Sunt șanse reduse ca anul acesta să fie reabilitat termic vreun bloc din Câmpina

Social (Categoria articolului)

În bugetul local a fost inclusă suma de 530.000 lei pentru reabilitarea termică a blocurilor. Este vorba despre cota de 30% care trebuie asigurată de administrația locală și la care ar trebui să se adauge 50% de la Guvern și 20% - cota asociațiilor de proprietari. Din păcate, veștile sunt proaste. Guvernul nu ne dă nici un ban.

„Chiar ieri (luni, 1 februarie, n.r) am primit o scrisoare de la Guvern, în care suntem anunţaţi că vor fi finanţate doar lucrările de reabilitare termică aflate deja în derulare. Nu se alocă bani și pentru lucrări noi. Totuşi, am decis să păstrez în bugetul local suma de 530.000 lei, pentru că vom aştepta să apară ghidul de finanţare, în funcţie de care vom studia posibilitatea de a realiza un proiect pentru accesarea de fonduri europene în vederea reabilitării termice a unor blocuri din Câmpina”, a afirmat primarul Horia Tiseanu la ședința de marți a Consiliului Local Câmpina.
În aceste condiții, este foarte puțin probabil să înceapă în acest an vreo lucrare. Chiar dacă ar fi posibilă accesarea de fonduri europene, numai întocmirea documentației și tot ceea ce ține de depunerea proiectului ar dura foarte mult. În plus, chiar dacă proiectul va fi depus, nu este garantată obținerea banilor. Din păcate, reabilitarea termică rămâne astfel doar o promisiune electorală din campaniile precedente și, în mod cert, o promisiune pe care o veți regăsi și pe pliantele din viitoarea campanie, probabil la toți candidații și la toate partidele. 

6150 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1610 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

828 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

382 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

92 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.