Sunt șanse reduse ca anul acesta să fie reabilitat termic vreun bloc din Câmpina

Social (Categoria articolului)

În bugetul local a fost inclusă suma de 530.000 lei pentru reabilitarea termică a blocurilor. Este vorba despre cota de 30% care trebuie asigurată de administrația locală și la care ar trebui să se adauge 50% de la Guvern și 20% - cota asociațiilor de proprietari. Din păcate, veștile sunt proaste. Guvernul nu ne dă nici un ban.

„Chiar ieri (luni, 1 februarie, n.r) am primit o scrisoare de la Guvern, în care suntem anunţaţi că vor fi finanţate doar lucrările de reabilitare termică aflate deja în derulare. Nu se alocă bani și pentru lucrări noi. Totuşi, am decis să păstrez în bugetul local suma de 530.000 lei, pentru că vom aştepta să apară ghidul de finanţare, în funcţie de care vom studia posibilitatea de a realiza un proiect pentru accesarea de fonduri europene în vederea reabilitării termice a unor blocuri din Câmpina”, a afirmat primarul Horia Tiseanu la ședința de marți a Consiliului Local Câmpina.
În aceste condiții, este foarte puțin probabil să înceapă în acest an vreo lucrare. Chiar dacă ar fi posibilă accesarea de fonduri europene, numai întocmirea documentației și tot ceea ce ține de depunerea proiectului ar dura foarte mult. În plus, chiar dacă proiectul va fi depus, nu este garantată obținerea banilor. Din păcate, reabilitarea termică rămâne astfel doar o promisiune electorală din campaniile precedente și, în mod cert, o promisiune pe care o veți regăsi și pe pliantele din viitoarea campanie, probabil la toți candidații și la toate partidele. 

5239 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

54 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

5001 vizualizari
21 apr. 2019 06:44

Două persoane și-au pierdut viața, iar alta a fost grav rănită într-un tragic accident pe DN1, în apropiere de Bănești

UPDATE - Tânărul din Florești, transportat la spital, este în comă. El a suferit mai multe traumatisme deosebit de grave. Poliția a deschis o anchetă în acest caz pe numele șoferului autoutilitarei pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă.

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe DN1, în apropierea comunei Bănești, în zona Bisericii "Nașterea Maicii Domnului" sau "Biserica Călătorului", cum i se mai spune. O autoutilitară care se deplasa spre Ploiești a lovit două autoturisme oprite parțial pe partea carosabilă și parțial în afara carosabilului. În urma impactului puternic, două persoane și-au pierdut viața și o a treia a fost grav rănită.

Alte stiri recente

149 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

1 comentarii

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".

301 vizualizari
22 apr. 2019 08:00

Schimbare în Consiliul Local Câmpina. Mihail Cojocaru (ALDE) devine consilier în locul lui Gabriel Dima

După ce "a fluierat în biserica ALDE", după cum singur a afirmat în plenul ședinței Consiliului Local Câmpina, consilierul Gabriel Dima a fost exclus din partid, pierzându-și, astfel, și funcția de consilier local. Locul său va fi luat de următorul de pe lista ALDE de la alegerile locale din 2016, Mihail Cojocaru, al cărui mandat urmează să fie validat la ședința Consiliului Local din 23 aprilie 2019, când va depune și jurământul de credință.