Sunt șanse reduse ca anul acesta să fie reabilitat termic vreun bloc din Câmpina

Social (Categoria articolului)

În bugetul local a fost inclusă suma de 530.000 lei pentru reabilitarea termică a blocurilor. Este vorba despre cota de 30% care trebuie asigurată de administrația locală și la care ar trebui să se adauge 50% de la Guvern și 20% - cota asociațiilor de proprietari. Din păcate, veștile sunt proaste. Guvernul nu ne dă nici un ban.

„Chiar ieri (luni, 1 februarie, n.r) am primit o scrisoare de la Guvern, în care suntem anunţaţi că vor fi finanţate doar lucrările de reabilitare termică aflate deja în derulare. Nu se alocă bani și pentru lucrări noi. Totuşi, am decis să păstrez în bugetul local suma de 530.000 lei, pentru că vom aştepta să apară ghidul de finanţare, în funcţie de care vom studia posibilitatea de a realiza un proiect pentru accesarea de fonduri europene în vederea reabilitării termice a unor blocuri din Câmpina”, a afirmat primarul Horia Tiseanu la ședința de marți a Consiliului Local Câmpina.
În aceste condiții, este foarte puțin probabil să înceapă în acest an vreo lucrare. Chiar dacă ar fi posibilă accesarea de fonduri europene, numai întocmirea documentației și tot ceea ce ține de depunerea proiectului ar dura foarte mult. În plus, chiar dacă proiectul va fi depus, nu este garantată obținerea banilor. Din păcate, reabilitarea termică rămâne astfel doar o promisiune electorală din campaniile precedente și, în mod cert, o promisiune pe care o veți regăsi și pe pliantele din viitoarea campanie, probabil la toți candidații și la toate partidele. 

5283 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1994 vizualizari
16 aug. 2019 11:47

Peste 100 de elevi și profesori din țară au participat la concursul de dezbateri "Câmpina Impromptu Open 2019"

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost gazda ediției a V-a a concursului de dezbateri "Câmpina Improptu Open", un eveniment dedicat în acest an aniversării centenarului liceului. Competiția a reunit 27 de echipe din întreaga țară, în total peste 100 de elevi și profesori coordonatori. De la un an la altul, competiția de dezbateri organizată sub egida AES (Asociației de Educație Socială) crește în valoare și tinde să devină una dintre cele mai atractive la nivel național.

2567 vizualizari
14 aug. 2019 12:18

Pompierii prahoveni s-au luptat, timp de mai multe ore, cu două incendii extrem de puternice, la Breaza și Baba Ana

Un incendiu violent a izbucnit marți, 13 august, la Breaza, la mai multe anexe gospodărești situate la Valea Târsei. La sosirea echipajelor de pompieri, focul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, cu degajare mare de fum.

Alte stiri recente

2320 vizualizari
17 aug. 2019 19:49

Liga A Prahova, etapa I. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață, la Boldești, s-a dat startul unei noi ediții a Campionatului Ligii A Prahova la fotbal. Primul joc al etapei și al campionatului a opus două echipe de tradiție, Petrolistul Boldești și Tricolorul Breaza. Cele mai multe dintre meciurile acestei prime etape au avut loc sâmbătă după-amiaza, runda urmând a se încheia duminică dimineață.

6322 vizualizari
17 aug. 2019 16:21

Incendiu la Câmpina, la două case din cartierul Câmpinița. Cinci persoane au fost evacuate

2 comentarii

UPDATE 16.50 - Incendiul a fost lichidat. Una dintre autospeciale s-a retras la bază, celelalte echipaje de pompieri intervin pentru înlăturarea efectelor incendiului.
 
În cartierul Câmpinița din municipiul Câmpina a avut loc sâmbătă după-amiază un incendiu puternic, în urma căruia au ars două case, în suprafață de 150mp și 120mp, precum și mai multe anexe gospodărești, iar cinci persoane au fost evacuate, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.