Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

Tinerii au desfășurat un drapel imens, au ținut un moment de reculegere în memoria tuturor eroilor neamului, după care unul dintre participanți, elev la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” Breaza, dar originar chiar din Câmpina, a spus câteva cuvinte, fiind completat de lt. inginer Marian Ilie, vicepreședintele Asociației Voluntarilor Invictus. Precizăm faptul că, alături de voluntarii Asociației Invictus, au fost prezenți la Câmpina și elevi de la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” din Breaza și de la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina.
La rândul său, primarul Alin Moldoveanu le-a adresat câteva cuvinte și i-a felicitat pentru derularea acestui emoționant proiect.
Aflată la a opta ediție, Ștafeta Veteranilor cuprinde trei trasee – roșu, galben și albastru, asemeni drapelului nostru național. Traseul roșu pleacă de la Chișinău spre Carei, traseul galben - de la Făgăraș, prin Brașov, Câmpina, Ploiești, Pitești, Sibiu, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Satu Mare, Carei, iar traseul albastru pleacă de la Mărășești, străbate tot sudul țării, apoi Deva, Timișoara, Arad, Oradea, Carei. În total, cele trei trasee însumează peste 3.500 km. Traseul galben a trecut pentru prima dată prin Câmpina, toate cele trei trasee urmând a se uni, pe 25 Octombrie, de Ziua Armatei Române, la Carei, acolo unde militarii români au eliberat în 1944 ultima bucată de pământ românesc de sub jugul fascist.

5965 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2593 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

2536 vizualizari
20 sept. 2023 22:21

Câmpina a demonstrat că are talente care pot susține un spectacol foarte reușit

Unul dintre obiectivele nedeclarate ale primei ediții a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor a fost acela de a demonstra că există pe plan local talente care pot susține un spectacol foarte reușit, atât cu soliști, cât și cu instrumentiști, cu grupuri vocal-instrumentale, dar și cu ansambluri folclorice de dansuri.

Alte stiri recente

632 vizualizari
23 sept. 2023 14:47

Câmpina, mileniul III. Indicatorul din... copac

Pentru că nouă ne pasă de Câmpina, am decis să continuăm să vă prezentăm lucruri care nu sunt așa cum ar trebui să fie. Pot părea detalii sau lucruri mărunte, dar ar trebui cu toții să știm că în viață detaliile fac diferența de multe ori. Acesta este un serial în care vom atrage atenția asupra unor lucruri care nouă nu ni se par în regulă și promitem să revenim asupra fiecărui subiect în parte, dacă situația semnalată de noi se remediază. Sau nu...

580 vizualizari
23 sept. 2023 14:14

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă și duminică au loc partidele contând pentru etapa a 8-a a Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi: