Odată cu încetarea stării de urgență dispusă pe teritoriul României prin decret prezidențial, Curtea de Apel Ploiești și instanțele arondate acesteia își reiau activitatea. Acest lucru se va întâmpla din 15 mai 2020 și, concret, este vorba despre: Tribunalul Prahova, Judecătoria Ploieşti, Judecătoria Câmpina, Judecătoria Mizil, Judecătoria Vălenii de Munte și Judecătoria Sinaia; Tribunalul Buzău, Judecătoria Buzău, Judecătoria Pogoanele, Judecătoria Pătârlagele și Judecătoria Râmnicu Sărat; Tribunalul Dâmboviţa, Judecătoria Târgovişte, Judecătoria Găeşti, Judecătoria Moreni, Judecătoria Răcari și Judecătoria Pucioasa.
Potrivit comunicatului de presă remis de purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Ploiești, judecător Florentin Teișanu, la reluarea activității de judecată, listele de ședință vor fi structurate în loturi de dosare, stabilite la intervale orare diferite, fiecare lor având între trei și cinci dosare. Aceste intervale vor fi stabilite atât pentru cauzele suspendate, cât și pentru cele care au deja fixate termenele de judecată, din cauza lipsei timpului necesar emiterii de noi citații.
"Participanții la procedurile judiciare vor avea acces în sălile de ședință cu 10 minute anterior intervalului orar în care sunt fixate cauzele respective și numai după completarea pe proprie răspundere a chestionarului pus la dispoziție, privind contactul cu persoane confirmate sau suspecte de infectare cu virusul SARS CoV-2, sau care au călătorit în zonele de risc menționate de Departamentul de Situații de Urgență. Toți participanții la activitatea de judecată vor purta măști de protecție (opțional mănuși și viziere). În scopul prevenirii infectării cu noul coronavirus, pe perioada epidemiei rămâne în vigoare solicitarea de a se evita prezența la sediul instanței dacă aceasta nu este absolut necesară", se menționează în comunicatul de presă al Curții de Apel Ploiești.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada BP Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.