CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Un câmpinean premiat la TIFF 2021 - Cosmin Dumitrache. Pentru un documentar senzațional - "România sălbatică"

- Eveniment -

Un câmpinean premiat la TIFF 2021 - Cosmin Dumitrache. Pentru un documentar senzațional -

Gala laureaților Festivalului Internațional de Film Transilvania, Cluj-Napoca 2021, a avut loc sâmbătă seara, iar marea noastră bucurie este aceea că printre câștigători se numără și un câmpinean. Cosmin Dumitrache, videograf cu peste 15 ani de experiență, a realizat, împreună cu Dan Dinu, un documentar senzațional - "România sălbatică", un amplu proiect de fotografie și film dedicat naturii din țara noastră. Iar acest documentar a câștigat Premiul publicului pentru "Cel mai popular film românesc". Succesul a fost pe măsura efortului realizatorilor. Pentru că "România sălbatică" a însemnat sute de ore de filmare, mii de kilometri parcurși și... 10 ani de pre-producție.

Da, Cosmin Dumitrache este câmpinean, a absolvit Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", a plecat în timpul facultății, apoi a revenit în orașul natal. Dar proiectele sale sunt... naționale. În 2015, împreună cu Dan Dinu, a pus bazele NTD (Nature & Travel Documentaries), proiect dedicat filmului documentar. A creat filme despre natură și protecția mediului alături de cele mai importante ONG-uri din domeniu. Filmul Natura Brașovului”, de exemplu, realizat împreună cu Dan Dinu și Propark - Fundația pentru Arii Protejate, a fost selectat și premiat la mai multe festivaluri de specialitate din țări precum: Portugalia, China, Rusia, India și Polonia.
"România Sălbatică", documentarul premiat la TIFF 2021, este de departe cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat țării noastre și, probabil, un proiect greu de egalat. "Pot să spun că prin implicarea în proiectul România Sălbatică am trecut prin experiențe noi și provocatoare în fiecare moment petrecut pe teren. Am descoperit un domeniu care mă atrage din ce în ce mai mult și care totodată m-a ajutat să îmi dezvolt calitățile vizuale. Dorința de a descoperi și surprinde zonele naturale și mai puțin cunoscute de la noi m-a motivat de fiecare dată când am pornit către o nouă aventură. Am început cu pași mărunți alături de Dan, dar am progresat an de an și am reușit să realizăm materiale unice despre România. Îmi doresc să realizez cât mai multe filme de acest fel, pe care să le împărtășesc cu iubitorii de natură. Este nevoie însă de multă perseverență și timp pentru a reuși să realizezi un material foarte bun", scrie Cosmin Dumitrache pe pagina web "România sălbatică".
După premiera națională de la TIFF, filmul "România Sălbatică" își va începe călătoria prin țară cu o serie de proiecții-eveniment open-air, unele din ele organizate chiar în rezervații naturale. Filmul va fi lansat în cinematografe în luna septembrie, în peste 50 de orașe și 90 de săli de cinema. Alături de Cosmin Dumitrache, din echipa acestui proiect extraordinar "România sălbatică" mai fac parte: Dan Dinu - fotograf, inițiatorul proiectului; Anca Hornoriu - editor social media; Codruța Florea - editor & fundraiser; Cristina Dogaru - editor social media; Daniela Sicaru - editor website.
Naratorul documentarului este actorul Adrian Titieni. Coloana sonoră este compusă special pentru orchestră și este creată de Alexei Țurcan. Înregistrarea a fost realizată alături de Bucharest Film Orchestra, prima și singura orchestră de studio-session din țară, dirijată de Tiberiu Soare, cu ajutorul partiturilor scrise de Corina Cioplea. Piesa principală a filmului România Sălbatică este interpretată de Mădălina Pavel.

(Sursă foto - pagina de facebook a lui Cosmin Dumitrache și pagina de Facebook a Festivalului TIFF 2021)


01 Aug 2021 09:37 10485 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
4166 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1896 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
1576 vizualizari 19 May 2024 09:38 1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

Sâmbătă, 18 mai, pe întregul continent european a fost ”Noaptea muzeelor”. Cel mai vizitat obiectiv din Câmpina inclus în acest program a fost, fără îndoială, ca întotdeauna, Castelul ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
2900 vizualizari 13 May 2024 21:43 Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

UPDATE - La puțin timp după apariția articolului, am fost anunțați că și Expoziția schițelor lui Nicolae Grigorescu, de la Casa Căsătoriilor, va fi deschisă pe 18 mai, între orele 18.00 și 22.00. 

Sâmbătă, 18 mai 2024, are loc evenimentul ”Noaptea muzeelor”, unul care a prins foarte bine la publicul din România, care are ocazia să viziteze gratuit o serie întreagă de muzee, seara, la ore târzii, când totul are o altă aură.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV