarie 2022. Chiar dacă unii dintre colegii săi au luat propunerea în râs, credem că ar fi momentul și pentru astfel de proiecte, nu foarte mari și nici prea costisitoare, dar care ar arăta un semn de civilizație. ”Vă propun să facem un parc pentru câini. Nu un adăpost, ci un parc, pentru că sunt mulți câmpineni, iubitori și proprietari de câini, care nu au unde să-și plimbe câinii. Am identificat și un teren, pe Aleea Parcului, într-o zonă în care nu se poate construi din cauza rețelei de medie tensiune, care traverseză acel teren. Acolo ar putea fi amenajate trei zone, pentru cele trei categorii de câini, din punct de vedere al periculozității sau agresivității lor”, a spus consilierul Cosmin Raț.
Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a ridicat, în acest caz, doar problema obținerii unor avize: ”Trebuie foarte mare atenție cu avizele de la Electrica, de la Mediu, pentru a nu păți ceea ce s-a întâmplat la proiectul cu grădinița. Altfel, este o inițiativă apreciabilă și cred că va fi bine primită de iubitorii câinilor”.
Acum, rămâne de văzut în ce măsură se va materializa această idee sub forma unui parc pentru câini, care, prin alte orașe, chiar și de la noi din țară, dar mai ales din Europa Occidentală, sunt deja o normalitate.

5581 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Duta Niculae 31.01.2022 14:22 O inițiativă demnă de respect,toate țările civilizate au așa ceva,vrem curățenie,ne comparăm tot timpul cu cei de-afară,dar când vine vorba să și facem pași concreți către civilizație punem tot felul de piedici! Încă o dată felicit inițiativa,o susțin și sper să se și realizeze!
  • Magdalena Stan 01.02.2022 17:18 Bravo,o propunere de aplaudat !!!Pentru cei de la bloc trebuie sa fie un loc unde sa poată lasă animăluțele sa alerge !!!Dar aveți grijă ce se face cu capturarea câinilor de pe străzi și unde ajung ei .Sprijiniți și asociațiile pentru protectia animalelor care lupta pentru sterilizați gratuite și ajutorarea celor abandonate .

Actualitate

700 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2124 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Alte stiri recente

3306 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.

1709 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)