CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

- Eveniment -

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

Tinerii au desfășurat un drapel imens, au ținut un moment de reculegere în memoria tuturor eroilor neamului, după care unul dintre participanți, elev la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” Breaza, dar originar chiar din Câmpina, a spus câteva cuvinte, fiind completat de lt. inginer Marian Ilie, vicepreședintele Asociației Voluntarilor Invictus. Precizăm faptul că, alături de voluntarii Asociației Invictus, au fost prezenți la Câmpina și elevi de la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” din Breaza și de la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina.
La rândul său, primarul Alin Moldoveanu le-a adresat câteva cuvinte și i-a felicitat pentru derularea acestui emoționant proiect.
Aflată la a opta ediție, Ștafeta Veteranilor cuprinde trei trasee – roșu, galben și albastru, asemeni drapelului nostru național. Traseul roșu pleacă de la Chișinău spre Carei, traseul galben - de la Făgăraș, prin Brașov, Câmpina, Ploiești, Pitești, Sibiu, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Satu Mare, Carei, iar traseul albastru pleacă de la Mărășești, străbate tot sudul țării, apoi Deva, Timișoara, Arad, Oradea, Carei. În total, cele trei trasee însumează peste 3.500 km. Traseul galben a trecut pentru prima dată prin Câmpina, toate cele trei trasee urmând a se uni, pe 25 Octombrie, de Ziua Armatei Române, la Carei, acolo unde militarii români au eliberat în 1944 ultima bucată de pământ românesc de sub jugul fascist.


16 Oct 2021 11:10 6152 vizualizari


Comentarii


810 vizualizari 21 Jun 2024 10:54 Duminică, 23 iunie, sunteți invitați la Breaza la ”cântec și joc”

Duminică, 23 iunie, sunteți invitați la Breaza la ”cântec și joc”

Duminică, 23 iunie, începând cu ora 12.00, Liceul Teoretic ”Aurel Vlaicu” Breaza, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Breaza, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și alte instituții din județ, organizează Festivalul - concurs ”Cântec și joc la Breaza”, eveniment cu participare internațională.

citeste mai mult
10367 vizualizari 20 Jun 2024 18:24 Delia, Smiley, Andra și Theo Rose vin pe 28 iunie la Câmpina!

Delia, Smiley, Andra și Theo Rose vin pe 28 iunie la Câmpina!

Asociația Câmpina Curată invită câmpinenii la un megaconcert susținut de cei mai îndrăgiți artiști ai momentului. Evenimentul va avea loc vineri, 28 iunie, de la ora 18.00, pe stadionul ”Rafinăriei”.

citeste mai mult
1338 vizualizari 19 Jun 2024 22:19 Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

La București, la Sala Palatului, a avut loc week-end-ul trecut Festivalul ”Chocolate Saga”, un adevărat regal al dulciurilor, cu ateliere, dar și concursuri, care au reunit cei mai vestiți cofetari din țara noastră.

citeste mai mult
1288 vizualizari 18 Jun 2024 10:16 Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Evenimentul se va desfășura în perioada 27-28 iulie 2024, în "Popasul Cultural" din centrul orașului, iar pe scenă vor urca: A.L.L. Of Us Trio, Ozana Barabancea, Trupa Cardinal, Ioana-Teodora Spînu Trio, Nidal, Radu Pescaru, Trupa Jeff Family, Green Onions Experience.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV