Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

Tinerii au desfășurat un drapel imens, au ținut un moment de reculegere în memoria tuturor eroilor neamului, după care unul dintre participanți, elev la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” Breaza, dar originar chiar din Câmpina, a spus câteva cuvinte, fiind completat de lt. inginer Marian Ilie, vicepreședintele Asociației Voluntarilor Invictus. Precizăm faptul că, alături de voluntarii Asociației Invictus, au fost prezenți la Câmpina și elevi de la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” din Breaza și de la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina.
La rândul său, primarul Alin Moldoveanu le-a adresat câteva cuvinte și i-a felicitat pentru derularea acestui emoționant proiect.
Aflată la a opta ediție, Ștafeta Veteranilor cuprinde trei trasee – roșu, galben și albastru, asemeni drapelului nostru național. Traseul roșu pleacă de la Chișinău spre Carei, traseul galben - de la Făgăraș, prin Brașov, Câmpina, Ploiești, Pitești, Sibiu, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Satu Mare, Carei, iar traseul albastru pleacă de la Mărășești, străbate tot sudul țării, apoi Deva, Timișoara, Arad, Oradea, Carei. În total, cele trei trasee însumează peste 3.500 km. Traseul galben a trecut pentru prima dată prin Câmpina, toate cele trei trasee urmând a se uni, pe 25 Octombrie, de Ziua Armatei Române, la Carei, acolo unde militarii români au eliberat în 1944 ultima bucată de pământ românesc de sub jugul fascist.

4316 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2388 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

S-au pus în vânzare biletele pentru concertul de Crăciun organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina

"Magia muzicii" este spectacolul de Crăciun care va avea loc pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din municipiul Câmpina la data de 20 decembrie 2021, de la ora 18.00. Un spectacol de colinde românești și cântece de iarnă din repertoriul internațional interpretate de artiști consacrați, dar și tineri absolvenți ai Universității Naționale de Muzică București.

4968 vizualizari
01 dec. 2021 18:28

Certificatele de naștere și botez ale lui Geo Bogza, un cadou pentru Câmpina de Ziua Națională a României

La Câmpina, Ziua Națională a României nu a fost sărbătorită anul acesta printr-o manifestare publică, în centrul localității, din cauza măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, pentru că 1 Decembrie nu este o zi oarecare, ci una de mare importanță în istoria națională și în inimile românilor, la Câmpina a fost organizat un eveniment special, într-un cadru restrâns.

Alte stiri recente

219 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

817 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.