Polițiștii câmpineni au avut de lucru la cumpăna dintre ani - dosare penale pentru șoferi băuți, fără permis sau cu permisul suspendat

Actualitate (Categoria articolului)

În ultima zi a anului 2021 și în prima zi din 2022, polițiștii din Câmpina au întocmit trei dosare penale unor conducători auto prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice, fără permis sau cu permisul suspendat.

După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, pe 31 decembrie 2021, în jurul orei 18.50, polițiștii au oprit pentru control un autoturism care circula pe sensul interzis de pe Strada Republicii din Câmpina. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul aflat la volanul autoturismului figurează cu permis de conducere valabil, însă cu restricții, având suspendat dreptul de a conduce în perioada 7 decembrie 2021- 6 martie 2022. În cauză, bărbatului de 27 de ani din orașul Urlați i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul de o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Apoi, chiar în prima zi a noului an, în jurul orei 7.30, polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, care venea dinspre Bulevardul Carol I către Bulevardul Nicolae Bălcescu. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că tânărul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Ulterior, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvarșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis. 
În aceeași dimineață, dar două ore mai târziu, polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autoturism care circula din direcția comunei Cornu către municipiul Câmpina. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice de sânge. Și față de acesta, un bărbat de 43 de ani, din localitatea Popești Leordeni, s-a decis întocmirea unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

3397 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 03.01.2022 18:31 Sa se suspende permisul pe un an de zile și amenzile sa crească de 10 ori , pentru conducere sub influenta alcoolului sau drogurilor. Toți bețivii și drogații sa facă anual controull medical.

Actualitate

1769 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1742 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

572 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

116 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.