Cluburile sportive își pot continua activitatea la sala de sport a Colegiului Grigorescu. S-a rezolvat problema legată de rezilierea contractelor

Actualitate (Categoria articolului)

La sfârșitul lunii trecute, cluburile sportive private, care au contract cu Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, pentru închirierea sălii de sport, s-au trezit că respectivele contracte le sunt reziliate unilateral. Nu au primit nici măcar o notificare prealabilă din partea conducerii liceului. O situație neclară, nelegală și foarte neplăcută pentru aceste cluburi care, o perioadă, nu și-au mai putut desfășura activitatea cu copiii care se pregătesc la diferite discipline sportive.

Care este, de fapt, problema? Prin Codul Fiscal intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016 s-a introdus o taxă nouă denumită taxa de folosință a imobilelor care aparțin instituțiilor publice. Și se prevede clar că oricine folosește un imobil aparținând unei instituții publice (cum este sala de sport a CNNG, în cazul nostru) trebuie să plătească, pe lângă chirie, această taxă de folosință a clădirii, calculată după o formulă stabilită tot prin Codul Fiscal. Iar din acest moment, problema se complică. Taxa de folosință a sălii de sport de la CNNG sau a oricărei alte săli de sport din Câmpina este uriașă, undeva la aproape 6.000 lei pe an, adică în jur de 500 lei pe lună. Și asta pentru că aceste imobile nu au fost reevaluate niciodată din momentul construirii și dării lor în folosință. Ori la o clădire neevaluată în ultimii cinci ani, coeficientul de calcul al taxei, prevăzut de Codul Fiscal, este de 7,5%. La o chirie cuprinsă între 80 și 200 lei pe lună, cât plătesc cluburile sportive pentru închirierea sălii de sport de la Colegiul Grigorescu, s-ar adăuga această taxă de folosință de aproape 500 lei pe lună, în funcție de numărul de ore prevăzut în contract. Și pentru că situația s-a complicat atât de mult, conducerea liceului a decis să rezilieze contractele cu cluburile sportive.

Situația prezentată mai sus a fost valabilă până săptămâna trecută, când reprezentanții cluburilor au fost chemați să încheie acte adiționale la vechile contracte. Ce s-a întâmplat între timp? Primăria Câmpina a dispus reevaluarea sălii de sport, lucru care se va întâmpla, probabil, în cazul tuturor instituțiilor publice. Prin reevaluare, coeficientul de stabilirea a valorii taxei de folosință scade de la 7,5% la 1,4% conform Codului Fiscal și hotărârii Consiliului Local Câmpina privind taxele și impozitele locale. Astfel, cuantumul acestei taxe se reduce considerabil până la 40-50 lei pe lună. În aceste zile, reprezentanții cluburilor sportive și conducerea Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" au semnat actele adiționale la contractul de închiriere și activitatea a fost reluată. Ar mai fi, totuși, de precizat un lucru. De ce au fost reziliate contractele cu cluburile sportive doar la CNNG? Răspunsul e simplu: pentru că aici există contracte...

4241 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1234 vizualizari
29 sept. 2020 09:29

Lucian Costea a câștigat Primăria Valea Doftanei fără drept de apel - 87,37%

Victorie categorică la alegerile de duminică, 27 septembrie 2020, a lui Lucian Vileford Costea (PNL), primarul în exercițiu, care câștigă un nou mandat la Valea Doftanei. Lucian Costea a obținut 2.049 voturi din totalul celor 2.426 voturi valabil exprimate (87,37%).

2437 vizualizari
28 sept. 2020 17:56

Nicolae Moisescu (PSD Câmpina) renunță la mandatul de consilier local

3 comentarii

Nicolae Moisescu, candidatul Alianței PSD-ProRomânia-PPU (S-L) la Primăria municipiului Câmpina, situat pe locul al doilea în cursa pentru funcția de primar, cu 2.902 voturi (cu 267 voturi peste scorul alianței), ne-a transmis un comunicat prin intermediul căruia anunță că va renunța la mandatul de consilier local. Precizăm că Nicolae Moisescu se afla pe prima poziție pe lista alianței menționate pentru Consiliul Local. Vă prezentăm integral mesajul lui Nicolae Moisescu pentru câmpineni.

Alte stiri recente

1209 vizualizari
29 sept. 2020 11:47

Atenție! Direcția Economică a Primăriei Câmpina se închide marți, la ora 12.00, pentru dezinfecție. O angajată este confirmată cu COVID-19

Direcția Economică a Primăriei Câmpina, instituție aflată pe Calea Doftanei, se închide astăzi, 29 septembrie 2020, pentru efectuarea operațiunii de dezinfecție în întreaga incintă. Măsura a fost luată după ce o angajată a Direcției Economice a fost confirmată cu COVID-19.

1541 vizualizari
29 sept. 2020 10:38

Patru accidente produse aproape în același timp, pe DN1, în zona comunei Cornu

Patru accidente rutiere, în care au fost implicate patru autoturisme, o dubiță și un TIR, s-au produs marți dimineață pe DN1, în zona comunei Cornu. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, accidentele au avut loc aproape concomitent, cel mai probabil din cauza carosabilului ud și a vizibilității destul de reduse.