Cluburile sportive își pot continua activitatea la sala de sport a Colegiului Grigorescu. S-a rezolvat problema legată de rezilierea contractelor

Actualitate (Categoria articolului)

La sfârșitul lunii trecute, cluburile sportive private, care au contract cu Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, pentru închirierea sălii de sport, s-au trezit că respectivele contracte le sunt reziliate unilateral. Nu au primit nici măcar o notificare prealabilă din partea conducerii liceului. O situație neclară, nelegală și foarte neplăcută pentru aceste cluburi care, o perioadă, nu și-au mai putut desfășura activitatea cu copiii care se pregătesc la diferite discipline sportive.

Care este, de fapt, problema? Prin Codul Fiscal intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016 s-a introdus o taxă nouă denumită taxa de folosință a imobilelor care aparțin instituțiilor publice. Și se prevede clar că oricine folosește un imobil aparținând unei instituții publice (cum este sala de sport a CNNG, în cazul nostru) trebuie să plătească, pe lângă chirie, această taxă de folosință a clădirii, calculată după o formulă stabilită tot prin Codul Fiscal. Iar din acest moment, problema se complică. Taxa de folosință a sălii de sport de la CNNG sau a oricărei alte săli de sport din Câmpina este uriașă, undeva la aproape 6.000 lei pe an, adică în jur de 500 lei pe lună. Și asta pentru că aceste imobile nu au fost reevaluate niciodată din momentul construirii și dării lor în folosință. Ori la o clădire neevaluată în ultimii cinci ani, coeficientul de calcul al taxei, prevăzut de Codul Fiscal, este de 7,5%. La o chirie cuprinsă între 80 și 200 lei pe lună, cât plătesc cluburile sportive pentru închirierea sălii de sport de la Colegiul Grigorescu, s-ar adăuga această taxă de folosință de aproape 500 lei pe lună, în funcție de numărul de ore prevăzut în contract. Și pentru că situația s-a complicat atât de mult, conducerea liceului a decis să rezilieze contractele cu cluburile sportive.

Situația prezentată mai sus a fost valabilă până săptămâna trecută, când reprezentanții cluburilor au fost chemați să încheie acte adiționale la vechile contracte. Ce s-a întâmplat între timp? Primăria Câmpina a dispus reevaluarea sălii de sport, lucru care se va întâmpla, probabil, în cazul tuturor instituțiilor publice. Prin reevaluare, coeficientul de stabilirea a valorii taxei de folosință scade de la 7,5% la 1,4% conform Codului Fiscal și hotărârii Consiliului Local Câmpina privind taxele și impozitele locale. Astfel, cuantumul acestei taxe se reduce considerabil până la 40-50 lei pe lună. În aceste zile, reprezentanții cluburilor sportive și conducerea Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" au semnat actele adiționale la contractul de închiriere și activitatea a fost reluată. Ar mai fi, totuși, de precizat un lucru. De ce au fost reziliate contractele cu cluburile sportive doar la CNNG? Răspunsul e simplu: pentru că aici există contracte...

4065 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

158 vizualizari
17 feb. 2020 11:46

Dezbaterea asupra bugetului Câmpinei pe 2020 – lume multă, discuții sterile

Dezbaterea privind proiectul bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2020, desfășurată săptămâna trecută, a adus la sediul Primăriei lume mai multă ca de obicei, astfel că sala de ședințe a fost plină, fiind necesare chiar și scaune suplimentare.  Au fost prezenți reprezentanți ai Asociației Câmpina Civică, ai USR, simpli câmpineni, dar și consilieri locali – Elena Albu, Monica Clinciu, Violeta Beldianu, Dragomir Enache, Lucian Cercel, precum și directori și șefi de servicii sau birouri din cadrul Primăriei.

5236 vizualizari
15 feb. 2020 20:45

Anunț de utilitate publică. Farmacia Medimfarm de lângă Spitalul Municipal Câmpina va funcționa non-stop până luni dimineață

Din această seară (sâmbătă, 15 februarie 2020), până luni dimineață, Farmacia Medimfarm din centrul municipiului Câmpina, din pasajul de la Ceas, nu va funcționa în regim non-stop, așa cum se întâmplă de obicei. Va avea program non-stop, adică va funcționa în regim de gardă, Farmacia Medimfarm de pe Bulevardul Carol I, de lângă Spitalul Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

115 vizualizari
17 feb. 2020 12:16

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 17 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1392 vizualizari
16 feb. 2020 22:00

35 de medalii pentru AIKO Câmpina la Cupa Dojo, desfășurată în week-end la București

Clubul Sportiv AIKO Câmpina a început în forță anul 2020 și încă de la prima competiție la care a participat a reușit să strângă nu mai puțin de 35 de medalii, dintre care 12 de aur, 11 de argint și 12 de bronz. Sportivii pregătiți de Gabriel Timofte au participat la Cupa Dojo, desfășurată în acest week-end la București, în sala ”Apollo”, competiție la care au fost prezenți sportivi de la 25 de cluburi de arte marțiale din întreaga țară.